ÇAYYOLU OKÇULUK KURSU

blog yazısı ekle !

ÇAYYOLU OKÇULUK KURSU

Ok ve yay ikilisinden oluşan bu spor dalı kişinin omuz ve kol kaslarını güçlendirmek ve onları harekete geçirmesi için oldukça uygun bir tercihtir. Okçulukta genellikle farklı yay ve ok türleri kullanılır. Bunun sebebi bu spor dalını yapanların kendi tercihlerindendir. Kimi zaman da bazı kişiler standart yay ve ok kullanmaktan yana olmazlar. Bunun sonucunda kendilerine uygun olarak ok ve yay verilmesi tercih edilir.



Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

DÜNYAYI TİTRETEN GENÇ KADIN ŞAMPİYON HOCAMIZ BUSE YAVUZ İLE ANLAŞTIK.
TEAKWONDO BRANŞIMIZDA
ŞU ANA KADAR
4 Avrupa şampiyonluğu
1 Avrupa 3. Lüğü
1 Dünya 2. Liği
1 Dünya 3. Lüğü
Bir çok TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU bulunuyor. HEDEFİ EN AZ KENDİ GİBİ VE
DAHA BAŞARILI SPORCULAR YETİŞTİRMEK.devamını oku...
Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Yaşamkent Koryo Spor Kulübü

Yaşamkent

Taekwondo Nedir?

Tae: ayak tekniği, kwon: el tekniği, do: sevgi, saygı, iyi ahlak ve doğru yol felsefesi anlamına gelen sözcüklerdir. Bu sözcüklerin birleşiminden bir araya gelen Taekwondo ise bir savunma sanatıdır.

Taekwondo Kaç Yaşından İtibaren Yapılmalıdır?

Taekwondo, 5 yaşından itibaren yapılmaya başlanabilen ve her yaş grubuna hitap eden olimpik bir spor dalıdır.

Taekwondo' da Kuşak Yükselmesi Nasıl Olur?

Taekwondo'ya her yeni başlayan kişi, beyaz kuşak olarak başlar. Beyaz – Sarı – Yeşil – Mavi – Kırmızı – Kırmızı Siyah – Siyah bu sporda yer alan ana kuşaklardır. Taekwondo'ya düzenli olarak devam eden her sporcu 2.5 yıl sonra siyah kuşağa sahip olur. Yaşamkent Koryo, sadece Taekwondo üzerine hizmet veren bir spor kulübüdür. Onlarca siyah kuşak öğrenci temelden başlayıp siyah kuşak ve müsabık sporcular olarak yetiştirilmiştir. Her yaş ve seviyeye uygun olarak farklı gün ve saatlerde seanslarımız vardır.

Taekwondo Zayıflatır Mı?

Taekwondo, çocuklarda ve yetişkinlerde; fiziksel gelişim, dayanıklılık, kuvvet, sürat, esneklik, denge ve reflex becerilerinin tümünü çalıştıran ve geliştiren bir branştır. Bunun yanı sıra; çocuğun dikkatini toplama ve konsantre olma özelliğini geliştirir. Çocukların kendine olan güvenini artırır ve güçlülük duygusu sağlar. Mental yeteneği artırır ve doğru karar verebilme sürecine katkıda bulunur. Kemik yoğunluğunu artırır ve enfeksiyonlara karşı vücut direncinin artmasında yardımcı olur.

Yaşamkent Koryo Spor Kulübü - Ankara

Yaşamkentte bulunan spor kulübümüzde Taekwondo, Karate, Tai Chi ve Jui Jutsu gibi savunma sanatlarına yönelik eğitimler verilmektedir. Yaşamkent Ankara'da bulunan savunma sanatları merkezimiz de çocuklara özel eğitim programları da bulunmaktadır.

Taekwondo bir sanattır. Bu sanatı ankarada taekwondo yu yaşam biçimi haline getirmeyi hedefleyen koryo taekwondo merkezi aynı zamanda muay tai, kick boks, savunma sporları gibi ustalık isteyen branşları ile siz değerli Yaşamkent ve Ankara'lılara hizmet vermekten mutluluk duyar.

Ümitköy ve çayyolu yakınlarında kendinize en yakın taekwondo salonu arıyorsanız salonumuz hem ümitköy taekwondo hem de çayyolu taekwondo merkezi olarak size oldukca yakındır. Yaşamkentte hizmet veren salonumuz konusunda uzman kadrosu ile hizmetnizidedir.

Teakwondo yapmamının yaşı yoktur ister çocuk olun ister yaşlı her yaşta tercih edilebilinir. Sdney olimpiyatlarında resmi spor dalı olan taekwondo, Türkiye de en çok lisanslı sporcusu olan amatör spor dalıdır. Bu durum son zamanlarda tüm türkiyede olduğu gibi Ankarada da taekwondo ya olan ilgiyi arttırmıştır. Özellikle ümitköy ve çayyolunda bu oran daha çok kick bok ve muay tai ankara semtleri arasında oldukca artmıştır.

Taekwondo ne işe yarar?

  • Çocuğun dikkatini toplama ve konsantre olma özelliklerini geliştirir.
  • Eğlence ve arkadaşlıkların sürdüğü bir yere ait olmaduygusunu geliştirir
  • Çocugun kendine olan güvenini artırır ve güçlülük duygusunu arttırır
  • Mental yeteneği artırır ve doğru karar verme süresini çabuklaştırır
  • Kemik yoğunluğunu artırır ve enfeksiyonlara karşı vucudun direncini artırır
5 Yaşından itibaren minik, genç, yaşlı, bay, bayan herkesi ankara da taekwondo ile buluşmaya davet ediyoruz. Yaşamkent te taekwondo, muay tai, kicks boks, savunma sanatları konusunda bilgili ekibiyle sizlere hizmet vermekten mutluluk duyarız.
devamını oku...
Adres: Yaşamkent mah. 3207 cad. No: 95 Yaşamkent-Ankara


Peki, bu yay ve ok türleri nelerdir? Temel olarak bu yay çeşitlerinden bahsedecek olursak olimpik yay, makaralı yayı sıralayabiliriz. Bu yaylar çeşidine göre fiber, ahşap, karbon veya çelikten imal edilmektedir. Oklar genellikle 60 ila 71 cm uzunluğunda, ağırlıkları ise 20 ila 28 gram arasındadır. Bu bir sporcu için en ideal düzenektir.

Çayyolu okçuluk kursu salonları bugün müşterisine bu spor çerçevesinde sunduğu birçok ayrıcalıkla hizmet vermektedir. Okçuluk spor dalına ilişkin bu salonlarda aradığınız hemen her şeyi bulabilirsiniz.