MAMAK SPOR SALONU

blog yazısı ekle !

MAMAK SPOR SALONU

Makalede her gün daha bir gelişmeye devam eden Mamak civarında yer alan Mamak Spor Salonu hakkında bilgiler verilerek bu spor salonlarının potansiyel durumları hakkında analizler yapılacaktır. Ankara ilinde hemen hemen birçok ilçede ve semtte bulunan spor salonları gençler ve orta yaş grupları tarafından oldukça rağbet gören bir sosyal etkinlik tesisleridir. Bu yerlerin açılma amacı gençlerin sağlam, atik, güçlü yetişerek sağlıklı bir birey olarak vatandaşlık hizmetlerini yürütmeleridir. Formunu korumak ve sağlık açısından kendisini zinde tutmak isteyen vatandaşlar için Mamak Belediyesi işbirliği çerçevesinde açılan Mamak Spor Salonu içerisinde birçok branş dalını barındıran etkinlikleriyle göze çarpmaktadır.



Only Pilates Studio

Kızılay

devamını oku... Adres: Meşrutiyet Mahallesi Atatürk Bulvarı Atahan İş Hanı No:117/32 Kat:8 Kızılay-Ankara

Diva Pilates

Cebeci

devamını oku... Adres: Cebeci Mahallesi Evren Sokak No:32/B-C Cebeci-Ankara


Branş dalları olarak futbol, basketbol, masa tenisi, tenis, boks, tekvando gibi kurslar öne çıkarak bu alanda gençlerin devlet kontrolünde kendilerini yetiştirmeleri ve güçlü bir birey olarak toplumda yer alabilmeleri amaçlanmaktadır.

Ankara ilinin gözde yerlerinden birisi olarak her türlü sosyal aktiviteye açık olarak düzenlenmiş bu spor salonlarında ayrıca spor yapılmasının yanı sıra başka etkinliklerin de yapılabilmesine ortam hazırlanmıştır. Bunların başında da en çok gelen mezuniyet törenleri, halk oyunları provaları ve benzeri prova ve gösteriler için de bir hipodrom olma işlevini yürütmektedir. Böylece bu yerlerin sosyal olarak sportif olmalarının yanı sıra kültürel etkinlik kazanmaları da sağlanmış olmaktadır.

Ayrıca Mamak Spor Salonu branşlarındaki hocalarda alanında kendilerini yetiştirmiş olan ve buradaki eğitime gelen öğrencilerle bir öğretmenden ziyade bir arkadaş bağlılığıyla yaklaşım göstererek onlarla bir sinerji ortamı oluşturmayı amaç edinen kadro yer almaktadır. Yakın bir zamanda bu binanın daha da genişletilerek tribün alanının ve koltuk sayısının artırılmasına yönelik çalışmalar hızla yürütülmeye devam etmektedir.

Bunun yanı sıra yapılan faaliyetler çerçevesinde bu binadaki onarımlarında elden gelindiğince yenilenerek restorasyon çalışmalarına gireceği görüşülmektedir. Mamak Spor Salonu yaptığı hamlelerle sürekli olarak halkın ilgi odağı haline gelerek sadece başkent Ankara ilinde gençlerin değil gençlerin yanı sıra orta yaş düzeyindeki vatandaşların da katılma oranının bir hayli yüksek olduğu sosyal etkinlik alanları olarak karşımıza çıkmaktadır. Spor salonları Ankara için bir iftihardır.