DÜNYADAKİ HEYECAN VERİCİ TREKKİNG ROTALARI

blog yazısı ekle !

DÜNYADAKİ HEYECAN VERİCİ TREKKİNG ROTALARI

Bu yazımızda dünyanın değişik bölgelerindeki dağ yürüyüşü rotalarını inceleyeceğiz. Etkileyici manzaralara, tarihsel yapılara, alabildiğine yeşillikle dolu alanlara, her tarafı kar dolu tepelere sahip trekking rotalarına ilişkin inceleme ve yorumlarımızı dikkate alarak hem unutulmaz bir anı yaşayabilir hem de vücudunuzu zinde tutabilirsiniz. Söz konusu trekking turlarına katılmak istiyorsanız semtinize en yakın Ankara spor salonu ile görüşebilir ve trekking turları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.



Quads Team

Çayyolu

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 3028. Cadde 16-B/10 Kule Evo Çayyolu-Ankara

Bee Gym

İncek

devamını oku... Adres: Kızılcaşar Mahallesi 1209. Sokak 3/A Avlu Sitesi Gölbaşı - Ankara


- Annapurna Trekking Rotası:

Annapurna; Nepal ülkesinin meşhur dağlık alanıdır. 1977 yılından bu zamana kadar yerli ve yabancı pek çok trekking dostunu ağırlamıştır. Annapurna, sahip olduğu tarihsel dokunun yanı sıra kendisini ziyarete gelenlere sunduğu muhteşem doğal güzellikleriyle ön plandaki yerini korumaktadır. Bu dağlık ve son derece eşsiz güzelliklere sahip alanda yapılacak trekking turunun rotası tercihinize göre 160 ila 240 km arasında değişmektedir. Bu tur uzunluğu sizin veya grubunuzun hızına bağlı olarak 15 20 gün aralığında tamamlanabilmektedir. Annapurna'ya giderseniz buranın en yüksek tepelerinden birisi olan Poon Hill'i utlaka görmelisiniz.

- Santiago Trekking Rotası:

Fransa ve İspanya ülkelerinin doğal güzelliklerle kaplı Pyrenees ve Santiago bölgelerini kapsayan bu turun ortalama uzunluğu 804 km'dir. Tur Fransa'nın Pyrenees bölgesinden başlar ve adını aldığı İspanya'nın Santiago De Compostela bölgesinde sona ermektedir. Kış mevsiminden ziyade özellikle yaz aylarında bu tura katılmanız durumunda hem adı geçen bölgelerin eşsiz doğak güzelliklerini görebilir hem de farklı ülkelerin kültürlerini deneyimleme şansı elde edebilirsiniz.

- Kungsleden Trekking Rotası:

Kungsleden trekkişng rotası İsveç ülkesinin kuzey bölgesi ile güney bölgesi arasında yer almaktadır. Kelime anlamı olarak Kungsleden kralın yolu, kralın patikası anlamına gelmektedir. Trekking turu ülkenin kuzeyinde yer alan Abisko bölgesinden başlayıp ülkenin güneyinde yer alan Hemavan bölgesinde sonra ermektedir. Söz konusu trekking rotasının uzunluğu ortalama 450 km kadardır. Rota doğal güzellikleri ve sahip olduğu yemyeşil alanlarıyla trekking tutkunlarının ilgi odağı olmaktadır.

- Pays Dragon Trekking Rotası:

Pays Dragon Afrika kıtasının en ilgi çekici yerlerinden birisidir. Batı Afrika'dan başlayarak Mali'ye kadar uzanan bu turda Afrika'nın egzotik atmosferine tanık olabilir aynı zamanda tarihsel dokuları da inceleyebilirsiniz.