SPORDA TARAFTAR MI FANATİK Mİ OLUNMALI? İZLEYİCİ OLMA ÜSLUBU

blog yazısı ekle !

SPORDA TARAFTAR MI FANATİK Mİ OLUNMALI? İZLEYİCİ OLMA ÜSLUBU

Spor olgusu, yapmak kadar izlemesi de keyifli olan bir fiziksel aktivitedir. Bu da hemen akla iki kavramı getiriyor. Sporda taraftar mı fanatik olarak mı izlenirse izleyici üslubu korunabilir? Diğer deyişle spor izleme adabına hangisi daha yatkındır? Taraftar tuttuğu takımı yalnız bırakmayan ve her fırsat bulduğu zaman onların müsabakalarını izleyen, takımına sevgi ve saygı duyan, her zaman sadık olan spor seyircileridir.



Büşra Pilates Center

Keçiören

devamını oku... Adres: Kavacık Subayevleri Mahallesi Şehit Oğuzhan Duyar Sokak 12/B (Botanik Parkın Yanı) Keçiören - Ankara

Sports House

Çukurambar

"Kaliteli bir yaşam, sağlıklı bir omurgadan başlar." düşüncesiyle açmış bulunduğumuz stüdyomuzda; kadın-erkek farklı yaş gruplarındaki sedanter bireylere ve profesyonel sporculara; Pilates, Fonksiyonel Egzersiz, Düzeltici Egzersiz, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Masaj Terapi gibi birçok alanda Grup ve PT seanslarını; alanında uzman eğitmen, akademisyen, antrenör, fizyoterapist ve masör kadrosuyla egzersiz ve tedavi hizmeti vermekteyiz.

Bireye özgü egzersiz programı hazırlayabilmek için öncesinde Sports House olarak yapmış olduğumuz Antropometrik Ölçümler ve Dinamik Statik Postür Analizi sayesinde neye ihtiyacı olduğunu tespit ederek; Skolyoz, HiperKifoz ve HiperLordoz vb. gibi duruş bozukluğu ve diğer sağlık problemlerinin varsa düzeltilmesi, yoksa ölçüm sonuçlarına göre bireyinde istekleri göz önünde bulundurularak sürecin planlaması yapılmaktadır.

Aynı zamanda bilginin paylaşıldıkça çoğalan bir dinamiğe sahip olduğunu düşünerek; uzun süredir spor sektörüne ait alt branşlarda antrenör gelişimlerine yönelik Sports House bünyemizde, Spor Bilim Uzmanı olarak eğitimler vermeye de devam ediyoruz.

Sports House ailesi olarak sizleri; Kızılırmak Mah. Ufuk Üniversitesi Cad. Farilya İş Merkezi No: 8/58 Kat:15'de spor yapmayı bir yaşam tarzı haline getiren ailemize katılmaya davet ediyoruz.

"Unutmayın; önemli olan hareket etmek değil, doğru hareket etmektir." Hepinize şimdiden enerji olsun.devamını oku...
Adres: Kızılırmak Mahallesi Ufuk Üniversitesi Caddesi Farilya İş Merkezi No:8/58 15.Kat Çankaya - Ankara

Harmony Fizyoterapi ve Klinik Pilates

Bağlıca

devamını oku... Adres: Bağlıca Mah. Etimesgut Blv. No:75/53 Lion İş Merkezi Etimesgut-Ankara

Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okulu - İncek

İncek

devamını oku... Adres: Iğdır Caddesi No:13 Çankaya - Ankara

Cedi Osman Academy Eryaman

Eryaman

devamını oku... Adres: Yeşilova Mahallesi 4016 Caddesi 2/3 Eryaman - Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

Şehit Osman Avcı Mahallesi 1071 malazgırt cad goksu prestij konutları no:37
Eryaman Etimesgut Ankara Defans Savunma Akademisi) Eryaman - Ankara

Yetkili ve iyi çalıştırıcılarımız sayesinde çocuklarınızı için Krav Maga kinds büyükler için Kravmaga, Aikido ,Judo, Bjj , combat jiujutsu ,Muaytai ,kickboks ,boks ,karate , taekwondo gibi savunma sanatlarını kapsar.

Kravmaga kişisel savunma Akademisi olarak, her biri kendi alanında profesyonelleşmiş ve akademik uzman kadromuzla, sizin için özel hazırlanmış programlarımızı, uygulamaların bilimsel yönünü de koruyarak ve bu amaca yönelik en alt seviyeden en üst seviyeye kadar sporsal akitivitelerde bulunmak, sporun ve sağlığın ön planda tutulmasına ve geniş kitlelere yayılmasına olanak sağlamak ve sporun bir yaşam stili haline gelmesini sağlamak, başlıca amaçlarımızdandır.

Yaptıklarımız

Her yaş grubuna hizmet veren Kravmaga kişisel savunma Akademisi olarak Vip (bire bir dersler) ile sizlere spor yapma alışkanlığını kazandırmak, çocukların girişimciliğini, sosyallleşmelerini ve vücut yapılanmasını desteklemek ve her bir üyemizin kendi yaşamları ve çevreleriyle ilgili farkındalıklarının ve yaşam kalitelerinin artmasına hizmet etmeyi kendisine misyon edinmiştir.

Yaşam ve fitness üzerine uzman çalıştırıcılarımız ile hizmet veriyoruz. Gruplarımız her yaş grubuna uygundur.

Çocuk Kulübü

Çocuklarınız spor ile iç içe büyüdüğünde; sağlıklı gelişim gösterirler. İleri de kötü alışkanlıklardan uzak durur ve sporun disiplini ile daha düzenli bir hayat kurmaya meyilli hale gelir. Çocuk kulübünde Judo Aikido ve Krav Maga Kinds üzerine 4 ile 15 yaş arası gruplarımız vardır.

Savunma Sanatları
kurslarımız konusunda uzman eğitmenler tarafından verilmektedir. Kravmaga, Aikido,Judo Brazilian Jıu-jutsu ve combat jiujutsu üzerine kurslarımız vardır.devamını oku...
Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Bee Gym

İncek

devamını oku... Adres: Kızılcaşar Mahallesi 1209. Sokak 3/A Avlu Sitesi Gölbaşı - Ankara

Asi Gym Pilates Maidan

Mustafa Kemal Mahallesi

devamını oku... Adres: Mustafa Kemal Mahallesi Maidan İş Merkezi C Blok 11.Kat No:139 Çankaya - Ankara

Base Life Club

Çayyolu

NEDEN BASE LİFE CLUB ?

"Yaşam'a Renkli ve Enerjik Bir Dokunuş"

Dünya standartlarında fitness, SPA/Wellness ve eğlence konseptini tasarım ve en son teknolojiyle bir araya getiren yeni nesil yaşam kulübü Base Life Club, modern mimarisi ve 12.500 metrekare kullanım alanı ile üyelerine en üst seviyede hizmet sunmaktadır.

Dünyanın en başarılı spor kulüplerinin tercih ettiği spor ekipmanlarının olduğu fitness alanı ve bünyesinde barındırdığı SPA merkezi ile TÜSİAV tarafından yılın tesisi seçilmiş, başarısı tescillenmiş bir kulüptür.

Base Life Club'ın dev bünyesinde; konforlu soyunma odaları, profesyonel sporcuların tercih ettiği son teknoloji ekipmanlarla donatılmış ferah cardio & fitness alanı, profesyonel üye gelişim takip sistemi, eşsiz özelliklerle donatılmış yarı olimpik kapalı ve açık havuzu, plaj voleybolu, NBA standartlarında basketbol alanı, dünyadaki en güncel grup aktivitelerinin sunulduğu stüdyolar, Ankara'da ilk ve tek Army Fit kafesi, açık havada spor yapma imkanı sunan, özel zemine sahip açık alanları, pilates allegro stüdyosu, profesyonel tırmanma duvarı, özel boks ringi, müsabaka ölçülerinde squash ve tenis kortları, kinesis stüdyosu, günü yakalayan Day Spa'sı, buhar odaları, kıpırtıları eriten jakuzileri, farklı bir deneyim sunan mağara duşları, stres ayıklayıcı saunaları, kar suları akıtan kar çeşmeleri, tüm stresinizi atacağınız dinlenme odaları size sunulan hizmetlerden ve alanlardan bazıları...

Sizi de bu deneyimi yaşamaya Base Life Club'a davet ediyoruz.

devamını oku...
Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okulları - Bilkent

Bilkent

Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulları


Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulları önce iyi insan sonra iyi sporcu yetiştirmeyi hedeflemektedir. Amacımız ve Hedef Kitlemiz : 5-17 yaş arası spor yapan gençlerin daha bilinçli spor yapmalarını sağlamak ve tüm kulüplere hazır başarılı, disiplinli, bilinçli altyapı sporcuları yetiştirmek.5-17 yaş arası spor yapmayan gençleri de Hidayet Türkoğlu önderliğinde spora başlatarak, kendilerine, ailelerine ve ülkesine yararlı sağlıklı bireyler haline getirmek. Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okullarında amaç dostluğu, disiplini, spor yapmanın zevkini, paylaşmayı ve rekabeti zaman içinde çocuklarımıza öğretmektir. Uzman eğitmen, idareci ve antrenörlerimizle, Basketbol ve yaz spor kampında verilecek sosyal ve sportif eğitimler, çocuklarımızın daha sağlıklı bireyler olmaları için destek olacaktır.

Hidayet Türkoğlu Basketbol Okullarında çocuklarımızın tüm fiziksel özellikleri akademisyenler ve uzmanlar tarafından test edilecek ve çıkacak sonuçlara göre hem fiziki performanslarını arttırmak, gelişim süreçlerini hızlandırmak amaçlı antrenman programları ve beslenme programları çıkartılacaktır. Bunun sonrasında ise, tecrübeli antrenörlerden oluşan teknik kadromuz ile, basketbol seviyelerini çok üst seviyelere çıkarma imkanı bulacaklardır. Hidayet Türkoğlu basketbol Okulları yine Türkiye'de ilk defa yetenek seçimi ve performans testleri için Sporttech ekibiyle ortak çalışmaktadır. Yapılacak görsel eğitimler ile de basketbol bilgileri en üst seviyeye çıkartılacaktır...Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulları'nda diğer bir amaç ise çocuklarımızın sporcu gibi disiplinli bir hayat yaşamaları için onlara verilecek, beslenme, davranış ve genel kültür dersleridir. Bu konularla ilgili detaylı bilgi için bizi arayabilirsiniz.

Aysel Yücetürk Anadolu Lisesi Spor Salonunda gerçekleştirdiğimiz HİDAYET TÜRKOĞLU BASKETBOL OKULUMUZ 4 Aralık 2010 tarihinde başlamıştır. Çalışma programımız Ankara Sorumlumuz Ozan BİLGİLİ tarafından hazırlanmış olup, Ozan BİLGİLİ'nin yakın gözetiminde antrenörlük ve pedagojik formasyon eğitimi almış antrenörlerle uygulanmaktadır. Her sporcunun eğitimi yakından takip edilmekte, bu gelişim düzenli aralıklarla kendisine ve ailesine rapor edilmektedir.

Ozan BİLGİLİ – Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulları Ankara Sorumlusu Eğitim:·
Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu – Antrenörlük Eğitimi Bölümü·
Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü – Antrenman ve Hareket Bilimi

Kariyer:·
Efes Pilsen Basketbol Okulları· Tofaş Basketbol Okulları – Kurucu Ortağı·
Five Star Basketball Camp (USA) - Antrenör·
Atılım Üniversitesi – Spor Koordinatörü·
Üniversite Sporları Federasyonu – Organizasyon Kurulu Üyesi·
Üniversite Sporları Federasyonu – İl Temsilcisi Yrd.·
Çankaya Üniversitesi - Antrenör·
Gazi Üniversitesi – Antrenör·
Mülkiye Spor Kulübü – Antrenör·
Ankaragücü SK – Antrenör·
TED Ankara Kolejliler – Antrenör·
Ankara Basketbol Kulübü – Basketbol Şube Sorumlusu

Hizmetlerimiz:·
Spor Psikoloğu
Videolu Eğitim
Lisanslı sporcu olma imkanı
Erkek ve Kız takımlarVeliler için Kafeterya Wireless Internet
Her Oyuncuya 1 Top· 8-10 Oyuncuya 1 Antrenör
Antropometrik ve Motorik Testler
Sürekli Sıcak Su

5-17 Yaş arası Kız Erkek tüm çocuklara açıktır
devamını oku...
Adres: Üniversiteler Mahallesi İhsan Doğramacı Bulvarı No:3 Sport İnternational Bilkent-Ankara

Step Pilates

Tunalı

devamını oku... Adres: Barbaros Mahallesi Guniz Sokak No:33/2 Tunalı - Ankara

Tower Pilates - Ümitköy

Ümitköy

devamını oku... Adres: Kanuni Sultan Süleyman Bulvarı 5387. Cadde Beytepe Ümitköy-Ankara

Yeni Ufuklar Spor Kulübü

Eryaman

2015 Yılında faaliyetlerine başlayan kulübümüz; Türkiye Basketbol Federasyonu ve Türkiye Voleybol Federasyonuna akredite olup, ilgili federasyonlarca düzenlenen resmi altyapı liglerinde
müsabakalara katılmaktadır.

Basketbol branşında Ankara ve Türkiye şampiyonalarında önemli başarılar elde eden kulübümüz, altyapı milli takımlarına kazandırdığı oyuncularla gururlanmıştır.

Voleybol branşında da başarılı bir antrenör kadrosu oluşturularak, altyapılarda önemli başarılar elde edilmeye başlanmıştır.


Kulüp olarak yaptığımız çalışmalarda
- Planlı ve sistemli çalışma
- Alanında uzman antrenör kadrosu
- 20 Kişilik gruplar
- Antrenmanlara eşlik edecek 3 antrenör ile çocuklarımızın sportif gelişimini tesadüflere bırakmıyoruz.

Hayal edebilirseniz, gerçekleştirebilirsiniz….
devamını oku...
Adres: Tunahan Mahallesi 211. Cadde No:12 Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eryaman - Ankara

Atılım Basketbol Akademi

İncek


devamını oku...
Adres: Kızılcaşar Mahallesi Atılım Üniversitesi Spor Salonu İncek-Ankara

Mead Boutique Sports

Batıkent

devamını oku... Adres: İlkyerleşim Mahallesi 1997/1 Sokak No:2 Batıkent - Ankara

Grenada Life Personal Training Beauty

Ümitköy

Grenada Life Personal Training Beauty - Ümitköy Pilates

Grenada Life Personal Training and Beauty Center kişiye özel programları uzman eğitmenler ile hazırlayan butik bir spor ve güzellik merkezidir.

Grenada Life'ın rahat, huzurlu ve misafirperver ortamında spor, güzellik, beslenme ve zindelik bir arada sunularak, üyelerin yaşam alışkanlıklarını sağlıklı yönde değiştirecek kalıcı alışkanlıkları kazanmaları hedeflenmektedir.

Kişiye özel antrenman, güzellik ve beslenme programları üyelerin yaşam alışkanlıklarına, koşullarına, yaşlarına ve beklentilerine göre hazırlanmaktadır ve izlenmektedir böylelikle üyelerin bu programları düzenli uygulamaları ve en çok yararı elde etmeleri güvence altına alınmaktadır.

Grenada Life Personal Training & Beauty Merkezimizde Pilates, Fitness, Core Training, Functional Training, Cardio, Stretching gibi özel programlar konusunda uzman ekipler ile takip edilmektedir. Kişiye özel postür analizleri, yağ ve kas analizleri, fitness testleri, kaliper ölçümleri ile dayanıklılık, kuvvet ve esnekliğin gelişiminin kontrolü, fiziksel rahatsızlıkların sağlık yönünde desteklenmesi ve yaşlılık öncesi sürece hazırlama konularında hizmet vermekteyiz.

Grenada Life Personal Training & Beauty Merkezimizde spor sonrası kişiye özel cilt, vücut bakımı hizmetleri ile üyelerimiz kendilerini yenilenmiş, rahatlamış hissetmeleri ve kulübümüzde keyifli zaman geçirmeleri saglanmaktadır.

Uzman diyetisyenlerimiz tarafından üyelerimize günlük yaşamda uygulanabilen, kendilerini daha sağlıklı ve zinde hissetmelerini sağlayan beslenme programları hazırlanmaktadır.

GRENADA LIFE PERSONAL TRAINING

Uzman eğitmenlerden alınan ölçüm sonuçlarına göre kuvvet, dayanıklılık, esneklik ve postür düzenlenmesine yönelik fitness, cardio ve pilates programlarının kişiye özel olarak birleştirilmesi ve diyetisyenler tarafindan hazırlanan özel beslenme programlari ile bu kişiye özel programların desteklenmesidir.

Bu programlar uzman eğitmenlerden oluşan ekip çalışması ile bütünlük kazanıyor. Ekibin yaptığı haftalık özel toplantılarla üyelerin gelişimleri yakından takip ediliyor. Altı sekiz haftalık programlar sonunda testlerin tekrar uygulanması ile programların verimlilikleri değerlendiriliyor ve üyemizin ihtiyaçlarına yönelik yeni programlar hazırlanıyor.

PERSONAL TRAINER bütün bunların aksamadan yapılması için kişilerin motivasyonunu en yüksek seviyede tutar, ayrıca kişilerin beklentileri doğrultusunda yaşam kalitelerini yükseltecek alışkanlıklar kazandırır. Böylece hedeflenen sonuca ulaşmak kaçınılmazdır.

GRENADA LIFE PERSONAL TRAINING SİSTEMİ ile bilimsel kişiye özel egzersiz programları ve her zaman yanınızda olan eğitmeninizle, günden güne vücudunuzun nasıl sağlıklı şekillendiğini yaşayarak görerek ve eğitmeniniz ile karşılıklı geri bildirim vererek sonuçları gördükçe mutlu olacaksınız.

Yaşam kalitesini arttırmak için hayatın içine sağlıklı yaşam amaçlı sporu katmanın gerekli olduğunu hepimiz biliyoruz. Fakat bunu yaparken bilinçli ve bilimsel yaklaşmak da akıllıca bir yaklaşımdır. Sağlık amaçlı spora başlarken veya fiziksel uygunluğun ve zindeliğin arttırılması istenirken profesyonel yardım almak hem yapılan egzersizin kalitesini arttıran hem de ulaşılmak istenen hedefe yönelik önemli bir çalışma olacaktır.

PİLATES

  • Uzun süre bilgisayar karşısında oturuyor musunuz?
  • Esnekliğinizi artırmak mı istiyorsunuz?
  • Eski bir rahatsızlığınızdan dolayı ağrılarınız mı var?
  • Sıkı ve düz karın mı istiyorsunuz?
  • Sırt ağrılarından mı şikayetçisiniz?
  • Duruş bozukluğunuz mu var?
  • Vücudunuz kadar zihninizide de rahatlatmak ve zindelik mi kazanmak istiyorsunuz?
  • Eğlenceli bir egzersiz programı mı uygulamak istiyorsunuz?
Hollywood'un en parlak yıldızlarının güzelliklerini borçlu olduğu 'Pilates' yöntemini tüm Pilates Ekipmanları ile Grenada Life' ta uygulayın.

10 seans sonunda kendinizi iyi hissedecek, farkı hissetmeye ve vücudunuzu tanımaya başlayacaksınız.

20 seans sonunda yeni bir vücuda sahip olmaya başlayacak, farkı görecek ve fiziksel uygunluk düzeyini arttıracaksınız.

30 seans sonunda tamamen yenilenmiş bir vücuda, özellikle de sağlıklı, sıkı karın ve sırt kaslarına sahip olacaksınız.

BESLENME

Grenada Life Personal Training and Beauty Merkezinden bir ilk daha...

Kişiye özel postür analizleri, egzersiz konsültasyonları, fitness değerlendirmeleri ve beslenme programları ile hedefinizi en iyi şekilde belirleyerek, sağlıklı ve hızlı adımlar ile sonuca beraber ulaşırız.

Kilo vermede dikkat edilmesi gereken önemli husus kiloların kalıcı olarak verilmesidir. Yoksa sürekli olarak kilo alıp veren bir vücut çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalabilir.

Vücudumuz alınan ve verilen kilolara kolayca uyum sağlayan ve onları korumaya alan bir programa sahiptir. Böylece diyet yapılmaya başlanıldığından itibaren organizmamız eski kiloyu korumak için bir mücadeleye girer. Birdenbire çok düşük kalorili diyetler uygulanırsa organizmayı bu duruma karşı çıkar ve bazal metabolizmayı uyarır. Yavaş çalışmaya başlayan metabolizma ise kilo verme sürecini yavaşlatır. Bu nedenle günlük kalori miktarı birdenbire değil yavaş yavaş azaltılır.

Diyet ''kişiye özel'' olmalıdır. Çünkü her bedenin ihtiyacı, alması gereken protein, vitamin ve karbonhidratlar farklıdır. Bu nedenle bir diyetisyen kontrolünde bilinçli olarak kilo verilmesi gerekir.

Fazla kiloların birden çok nedeni vardır. Örneğin hormon bozuklukları, troid bezinin az çalışması, şeker hastalığı, kan şekeri düşüklüğü gibi sorunlar fazla kilo sebebi olabilir. Öncelikli olarak bu durumların araştırılması ve uygun şekilde doktor gözeriminde ele alınması gerekir.

Kilo verme, ciddi anlamda kararlılık ve iç disiplin isteyen bir süreçtir. Bu disiplin ve kararlılık sağlanamazsa kilo verme durumu güçleşir.

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorsak yapabileceğimiz en doğru şey kişiye özel uygulanacak uygun bir egzersiz programıyla diyeti desteklemek olacaktır.

Aşırı yoğun bir egzersiz ve bununla birlikte aşırı kısıtlanmış bir diyet yapılabilecek yanlışlar arasındadır. Bu durum kilo koruma sürecini oldukça zorlaştırır. Herkesin kendi yaşam standartlarına uygun bir şekilde düzenli egzersiz yapması gerekir.

Zayıflama sürecinde, düzenli ve kişiye özel bir diyetle birlikte düzenli bir egzersizin, en basitinden yürüyüşün yapılması gerekir. Bu yüzden haftada 3 kez en azından yarım saatlik yürüyüşlerle diyetin desteklenmesi önemlidir.

Düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme bütünü kas gücünü, dayanıklılığı, koordinasyonu artırıp, kardiyovasküler uyumu sağlar, şişmanlık riskini azaltır, daha mutlu ve stressiz bireyler yaratır.

Doğru kilo kaybı yağ kaybıdır; bunun için vücudun kas kitlesini artırmalı ve metabolik faaliyeti yükselterek yağ yakımını hızlandırmalısınız. Bunun en temel yolu da diyet programları için her zaman söylediğimiz kişiye özel ilkesinin spor programları için de uygulanmasından geçmektedir. Kendi vücudunuza, yaşam şartlarınıza ve isteğinize uygun bir spor seçip o sporu yapmayı sürdürmelisiniz.

GRENADA LIFE'TAN SİZE ÖZEL BİR BESLENME PAKETİ...
devamını oku...
Adres: Ümit Mahallesi 2481. Sokak Kafkas Sitesi No: 22 Çankaya - Ankara

New Body Pilates Studio

Çankaya

devamını oku... Adres: Cidde Caddesi Sancak Mahallesi 31/A Çankaya-Ankara

18 Boutique Pilates

Yenimahalle

Yenimahalle'nin en prestijli ve deneyimli stüdyosu olan 18 boutique pilates ile sevenlerle buluşuyoruz!

Kadınlara özel pilates stüdyomuzda ücretsiz deneme dersleri için bizi arayın! Aletli pilatesin muhteşem etkilerini kısa sürede hissedebileceğiniz deneyimli eğitmen kadrosuyla en etkili,disiplinli,en keyifli,en eğlenceli ve enerji verici egzersizlerle yaşam kalitenizi arttırmak için sizleri bekliyoruz.. Randevu ve detaylı bilgi için bize hemen ulaşın!
devamını oku...
Adres: Çamlıca Mahallesi Bağdat Caddesi No:83 Faras Ofis Kat:2 No:110 Yenimahalle - Ankara

Fuff Pilates Stüdyosu

Yenimahalle

devamını oku... Adres: Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 274. Sokak 1/A 109 Wings Ankara Yenimahalle - Ankara

Fizyo Bee Sağlıklı Yaşam Merkezi

Eryaman

Reformer PilatesReformer diye adlandırdığımız hareketlerin daha dirençli ve doğru postürde yapılmasını sağlayan bir cihazdır. Dinamik egzersiz sağlan reformer aynı zamanda dengeyi arttırmaktadır.

Schroth Metod
Omurga eğriliği yani skolyozun kişiye özel hazırlanan içinde nefes egzersizler torakolumbar silindirin kuvvetlendirilmesi amaçlayan 3 boyutlu egzersizler bütünüdür.

Manuel Terapi
Dizilim bozuklukları, mobilitenin azalması, artmış trigger point hassasiyetlerini, bel, diz, boyun, omuz, dirsek gibi eklem problemleri, yumuşak doku yaralanmalarında kullanılan bütüncül bir yaklaşımdır.

Egzersiz Danışmanlığı
Herkesin yapması gereken egzersizler birbirinden farklıdır bunlara bir de rahatsızlıklar eklendiğinde hangi egzersizi yapıp yapmamız gerektiği karmaşa yaratmaktadır, egzersizler kişiye özel olmalı mutlaka değerlendirmeden sonra verilmelidir.

Myofasyal Gevşetme
Dokularda zamanla yanlış egzersiz, postür bozuklukları ve hastalıklara bağlı yapışıklılıklar meydana gelir ve bunlar zaman içinde biz farketmeden oluşur son noktada bize ağrı olarak geri döner. Bu yapışıklıkların nedeni bazen bir hastalık bazen bir travma bazen de yanlış postüre bağlı olarak oluşabilir, fizyoterapist tarafından tespit edilen bu dokular manuel tekniklerle gevşetilir ve dokunun dolanımını arttırılır.

Kinesiotaping
İyileşme sürecini olumlu yönde etkileyen taping yöntemi, dokularda dolanımı arttırır ve hücre metabolizmasını uyarır.

Postür Analizi
Yerçekimi, travmalar, duygu durumumuz,tekrarlayan hareketler, yediklerimiz, içtiklerimiz hepsi duruşumuzu yani postürümüzü etkiler. Analiz her yönden yapılmalıdır hem kinetik hem de doku durumu birlikte değerlendirilmelidir.

Klinik Pilates
Bel problemleri , boyun problemleri , kalça problemleri diz problemleri ve sırt ağrılarında postürü düzeltmek, kas dengesizliklerini ortadan kaldırmak, esnekliği arttırmak amacı ile yoğunlukla medikal egzersizleriiçeren pilates türüdür.

Osteopati
vücudu bütüncül olarak değerlendiren dokuların birbirine olan bağlantısına dayanarak yapılan analiz sonucu iç organların eklemlerin, kemiklerin ve yumuşak dokuların değerlendirildiği bunun sonucunda hareket kısıtlılığının azaltılması, dolanımın artırılmasını ve dokunun iyileşmesini uyaran bir yöntemdir.

Hypervolt ve Kupa
Dokulardaki yapışıklıkları çözer.devamını oku...
Adres: Göksu Mahallesi Ertuğrul Bey Caddesi Meydan Eryaman Sitesi No:2/2 D:3 Eryaman-Ankara


Fanatik ise spor faaliyetinde tuttuğu takıma sevgisini çok ileriye taşıyan kişi demektir. Yani ileri derecede bir tutkuyla takımına bağlıdır. Takımına karşı sadakati onun yaşamı için çok önemlidir. Görüldüğü üzere her seyirci ve fanatik bir taraftardır. Tarafsız değildir. Ancak taraftarlık fanatiklik ölçüsünde olmayabilir.

İzleyicilerin spor sahasındaki ya da pistteki seyircilere olan destekleri ise psikolojik açıdan çok önemlidir. Spor merkezi, oyuncular kadar izleyici adabına sahip taraftarlarla daha güzel bir atmosfere sahip olur.

Yukardaki soruya cevap vermek zor olsa da, fanatik bir izleyicinin holigan olmak zorunda değildir. Ancak holigan olabilmenin ilk koşulu fanatik izleyici olmaktır. Dolayısıyla fanatik bir taraftar kişi kendini kontrol etmezse holiganlık yoluna girebilir. Holiganları bir kenara bırakırsak, taraftar veya fanatiklerin de spor izlerken yakışır bir üsluba sahip olmaları gerekir. Örneğin rakip oyuncu şık bir hareket yapmışsa taraftar olarak onları takdir etmek gayet güzel bir üsluptur. Hakaret içermeyen eleştiriler de sporun zevkidir.

Futbol ve basketbol ise en çok beğenilen iki spor dalıdır. Aynı zamanda oyuncular kadar seyircilerin de adrenalini bu iki dalda artar. Kısacası tezahüratın en fazla olduğu iki spordur. Gol veya basket olduğunda yapılacak tezahüratlar oyuncuları da daha iyisine motive edecektir. Tabi bu bağrışmaların taraftar adabına aykırı olmaması yakışanıdır.

Tenis ise sayısal açıdan ilginç kompozisyon içerir. Yani futbol sporu gibi sahada 22 oyuncu yoktur. Sadece 2 oyuncu ve bir sürü insan müsabakayı izlemektedir. Tenis izlemenin adabı ise 'sessizlik ilkesine' dayanır. Zira bu tarz oyunda tenisçi konsantre olmak için sessizliğe ihtiyaç duyar. Alkış ve tezahürat için ise, mutlaka puan olayının gerçekleşmesi gerekir.

Bisiklette ise sporcular bir güzergâhta ilerler. Bazen su gibi ihtiyaçlarını giderirler. Yol kenarlarında bisikletçiler alkış ile motive olurlar ve daha güçlü pedal çevirme yönünde güdülenirler. Hatta su vererek onları motive edebilirsiniz. Alkış eylemi, sporcu morali için önemlidir. Telefonla selfie çekmek ise oyuncuları şaşırtabilir. Üsluplu alkışlar, bisiklet izlemenin en yaygın adabıdır. Örneğin Ankara ilinde çok zevkli bisiklet müsabakaları taraftarlarca üsluplu bir alkışla desteklenmektedir.