BASKETBOLDA TOP SÜRME (DRIPLING) VE PASLAŞMA

blog yazısı ekle !

BASKETBOLDA TOP SÜRME (DRIPLING) VE PASLAŞMA

BASKETBOLDA TOP SÜRME (DRIPLING) VE PASLAŞMA

Videolu Anlatımlarla

Bu yazımızda sırasıyla aşağıdaki konulara değineceğiz;

1- Doğru Duruş Şekli
2- Basketbol Topunu Parmak Uçları İle Kontrol Etmek
3- Topu Bel Hizasında Tutmak
4- Başı Yukarıda Tutmak
5- Harekete Hazır Olmak
6- Çift Elle Basketbol Topu Sürme Denemeleri
7- Farklı Pas Çeşitleri İle Alıştırmalar
8- Ankara'daki Basketbol Kursları Listesi, Telefon, Adres, Fotoğraf ve AnkaraSporMerkezleri.com Sitemize Özel İndirimleri


1. Doğru Duruş Şekli:

Eğer topu hücum için kullanıyorsanız, kaybetmemek ve sürerken koruyabilmek için uygun şekilde eğilmiş olmalısınız. Uygun bir sürme hareketi esnasında, eğildiğinizde dizler esnemiş ve omuz hizasında aralanmış olacaktır.
Öğrendiğiniz gibi, basketbol topunu sol ve sağ elleriniz arasında ileri-geri manevralarla muntazam olarak sektirebilirseniz, eğik duruşunuzu koruyarak potayı hedeflemiş ve iki elinizle de topu kavramış izlenimi uyandırabilirsiniz.



Sitemizdeki tüm Basketbol Kurslarına "AnkaraSporMerkezleri.com İndirimini" Sormayı Unutmayınız !

 

Ankara Basketbol Kursları

Ankara Basketbol Kursları



2. Basketbol Topunu Parmak Uçları İle Kontrol Etmek:

Basketbolda, topu güvenle ve uygun şekilde kontrol edebilmek için avuç içiniz (aya) yerine parmak uçlarını kullanmak önemlidir. Yeni başlayanlar topla ilk buluştukları zaman, parmak uçları ile kavrayıp kullanmak yerine, topu döver gibi avuç içleriyle sert vuruşlar yaparlar. Biraz alıştırma yaptıktan sonra, topu doğru şekilde kontrol edebiliyor olmanın güzel hissini tadabilirsiniz.
Öncelikle olabildiğince hareketsiz durarak, basketbol topunu sadece sektirin. Dirsekler, kalça hizasında kalacak ve neredeyse hareket etmeyecek şekilde olduğu halde sadece bileklerinizi esneterek topu sektirmeye çalışın. Diğer birçoğunda olduğu gibi, top sürme hareketi de tümüyle bilekte gerçekleşmektedir.

Basketbol topunun uygun şekilde şişirilmiş olduğundan emin olun ki bu aşamada zıplarken sorun yaşamayasınız. Topa ait kullanım açıklamalarını iyi bilin ve gerekliyse topu şişirmek için biraz hava takviyesinde bulunun.



3. Topu Bel Hizasında Tutmak:

Bunu sağlamak ilk başlarda biraz zorlayıcıdır ve başlangıç aşamasındaki oyuncular genellikle topa bakmadan, kontrol etmekte ve pozisyonu korumakta zorlanmaktadırlar. Top sürmeyi ise yere mümkün olan yakın mesafede gerçekleştiriyoruz; çünkü topu, tüm hücum yolunda göğüs hizasına kadar sabitleyerek gelen bir oyuncudan çalmak, savunma oyuncuları için gayet kolaydır. Basketbol topunuzu bel hizasından yukarıda tutmamaya çalışın.



4. Başı Yukarıda Tutmak:

Basketbol koçlarının (eğitmen/antrenör) öğrencileriyle paylaşırken çok zorlandıkları bir konu varsa, o da bu duruştur. Oyunu doğru şekilde oynayabilmek için, topla buluştuğunuz zamanlarda direkt olarak sadece zemine bakmak yerine, başınızı yukarıda tutarak etrafı da kontrol edebilmek kritik bir öneme sahiptir. İyi oyuncular, hem takım arkadaşlarını, hem rakiplerini ve aynı zamanda da potayı neredeyse aynı anda görebilmelidirler. Sürme esnasında topa bakmadan alıştırma yapmak, kontrol becerilerinizi oldukça seri bir şekilde geliştirmenize yardımcı olacaktır. Aksi halde, sadece ayakkabı bağcıklarınızı görerek, nereye gideceğinize veya kime pas atacağınıza karar vermek, sizi bir parça zorlayabilir.

Alçak duruş seviyenizi korursanız, topu kötü yönlendirme ve kontrolünü kaybetme riskini de azaltmış olacaksınız. Yükseldikçe vuruşlar için yeterli kuvvet harcamanın zorlaşması yanında, ayrıca topu istenilen eksende sabitleyebilme şansı da düşecektir.

5. Harekete Hazır Olmak:

Basketbol, elbette zamanın büyük bölümünde sabit durarak oynanabilecek bir oyun değil, hareket halindeyken aynı zamanda basketbol topunu sürebilme hakimiyeti bu yüzden oldukça önemlidir. Top sürme esnasında, rahatça yürümeye başlamanızın ardından hafifçe koşmayı ve bu kombinasyonu da rahatlıkla halledebilir duruma geldiğinizde, hareketinize basit sıçramalar eklemeyi de deneyebilirsiniz. Bu çalışmalar sırasında, çok büyük hızlara ulaşmaktan ziyade, topa doğru bir şekilde hakimiyeti hedeflemek daha yararlı olacaktır.

Örneğin çalıştığınız alan doğrultusunda trafik konisi, sandalye gibi bazı engeller dizerek, tıpkı 8 çizer gibi bu engellerin arasından, ulaşabildiğiniz en iyi hızda top sürmeye çalışın ancak dikkatinizi topu kontrol etmek üzerine yoğunlaştırın. Bu hız alıştırmalarında, eğik duruşunuzu koruyarak aynı zamanda başınız yukarıda olduğu halde topu mümkün olduğunca iyi kontrol etmeye özen gösterin.



6. Çift Elle Basketbol Topu Sürme Denemeleri:
Top sürmeyi öğrendiğinizde, elbette yazı yazmak için kullandığınız kuvvetli olan el ile devam etmek oldukça rahat gelecektir. Sadece tek yönde hareket eden –ve elbette böylece hareketleri kolayca tahmin edilebilir- bir oyuncu olmak istemiyorsanız, el hareketlerinizi çeşitlendirmekte oldukça yarar vardır.
Kuvvetli olan elinizle topla yapılacak temel hareketleri sürdürebildiğiniz hale gelince, alıştırma sürenizin küçük bir kısmını da, aynı hareketleri zayıf olan el ile tekrarlamak üzerine ayırın. Aynı manevraları, sandalyelerin arasında yürümeyi ve koşmayı bu elinizi de kullanarak deneyin. Çok mükemmel oyuncular, ancak her iki yönünü de aynı derecede kontrol edebilenlerdir.



7. Farklı Pas Çeşitleri İle Alıştırmalar:
Bilip bilmeyen herkesin söylediklerine kulak asmayın; aslında iyi bir pas, karavanaya giden bir atıştan her zaman daha iyidir. Aldatmacaları ve paslaşmanın esaslarını bilmek basketbol oyunu için olmazsa olmaz gerekliliklerdendir. Takım arkadaşınıza doğru ilerlerken, onun hareketine gerek kalmadan rahat atışlar yapabilir düzeyde olmanız gerekmektedir.

Göğüs pası: Basketbol topunu, sanki içindeki havayı sıkarak dışarı atmak ister gibi her iki tarafından kuvvetlice kavrayarak iki eliniz arasına alın; göğsünüze doğru yaklaştırın, uygun bir mesafede duran takım arkadaşınıza doğru, topun yere çarpmamasına dikkat ederek, dış tarafa doğru iter gibi atın.
Yerden pas: Aynı şekilde, basketbol topunu sıkıştırmak istermiş gibi pozisyon alın. Siz ve takım arkadaşınız arasındaki mesafenin yaklaşık yarısında bir noktada, topu yere sektirerek arkadaşınıza doğru atın. Top yalnızca bir kere sekerek, takım arkadaşınızın göğüs hizasına kadar düzgünce ulaşana kadar bu alıştırmayı tekrarlamanız gerekir. Hem tek elle hem de çift elle yerden pas çalışmalarınıza devam etmeniz çok faydalı olacaktır.

 

 

 

Sitemizdeki tüm Basketbol Kurslarına "AnkaraSporMerkezleri.com İndirimini" Sormayı Unutmayınız !
 

 

Ankara'daki Basketbol Kursları Listesi, Telefon, Adres, Fotoğraf ve AnkaraSporMerkezleri.com Sitemize Özel İndirimleri


Yeni Ufuklar Spor Kulübü

Eryaman

2015 Yılında faaliyetlerine başlayan kulübümüz; Türkiye Basketbol Federasyonu ve Türkiye Voleybol Federasyonuna akredite olup, ilgili federasyonlarca düzenlenen resmi altyapı liglerinde
müsabakalara katılmaktadır.

Basketbol branşında Ankara ve Türkiye şampiyonalarında önemli başarılar elde eden kulübümüz, altyapı milli takımlarına kazandırdığı oyuncularla gururlanmıştır.

Voleybol branşında da başarılı bir antrenör kadrosu oluşturularak, altyapılarda önemli başarılar elde edilmeye başlanmıştır.


Kulüp olarak yaptığımız çalışmalarda
- Planlı ve sistemli çalışma
- Alanında uzman antrenör kadrosu
- 20 Kişilik gruplar
- Antrenmanlara eşlik edecek 3 antrenör ile çocuklarımızın sportif gelişimini tesadüflere bırakmıyoruz.

Hayal edebilirseniz, gerçekleştirebilirsiniz….
devamını oku...
Adres: Tunahan Mahallesi 211. Cadde No:12 Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eryaman - Ankara

Base Life Club

Çayyolu

NEDEN BASE LİFE CLUB ?

"Yaşam'a Renkli ve Enerjik Bir Dokunuş"

Dünya standartlarında fitness, SPA/Wellness ve eğlence konseptini tasarım ve en son teknolojiyle bir araya getiren yeni nesil yaşam kulübü Base Life Club, modern mimarisi ve 12.500 metrekare kullanım alanı ile üyelerine en üst seviyede hizmet sunmaktadır.

Dünyanın en başarılı spor kulüplerinin tercih ettiği spor ekipmanlarının olduğu fitness alanı ve bünyesinde barındırdığı SPA merkezi ile TÜSİAV tarafından yılın tesisi seçilmiş, başarısı tescillenmiş bir kulüptür.

Base Life Club'ın dev bünyesinde; konforlu soyunma odaları, profesyonel sporcuların tercih ettiği son teknoloji ekipmanlarla donatılmış ferah cardio & fitness alanı, profesyonel üye gelişim takip sistemi, eşsiz özelliklerle donatılmış yarı olimpik kapalı ve açık havuzu, plaj voleybolu, NBA standartlarında basketbol alanı, dünyadaki en güncel grup aktivitelerinin sunulduğu stüdyolar, Ankara'da ilk ve tek Army Fit kafesi, açık havada spor yapma imkanı sunan, özel zemine sahip açık alanları, pilates allegro stüdyosu, profesyonel tırmanma duvarı, özel boks ringi, müsabaka ölçülerinde squash ve tenis kortları, kinesis stüdyosu, günü yakalayan Day Spa'sı, buhar odaları, kıpırtıları eriten jakuzileri, farklı bir deneyim sunan mağara duşları, stres ayıklayıcı saunaları, kar suları akıtan kar çeşmeleri, tüm stresinizi atacağınız dinlenme odaları size sunulan hizmetlerden ve alanlardan bazıları...

Sizi de bu deneyimi yaşamaya Base Life Club'a davet ediyoruz.

devamını oku...
Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

Başkent İz Spor Kulubü

100. Yıl

Ankara ve Türkiye altyapı basketboluna katkıda bulunmak ve gençlerimize basketbol sevgisini aşılamak için uzun yıllara dayanan tecrübemiz ile faaliyetlerimize başladık. Başkent İz Spor Kulübü olarak her geçen gün genişleyen kadromuz ve basketbola gönül vermiş sporcularımız ile çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz.

Gelecek nesillere spor sevgisini aşılamayı ve her anlamda donanımlı sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Kurs Saatleri
Antrenmanlarımız: Hafta içi Aksam 16:00-22:00 arası, Hafta sonu 9:00-22:00 arası gerçekleşmektedir.
devamını oku...
Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1539. Sokak No:12 (Berfo Ana Parkı İçi) 100.Yıl - Ankara

Anadolubeyi Spor Kulübü

Oran

Anadolubeyi Spor Kulübü, Oran semtinde hizmet veren köklü bir spor kulübüdür. Kulüp, spor severlere geniş bir yelpazede hizmetler sunarak, sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralamaktadır.

Basketbol Kursu

Anadolubeyi Spor Kulübü, basketbol tutkunlarına yönelik profesyonel basketbol kursları düzenlemektedir.

Uzman antrenörler eşliğinde gerçekleşen bu kurslar sayesinde sporcular, basketboldaki becerilerini geliştirme fırsatı bulmaktadırlar.

Cimnastik Kursu

Kulüp bünyesinde bulunan cimnastik kursları, çocuklardan yetişkinlere kadar geniş bir yaş aralığında hizmet vermektedir.

Esneklik ve dengeyi artırmaya yönelik olarak yapılan çalışmalar, katılımcılara fiziksel ve zihinsel olarak fayda sağlamaktadır.

Futbol Okulları

Anadolubeyi Spor Kulübü, futbol tutkunlarına yönelik çeşitli seviyelerde futbol okulları düzenlemektedir.

Çocuklar ve gençler için düzenlenen bu okullar, futbolun temel becerilerini geliştirmeye ve takım ruhunu pekiştirmeye yöneliktir.

Kapalı Spor Salonu Kiralama

Kulüp, spor yapmak isteyenler için modern ve donanımlı bir kapalı spor salonuna sahiptir.
Bireysel antrenmanlar ya da grup dersleri için kullanılan salon, sporculara konforlu bir ortam sunmaktadır.

Kış Kampı

Anadolubeyi Spor Kulübü, kış aylarında spor yapmaya devam etmek isteyenler için kış kampı imkanı sağlamaktadır.

Karlı ve soğuk günlerde dahi spor yapabilme imkanı sunan kamp, sporculara keyifli bir deneyim yaşatmaktadır.

Yaz Okulları

Yaz aylarında boş vakitlerini sporla değerlendirmek isteyenler için yaz okulları düzenleyen kulüp, farklı spor dallarında eğitimler vermektedir.

Profesyonel antrenörler eşliğinde gerçekleşen yaz okulları, katılımcılara keyifli ve verimli bir yaz tatili yaşatmaktadır.

Anadolubeyi Spor Kulübü, geniş bir spor yelpazesi sunarak spor yapmayı sevenlere farklı seçenekler sunmaktadır.

Profesyonel antrenörler eşliğinde gerçekleşen etkinlikler, sporcuların becerilerini geliştirme konusunda destek olmaktadır.

Spor yapmayı seven herkesi Anadolubeyi Spor Kulübü'nün kapılarını aralamaya davet ediyoruz.
devamını oku...
Adres: Aşağı Dikmen Mahallesi 582. Sokak Oran - Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

DÜNYAYI TİTRETEN GENÇ KADIN ŞAMPİYON HOCAMIZ BUSE YAVUZ İLE ANLAŞTIK.
TEAKWONDO BRANŞIMIZDA
ŞU ANA KADAR
4 Avrupa şampiyonluğu
1 Avrupa 3. Lüğü
1 Dünya 2. Liği
1 Dünya 3. Lüğü
Bir çok TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU bulunuyor. HEDEFİ EN AZ KENDİ GİBİ VE
DAHA BAŞARILI SPORCULAR YETİŞTİRMEK.devamını oku...
Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okulu - Oran

Oran

devamını oku... Adres: Hayri Çeçen Sokak No:4 Çankaya - Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Çaba Akademi

Yenimahalle

Yapılan araştırmalara göre; spor, bireylerin zihnen, bedenen ve ruhen sağlıklı olmalarını sağlayan en önemli bilim dalıdır.
Özellikle teknolojinin her geçen gün hızla ilerlediği, bilgisayar, televizyon vb mecraların çocukların birincil etki alanı olduğu günümüzde sporun değeri daha da artması gerekirken, spora verilen önem maalesef gittikçe düşmektedir.
Geleceğimiz olan gençlere spor kültürü kazandırarak onları ülkemiz için yararlı bireyler haline getirmek en büyük arzumuzdur.
Bu düşüncelerle, 2011 yılından sürdürdüğümüz faaliyetlerimizi 2021 yılı itibariyle Ankara'nın en büyük ve en modern tesislerinde biri olan ÇABA Akademi Çocuk Spor eğitim Merkezimizde devam ettirmekteyiz
Bu bağlamda; gelin ülkemizin ve geleceğimizin en büyük teminatı olan gençlerimizi güçlü, spor kültürü olan bireyler olarak yetiştirmek için hep beraber ÇABA'layalım.
Göstermiş olduğunuz ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.devamını oku...
Adres: Macun Mahallesi 201. Cadde No:3 Yenimahalle-Ankara

Meydan Basketbol Akademisi

Çayyolu

devamını oku... Adres: Koru Mahallesi 2628. Sokak 75. Yıl Anadolu Lisesi Spor Salonu Çayyolu-Ankara

Cedi Osman Academy Eryaman

Eryaman

devamını oku... Adres: Yeşilova Mahallesi 4016 Caddesi 2/3 Eryaman - Ankara

Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okulu - İncek

İncek

devamını oku... Adres: Iğdır Caddesi No:13 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Atakule Spor Kulübü Esat

Çankaya

Serüvenimiz 2005 yılında Çankaya Spor Kulübü adı altında başlayıp, 2009 yılından itibaren Atakule Basketbol Akademisi olarak devam etmektedir. 6 – 17 yaş aralığında öğrencilerimize basketbol, voleybol, jimnastik ve branşlarında hizmet vermekteyiz. Çocuklara, dostluğu, iyi iletişim kurmayı, takım ruhuyla çalışmayı, paylaşmayı, spor yapmanın disiplinini aşılayarak, hayatlarının her alanında kullanabilecekleri bir yaşam tarzı kazandırmayı amaçlamaktayız.

Atakule Spor Akademisi olarak; küçük yaşlarda disiplinli hareket etmeyi, takım içinde var olmayı tecrübe eden çocukları, ilerde seçecekleri mesleklerde de bir adım önde olma düşüncesiyle yetiştirmekteyiz. Antrenman faaliyetlerimizin dışında öğrencilerimizin ders çalışmaları ve kitap okumaları için zaman ve mekan yaratmaya çalışarak, kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya ve hedeflerini gerçekleştirmeleri yönünde teşvik etmekteyiz. Kulüp takımlarımızın düzenli olarak yurt dışına turnuvalara katılmaları, çocuklarımızın hem eğitimsel hem de kültürel olarak gelişimlerine katkı sağlamaktadır.

Özel turnuvalarda ve resmi altyapı liglerinde lisanslı oyuncu olarak oynamalarına imkan sağlayarak, 15 kişilik antrenör kadromuzla, çocuklarımızı kendine güvenen, takım ruhuyla hareket edebilen, paylaşmanın gücünü anlayan ve spor disiplini kazanmış bireyler haline gelmeleri için çalışmaktayız.
devamını oku...
Adres: Tunalı Caddesi No:2 Çankaya - Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

Neden Biz ?

Randevu sistemi ile stüdyomuzda size özel hizmet, kişisel antrenör eşliğinde kişiye özel antrenman, kişiye özel beslenme programı ile kilo verme, 20 dakikalık ems antrenmanı ile 4 saatlik spor etkisi, uzman antrenörler eşliğinde, birebir reformerpilates, ems, personaltrainer, fitness, fonksiyonel antrenman, kişiye özel antrenman programları ve daha fazlası. Hijyen standartlarının en üst düzeyde olan stüdyomuzda antrenman keyfi, avrupa,dünya şampiyonalarında derece alan milli güreşçi survivor 2019 türkiye-yunanistan finalisti ve üçüncüsü Okay Köksal' ın gözetiminde kişiye özel antrenman programları, personal traning, ems, fitness, ıso 9001 kalite yönetim sertifikası onaylı konsept

Kısaca; SPOR ve BESLENME İLE İLGİLİ EŞSİZ BİR DENEYİM İÇİN Sizleri ParSport Club 'a Bekliyoruz

SPORUN HAKİMİ

PARSPORT CLUB

ParsportClup spor merkezi bölümümüz, modern ekipmanlar ve uzman antrenörler eşliğinde spor yapmak isteyenler için ideal bir seçenek sunmaktadır. Spor merkezimizde, fitness ekipmanları, ağırlık antrenmanı alanları, kardiyo ekipmanları ve aerobik salonları gibi birçok imkan mevcuttur. Tüm ekipmanlarımız son teknolojiye uygun olarak tasarlanmış ve düzenli olarak bakımları yapılmaktadır. Bu sayede, spor yaparken en yüksek verimliliği elde etmenizi sağlıyoruz. Uzman antrenörlerimiz, spor yapmak isteyenler için özel antrenman programları hazırlayarak, spor performansınızı artırmaya yardımcı oluyorlar. Ayrıca, sağlıklı bir yaşam için ihtiyacınız olan beslenme danışmanlığı ve diyet programları da sunuyoruz.

Spor merkezimiz, tüm yaş gruplarına hitap etmektedir. Yaşam kalitenizi artırmak ve formda kalmanız için, her seviyede sporcu için uygun bir egzersiz programı hazırlayabiliriz. Ayrıca, düzenlediğimiz spor etkinlikleri ile de sizleri motive ediyoruz.

ParsportClup tesisimizde, sağlıklı bir yaşam için ihtiyaç duyacağınız tüm imkanlar mevcuttur. Spor yapmak isteyenler için modern ekipmanlar, uzman antrenörler, özel diyet programları ve daha birçok seçenek sunuyoruz. Siz de sağlıklı bir yaşam için bizi tercih edebilir, kendinizi formda hissetmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Spor tesisimiz açık ve kapalı spor alanları ile hizmetinizdedir.

MİSYON & VİZYON

PARSPORT CLUB olarak Misyonumuz;
Spor, eğitim ve kültür sanat ile iç içe bir ortamda, bilimsel yöntemlerle eğitilmiş, çağdaş, üreten, sorgulayan ve potansiyelini ortaya çıkartan bireyler yetiştirmektir.

PARSPORT CLUB olarak Vizyonumuz ise;
Uygun tesis, ekipman, sistem ve personele sahip olarak;
Faaliyet gösterilen tüm branşlarda sporcularımızın olimpik hedef doğrultusunda ulusal ve uluslararası alanda maksimum başarıyı ortaya koyabilecekleri, sporu yaşam biçimi haline getirmiş bireylerin sportif yaşam hedeflerine ulaşabilecekleri, ve tüm paydaşların aidiyet duygusu hissederek bir parçasını oluşturabilecekleri ortamları yaratmak ve sürdürülebilir bir yapıda ANKARA'nın Lider Spor Kulübü olmaktır.

DEĞERLERİMİZ

Kurumumuzun temel taşı olan, birlik ve beraberliğimizi güçlendiren, tutarlılığımızı sağlayan ve misyonumuzun gerçekleşmesini mümkün kılan değerlerimiz şunlardır;

Etik ve Ahlak

İyi niyet, dürüstlük ve tarafsızlık çerçevesi içerisinde davranırız. Taahhüt ettiğimiz işi yapar, sözümüzü tutarız. Doping'in her türlüsüne karşıyız ve sporcularımızın bu konuda bilinçlendirilmesini sağlarız. İş ile ilgili bilgilerin ve kişisel verilerin gizliliğine saygı gösteririz. Evrensel değerlere saygı gösteririz. Herkese adil davranır ve adil kültürü kurum kültürünün ayrılmaz parçası kabul ederiz.

Saygı ve Güven

İnsana, doğaya, çevreye ve tüm canlılara layık oldukları ilgiyi ve saygıyı gösteririz. Hareketlerimizin başkalarını nasıl etkileyeceğini her zaman göz önünde bulundururuz. Farklılıklara saygı duyarız; ırk, etnik köken, yaş, cinsiyet, din veya siyasi görüş sebebiyle ayrım yapmayız. Güler yüzü ve selamımızı hiç kimseden esirgemeyiz. Güven duygusunun planda tutarız.

Samimiyet, Açıklık ve Yenilikçilik

Doğruyu ve en uygunu bulmak için sorgulamaktan vazgeçmeyiz, doğru bildiklerimizi söylemekten çekinmeyiz, açıkça paylaşırız, dolaylı anlatım yerine doğrudan aktarmayı tercih ederiz, açık ve samimi şekilde görüş ve düşüncelerini paylaşanların görüşlerine saygı gösteririz.
merakla öğrenir, heyecanla öğretir, açıkça paylaşır, cesaretle değiştirir ve ilerleriz, yeniliklere açık oluruz.

EMS Antrenmanı Nedir?

EMS antrenmanları, yani Türkçesiyle elektriksel kas uyarımı antrenmanları günümüz insanlarının en önemli sorunu olan egzersiz yapmama sorununa çare oluyor. Bunun sonucu olarak da ortaya hareketsizlikten çıkabilecek pek çok hastalık ve risk engellenmiş oluyor

EMS ile tam vücut egzersizlerinde, her kasılmada kas liflerinin %90'ından fazlası aynı anda harekete geçer. Genel ağırlık egzersizlerine oranla daha derindeki kaslar da uyarılır. Bu da, intra ve interselüler koordinasyonu arttırır. Bu sebepten, vücuda ve kas yapısına olan etkisi, genel ağırlık egzersizlerinden çok daha hızlıdır.

Kaslar çalışırken, bölgesel kan dokusu yoğun şekilde uyarılır. Artan kan akışıyla birlikte cilt yapısı olumlu yönde etkilenir, beden kuvveti artar ve selülitli bölgeler etkin bir şekilde tedavi edilebilir. Egzersizden sonra kendinizi rahat ve tazelenmiş hissedersiniz. EMS antrenmanları ile fiziksel performansınız da gelişir, daha esnek, daha sağlıklı hisseder ve daha az yorulursunuz. Genel ağırlık egzersizleriyle karşılaştırıldığında, EMS çok daha kısa bir sürede daha etkili bir egzersiz tecrübesi sunar. Hızlı bir şekilde kilo verme, yağ yakma ve sıkılaşmak için ideal çözümlerden biridir.


Ems Antrenmanı Nasıl Yapılır?

EMS (ElectroMuscleStimulation)- Elektriksel kas uyarımı) antrenmanları özel bir giysi giyilerek uzmanların Antrenörlerin gözetiminde ve programa göre yapılır. Klasik egzersizler sırasında beynimiz, kaslarımızın harekete geçmesini sağlamak için ilgili kaslara elektrik sinyalleri gönderir. EMS antrenmanlarında ise sporu yaparken giydiğimiz ve vücudumuza bağlı olan özel giysimiz, beynimizin kaslara gönderdiği elektriksel sinyallere ek olarak dışarıdan yine düşük frekanslı ve yoğun elektriksel titreşimler gönderir. Bu uyarılar egzersiz sırasında kasılan kaslarımızın ve bunlara bağlı olarak az çalışan, erişilmesi güç olan kaslarımızı bile harekete geçirerek çalışmasını sağlar.


Diğer Antrenmanlardan Temel Farkı Nedir?

Bu yöntemle kaslar az efor harcayıp daha yüksek bir performans ile çalışma yaparlar. EMS antrenmanları, normalde çok uzun antrenmanlar sonucunda ( 4 saatlik bir çalışma ile) elde edilebilecek performansı 20 ile 25 dakika arası bir seansta gerçekleştirebilir. Genel olarak haftada bir kez 20 dakikalık EMS seansı ile tembelliğinizi üzerinizden atıp siz de spor yapmanın ve kaslarınızın keyfine varabilirsiniz.


EMS'nin Faydaları Nelerdir?

Haftada bir kere (programınıza göre) yapacağınız 20 dakikalık kısa antrenmanlarla sağlıklı, diri ve canlı bir vücut yapısına sahip olabilirsiniz. Yine göbeğinizdeki yağlanmalar, belinizdeki fazlalıklar, istenmeyen selülitlerden size özel verilecek EMS antrenmanı ile kurtulabilir, kısa sürede istenen seviyede amacınıza ulaşırken, kişisel zamanınızdan tasarruf edip, spor yapmanın vücudunuz ve psikolojiniz üzerindeki diğer rahatlatıcı etkilerden sonuna kadar faydalanmanın keyfine varabilirsiniz. Spor yapmayan kişilerin düzenli spor yapmasını sağlaması ve bunun doğal bir getirisi olarak kendinizi daha dinç ve zinde hissetmeniz EMS antrenmanlarının doğal bir yararıdır.


Olumsuz Yönleri Var mıdır?

Bu alanda yapılan resmi çalışmalar, fiziksel olarak spor ve fitness yapabilecek sağlıklı kişilerde herhangi bir zararlı etkisinin olmadığını göstermiştir. Aksine pek çok faydası bulunmaktadır. Aklınıza antrenman sırasında kaslara verilen düşük frekanslı elektrik akımının zararlı olup olmayacağı sorusu gelebilir. Akım düşük frekanslı olduğu için sadece iskelet kaslarını harekete geçirir. Ancak EMS antrenmanı yapabilmeniz için uzman bir eğitmenin gözetiminde olmanız ve belirli sağlık şartlarını taşımanız gerekir.

Spor, yalnız beden iktidarının bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve zekâ, ahlâk da bu işe yardım eder.Ben Sporcunun Zeki ,Çevik ,aynı zamanda Ahlaklısını Severim. M.Kemal ATATÜRK

devamını oku...
Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara

Atakule Spor Akademisi

Çankaya

Serüvenimiz 2005 yılında Çankaya Spor Kulübü adı altında başlayıp, 2009 yılından itibaren Atakule Basketbol Akademisi olarak devam etmektedir. 6 – 17 yaş aralığında öğrencilerimize basketbol, voleybol, jimnastik ve futbol branşlarında hizmet vermekteyiz.

Çocuklara, dostluğu, iyi iletişim kurmayı, takım ruhuyla çalışmayı, paylaşmayı, spor yapmanın disiplinini aşılayarak, hayatlarının her alanında kullanabilecekleri bir yaşam tarzı kazandırmayı amaçlamaktayız.

Atakule Spor Akademisi olarak; küçük yaşlarda disiplinli hareket etmeyi, takım içinde var olmayı tecrübe eden çocukları, ilerde seçecekleri mesleklerde de bir adım önde olma düşüncesiyle yetiştirmekteyiz.

Antrenman faaliyetlerimizin dışında öğrencilerimizin ders çalışmaları ve kitap okumaları için zaman ve mekan yaratmaya çalışarak, kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya ve hedeflerini gerçekleştirmeleri yönünde teşvik etmekteyiz.

Kulüp takımlarımızın düzenli olarak yurt dışına turnuvalara katılmaları, çocuklarımızın hem eğitimsel hem de kültürel olarak gelişimlerine katkı sağlamaktadır. Özel turnuvalarda ve resmi altyapı liglerinde lisanslı oyuncu olarak oynamalarına imkan sağlayarak, 15 kişilik antrenör kadromuzla, çocuklarımızı kendine güvenen, takım ruhuyla hareket edebilen, paylaşmanın gücünü anlayan ve spor disiplini kazanmış bireyler haline gelmeleri için çalışmaktayız.
devamını oku...
Adres: Çankaya

Ankara Spor Akademisi

Çankaya

devamını oku... Adres: Şehit Cengiz Karaca Mah. Kabil Caddesi No: 109 Çankaya - Ankara

Fenerbahçe Spor Okulları Eryaman

Eryaman

Fenerbahçe Spor Okulları Türkiyenin en büyük, en kapsamlı ve başarılı alt yapı spor okullarıdır. Çocuklarımızın fikren ve bedenen üstün özelliklerle donatılması için özveri ile çalışmalarını sürdüren , Türk sporuna hizmet eden Fenerbahçe Spor Okulları Eryaman ve Etimesgut şubelerinde çocuklarımıza doğru spor eğitimi,branşlarında uzman,iletişim becerileri yüksek ve akademik kariyerleri üst seviyede olan antrenörlerimiz tarafında verilmektedir. Onlarca çocuğumuzun fikren, ruhen ve bedenen üstün özelliklerle donatılması için, eğitimci bakış açısıyla ve tüm gayretimizle çalışmaktayız

Fenerbahçe Spor Klubü'nün geleneklerine bağlı olarak Okullarımızın temel amacı

*Çocuklarımızı spor ile tanıştırmak.
*Sportif anlamla yeteneklerini taramak.
*Spor eğitimi ve spor ahlakını geliştirmek.
*Zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak.
*Planlı ve güncel antreman yöntemleri ile fiziksel,ruhsal ve düşünsel gelişimlerine katkı sağlamak.
*Sosyal iletişimi kuvvetlendirmek. Arkadaşlığı paylaşmayı rekabeti birebir yaşayarak öğrenmelerini sağlamak.
*Sağlıklık bireyler yetiştirmek.
*Spor okullarımızda takım gruplarımız ve müsabakalarımız için lisanslı sporcu yetiştirme
bu sporcularımızı müsabık kılmak.
*Müsabakalarda üstün başarı gösteren çocuklarımızın Fenerbahçe üst lig takımlarına ve
ülke sporuna yani milli takımlara kazandırılmasını sağlamak.

devamını oku...
Adres: 1. Meşrutiyet Caddesi Nacit Avcı Sokak No:1 Şehit Oğuzhan Yaşar Anadolu Lisesi Spor Salonu Etimesgut - Ankara

Quads Team

Çayyolu

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 3028. Cadde 16-B/10 Kule Evo Çayyolu-Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

Şehit Osman Avcı Mahallesi 1071 malazgırt cad goksu prestij konutları no:37
Eryaman Etimesgut Ankara Defans Savunma Akademisi) Eryaman - Ankara

Yetkili ve iyi çalıştırıcılarımız sayesinde çocuklarınızı için Krav Maga kinds büyükler için Kravmaga, Aikido ,Judo, Bjj , combat jiujutsu ,Muaytai ,kickboks ,boks ,karate , taekwondo gibi savunma sanatlarını kapsar.

Kravmaga kişisel savunma Akademisi olarak, her biri kendi alanında profesyonelleşmiş ve akademik uzman kadromuzla, sizin için özel hazırlanmış programlarımızı, uygulamaların bilimsel yönünü de koruyarak ve bu amaca yönelik en alt seviyeden en üst seviyeye kadar sporsal akitivitelerde bulunmak, sporun ve sağlığın ön planda tutulmasına ve geniş kitlelere yayılmasına olanak sağlamak ve sporun bir yaşam stili haline gelmesini sağlamak, başlıca amaçlarımızdandır.

Yaptıklarımız

Her yaş grubuna hizmet veren Kravmaga kişisel savunma Akademisi olarak Vip (bire bir dersler) ile sizlere spor yapma alışkanlığını kazandırmak, çocukların girişimciliğini, sosyallleşmelerini ve vücut yapılanmasını desteklemek ve her bir üyemizin kendi yaşamları ve çevreleriyle ilgili farkındalıklarının ve yaşam kalitelerinin artmasına hizmet etmeyi kendisine misyon edinmiştir.

Yaşam ve fitness üzerine uzman çalıştırıcılarımız ile hizmet veriyoruz. Gruplarımız her yaş grubuna uygundur.

Çocuk Kulübü

Çocuklarınız spor ile iç içe büyüdüğünde; sağlıklı gelişim gösterirler. İleri de kötü alışkanlıklardan uzak durur ve sporun disiplini ile daha düzenli bir hayat kurmaya meyilli hale gelir. Çocuk kulübünde Judo Aikido ve Krav Maga Kinds üzerine 4 ile 15 yaş arası gruplarımız vardır.

Savunma Sanatları
kurslarımız konusunda uzman eğitmenler tarafından verilmektedir. Kravmaga, Aikido,Judo Brazilian Jıu-jutsu ve combat jiujutsu üzerine kurslarımız vardır.devamını oku...
Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Atılım Basketbol Akademi

İncek


devamını oku...
Adres: Kızılcaşar Mahallesi Atılım Üniversitesi Spor Salonu İncek-Ankara

Sitemizdeki tüm Basketbol Kurslarına "AnkaraSporMerkezleri.com İndirimini" Sormayı Unutmayınız !