PİLATES İLE ZAYIFLAMA VE HAMİLELER İÇİN PİLATES

blog yazısı ekle !

PİLATES İLE ZAYIFLAMA VE HAMİLELER İÇİN PİLATES

PİLATES İLE ZAYIFLAMA VE HAMİLELER İÇİN PİLATES

Pilates ile kilo vermek

Pilates yapmaya başlamak isteyenlerin en çok merak ettiği sorulardan bir tanesi pilates yaparak kilo verilip verilmeyeceğidir. Pilates yaparak kilo vermek ile ilgili kanıtlanmış bir çalışma yoktur. Ancak ne olursa olsun bilinen bir şey vardır ki kilo vermek için yaktığınız enerjinin altında kalacak şekilde kalori almalısınız.




Yani her gün maraton koşusu yapsanız bile yaktığınızın üzerinde kalori aldığınız sürece kilo veremezsiniz. Pilates ya da başka herhangi bir egzersiz türüne başlamaya karar verdiyseniz öncelikle beslenmenize dikkat etmeniz gerekir. Dengeyi kurmak kilo vermeye yardımcı olacaktır. Kalori alımı ve egzersiz yapmak arasındaki pozitif etkileşimi keşfederek, yani kilo vermek istiyorum öyleyse neden daha fazla yemek yiyeyim sorusunu kendinize sorduğunuzda zaten kilo vermeye başlayacaksınız. Kilo vermek için öncelikle bunları düşünmeli ardından bir egzersiz tercih ederek yola çıkmalısınız.

İkra Spor Kulübü - Çakırlar

Batıkent

BATIKENT İKRA 2 SPOR KULÜBÜ ÇAKIRLAR ŞUBE
BRANŞ ÜCRETLERİ : 3-6-12 AYLIK VE AİLE ÜYELİK ÜCRETLERİ İÇİN - 05468410033

Batıkent STEP - PİLATES - ZUMBA : 500 TL Özel İNDİRİM Avantajıyla - 500 TL

Batıkent TAEKWONDO : 500 TL Özel İNDİRİM Avantajıyla - 500 TL

Batıkent CİMNASTİK : 500 TL Özel İNDİRİM Avantajıyla - 500 TL

Batıkent KİCK BOKS : 500 TL Özel İNDİRİM Avantajıyla - 500 TL

Batıkent BAYANLARA ÖZEL KİCK BOKS : 500 TL Özel İNDİRİM Avantajıyla - 500 TL

Batıkent MİNİKLER KİCK BOKS : 500 TL Özel İNDİRİM Avantajıyla - 500 TL

Batıkent BOKS : 500 TL Özel İNDİRİM Avantajıyla - 500 TL

İkra Spor Kulübü - Batıkent ankara Spor Salonuİkra Spor Kulubu Ankara Batıkent semtinde faaliyet gösteren ve TeknikDirektör Abdullah Keleş hoca tarafından faaliyetlerine devam eden bir spor salonudur. Özellikle Batıkent' te #REFORMER #ALETLİPİLATES #KİCKBOKS #TAEKWONDO #PİLATES #STEP #AEROBİK #ZUMBA #BOKS #BAYANLARAÖZELKİCKBOKS #MİNİKLEREÖZELKİCKBOKS #CİMNASTİK #PT #Kursları ve #ÖZELDERS başta olmak üzere hem sizin hem çocuklarınız için profesyonel spor hocaları ( MİLLİ TAKIM ANTRENÖRLERİ VE MİLLİ SPORCULARI ) eşliğinde spor yapma şansınız olur. Batıkent İkra Spor Kulübü' nde bayanlara özel ve çocuklara özel programlarda bulabilirsiniz. Ankara Batıkent ve çevresinde bir spor salonu arıyorsanız tam aradığınız özelliklerde bir spor kulübü.

http://ikrasporkulubu.com/

Batıkent ZUMBA - PİLATES
PAZARTESİ - ÇARŞAMBA - CUMA : 19:00 - 20:00
PAZARTESİ - ÇARŞAMBA - CUMA : 20:00 - 21:00

Batıkent BAYANLARA ÖZEL KİCK BOKS
SALI - PERŞEMBE - CUMARTESİ : 18:30 - 20:00

Batıkent KİCK BOKS
PAZARTESİ - ÇARŞAMBA - CUMA : 20:00 - 21:30

Batıkent MİNİKLER KİCK BOKS
CARSAMBA - CUMA :18:45 -19:45
CUMARTESİ - PAZAR : 13:30 - 14:30

Batıkent BOKS
SALI - PERŞEMBE - CUMARTESİ : 20:30 - 22:00

Batıkent TAEKWONDO
CUMARTESİ - PAZAR : 10:00 - 11:30 ( 1 . GRUP )
CUMARTESİ - PAZAR : 11:30 - 12:30 ( 2 . GRUP )

Batıkent CİMNASTİK
CUMARTESİ - PAZAR : 11:00 - 12:00 (1.GRUP )
CUMARTESİ - PAZAR : 12:00 - 13:00 (2.GRUP)
Abdullah KELEŞ Milli Takım Antrenörü 5. KADEME TEKNİK DİREKTÖR 6.DAN Kick Boks - Taekwondo - Boks - Wushu eğitmeni Kick Boks ve muay thai hakemİ
Çalıştırdığı yerler : KARA HARP OKULU, İKRA SPOR KULÜBÜ, FLAŞ SPOR KULÜBÜ, YENİMAHALLE BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ

Hatice KELEŞ MİLLİ TAKIM ANTRENÖRÜ - MİLLİ SPORCU 5. KADEME TEKNİK DİREKTÖR 5 DAN Bayan Kick Boks Eğitmeni - Taekwondo eğitmeni step - aerobic - pilates eğitmeni
Çalıştırdığı yerler : KARA HARP OKULU, İKRA SPOR KULÜBÜ, FLAŞ SPOR KULÜBÜ, YENİMAHALLE BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ, SAYE KOLEJİ
devamını oku...
Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara

Heda Pilates

Yenimahalle

Heda Pilates Stüdyo , 12 yıllık deneyimi ile sadece hanımlara özel hizmet vermektedir . Alanında uzman ve başarılı kadrosuyla hedefinize ulaşmanızı sağlar . Fıtık, omurga eğrilikleri , eklem sorunları gibi sağlık problemlerinin minimalise edilmesinden , kilo alma ve kilo vermeye kadar her türlü ihtiyaca göre egzersiz planlaması yapılır . Sağlıklı ve fit vücutlara ulaşmak bizimle birlikte çok kolay . Heda Pilates Stüdyomuzda reformer ve mat pilates dersleri, hamile pilatesi ,diyetisyen ve psikolog hizmetlerimiz bulunmaktadır . Beden ve ruh olarak bütünsel iyiliğiniz için aradığınız her şey stüdyomuzda . Temiz, ferah ve hijyenik koşullarda kendinizi bizimle ödüllendirin.devamını oku... Adres: Demetlale Mahallesi 407. Cadde No: 4 / B Yenimahalle - Ankara

Cat Sports

Beştepe

Fitness üyelik ücretleri:

  • 1 aylık : 2750 TL
  • 3 aylık : 5200 TL
  • 6 aylık :9250 TL
  • Yılık :17.000 TL
  • Günlük :500 T
Boks
  • Aylık :8500 10 saat
devamını oku...
Adres: Beştepe Mahallesi Alparslan Türkeş Caddesi 61 / A Çakıroğlu Plaza Beştepe - Ankara

Harmony Fizyoterapi ve Klinik Pilates

Bağlıca

devamını oku... Adres: Bağlıca Mah. Etimesgut Blv. No:75/53 Lion İş Merkezi Etimesgut-Ankara

Ece Haspolatlı Fizyoterapist Pilates Salonu

Çankaya

devamını oku... Adres: Oran Mahallesi Turan Güneş Bulvarı Park Oran Ofis Kat:7 No:18 Çankaya - Ankara

Fizyo Bee Sağlıklı Yaşam Merkezi

Eryaman

Reformer PilatesReformer diye adlandırdığımız hareketlerin daha dirençli ve doğru postürde yapılmasını sağlayan bir cihazdır. Dinamik egzersiz sağlan reformer aynı zamanda dengeyi arttırmaktadır.

Schroth Metod
Omurga eğriliği yani skolyozun kişiye özel hazırlanan içinde nefes egzersizler torakolumbar silindirin kuvvetlendirilmesi amaçlayan 3 boyutlu egzersizler bütünüdür.

Manuel Terapi
Dizilim bozuklukları, mobilitenin azalması, artmış trigger point hassasiyetlerini, bel, diz, boyun, omuz, dirsek gibi eklem problemleri, yumuşak doku yaralanmalarında kullanılan bütüncül bir yaklaşımdır.

Egzersiz Danışmanlığı
Herkesin yapması gereken egzersizler birbirinden farklıdır bunlara bir de rahatsızlıklar eklendiğinde hangi egzersizi yapıp yapmamız gerektiği karmaşa yaratmaktadır, egzersizler kişiye özel olmalı mutlaka değerlendirmeden sonra verilmelidir.

Myofasyal Gevşetme
Dokularda zamanla yanlış egzersiz, postür bozuklukları ve hastalıklara bağlı yapışıklılıklar meydana gelir ve bunlar zaman içinde biz farketmeden oluşur son noktada bize ağrı olarak geri döner. Bu yapışıklıkların nedeni bazen bir hastalık bazen bir travma bazen de yanlış postüre bağlı olarak oluşabilir, fizyoterapist tarafından tespit edilen bu dokular manuel tekniklerle gevşetilir ve dokunun dolanımını arttırılır.

Kinesiotaping
İyileşme sürecini olumlu yönde etkileyen taping yöntemi, dokularda dolanımı arttırır ve hücre metabolizmasını uyarır.

Postür Analizi
Yerçekimi, travmalar, duygu durumumuz,tekrarlayan hareketler, yediklerimiz, içtiklerimiz hepsi duruşumuzu yani postürümüzü etkiler. Analiz her yönden yapılmalıdır hem kinetik hem de doku durumu birlikte değerlendirilmelidir.

Klinik Pilates
Bel problemleri , boyun problemleri , kalça problemleri diz problemleri ve sırt ağrılarında postürü düzeltmek, kas dengesizliklerini ortadan kaldırmak, esnekliği arttırmak amacı ile yoğunlukla medikal egzersizleriiçeren pilates türüdür.

Osteopati
vücudu bütüncül olarak değerlendiren dokuların birbirine olan bağlantısına dayanarak yapılan analiz sonucu iç organların eklemlerin, kemiklerin ve yumuşak dokuların değerlendirildiği bunun sonucunda hareket kısıtlılığının azaltılması, dolanımın artırılmasını ve dokunun iyileşmesini uyaran bir yöntemdir.

Hypervolt ve Kupa
Dokulardaki yapışıklıkları çözer.devamını oku...
Adres: Göksu Mahallesi Ertuğrul Bey Caddesi Meydan Eryaman Sitesi No:2/2 D:3 Eryaman-Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

DÜNYAYI TİTRETEN GENÇ KADIN ŞAMPİYON HOCAMIZ BUSE YAVUZ İLE ANLAŞTIK.
TEAKWONDO BRANŞIMIZDA
ŞU ANA KADAR
4 Avrupa şampiyonluğu
1 Avrupa 3. Lüğü
1 Dünya 2. Liği
1 Dünya 3. Lüğü
Bir çok TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU bulunuyor. HEDEFİ EN AZ KENDİ GİBİ VE
DAHA BAŞARILI SPORCULAR YETİŞTİRMEK.devamını oku...
Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Khai Pilates Stüdyo

Bağlıca

devamını oku... Adres: Eski Bağlar Caddesi Astoria Life Sitesi G Blok Villa No:1 Bağlıca-Ankara

Base Life Club

Çayyolu

NEDEN BASE LİFE CLUB ?

"Yaşam'a Renkli ve Enerjik Bir Dokunuş"

Dünya standartlarında fitness, SPA/Wellness ve eğlence konseptini tasarım ve en son teknolojiyle bir araya getiren yeni nesil yaşam kulübü Base Life Club, modern mimarisi ve 12.500 metrekare kullanım alanı ile üyelerine en üst seviyede hizmet sunmaktadır.

Dünyanın en başarılı spor kulüplerinin tercih ettiği spor ekipmanlarının olduğu fitness alanı ve bünyesinde barındırdığı SPA merkezi ile TÜSİAV tarafından yılın tesisi seçilmiş, başarısı tescillenmiş bir kulüptür.

Base Life Club'ın dev bünyesinde; konforlu soyunma odaları, profesyonel sporcuların tercih ettiği son teknoloji ekipmanlarla donatılmış ferah cardio & fitness alanı, profesyonel üye gelişim takip sistemi, eşsiz özelliklerle donatılmış yarı olimpik kapalı ve açık havuzu, plaj voleybolu, NBA standartlarında basketbol alanı, dünyadaki en güncel grup aktivitelerinin sunulduğu stüdyolar, Ankara'da ilk ve tek Army Fit kafesi, açık havada spor yapma imkanı sunan, özel zemine sahip açık alanları, pilates allegro stüdyosu, profesyonel tırmanma duvarı, özel boks ringi, müsabaka ölçülerinde squash ve tenis kortları, kinesis stüdyosu, günü yakalayan Day Spa'sı, buhar odaları, kıpırtıları eriten jakuzileri, farklı bir deneyim sunan mağara duşları, stres ayıklayıcı saunaları, kar suları akıtan kar çeşmeleri, tüm stresinizi atacağınız dinlenme odaları size sunulan hizmetlerden ve alanlardan bazıları...

Sizi de bu deneyimi yaşamaya Base Life Club'a davet ediyoruz.

devamını oku...
Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

Mead Boutique Sports

Batıkent

devamını oku... Adres: İlkyerleşim Mahallesi 1997/1 Sokak No:2 Batıkent - Ankara

Fit GYM

Çukurambar

devamını oku... Adres: Söğütözü Mahallesi Söğütözü Caddesi 2 D Blok No:10 Koç Kuleleri Çukurambar - Ankara

Fuff Pilates Stüdyosu

Yenimahalle

devamını oku... Adres: Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 274. Sokak 1/A 109 Wings Ankara Yenimahalle - Ankara

Quads Team

Çayyolu

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 3028. Cadde 16-B/10 Kule Evo Çayyolu-Ankara

Ncm Personal Training

Yaşamkent

Neden NCM PERSONAL TRAİNİNG ?"NCM SİZİ GÜÇLÜ,SAĞLIKLI,SPORCU YAPAR "

NCM alanında uzman eğitmen kadrosu ile tamamen ihtiyaçlarınız doğrultusunda size özel hazırlanan programlar dahilinde "POSTÜR ANALİZİ,EKLEM HAREKET AÇIKLIĞI,DURUŞ BOZUKLUĞU VE KASSAL KUVVET " testleri ile sizleri sağlıklı bir bedene sahip olmak ile birlikte aynı zamanda branşa yönelik eğzersizler ile verimli,yetenekli sporcular yetiştirmektedir.

Sizde bilinçli ve güvenli sporu hayatınızın bir parçası haline getirmek istiyorsanız sizide NCM PERSONAL TRAİNİNG'e bir kahve içmeye bekleriz.devamını oku...
Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

Jack Gym Personal Coaching

Çayyolu

2017 den beri Çayyolu park caddesinde the jack gym olarak pilates fitness ve boks ana branşlarında hizmet vermekteyiz. Sadece Pt olarak çalışmaktayız.

Jack Gym olarak tecrübeli deneyimli, alanında başarılı eğitmenlerimizle insanların hayatına dokunmakta ve mutlak değişim anlayışıyla öğrencilerimizle birlikte başarıya ulaşmaya çalışıyoruz.devamını oku...
Adres: Alacaatlı Mahallesi Park Caddesi 3350. Cadde No:C-3/2 Çankaya - Ankara

Step Pilates

Tunalı

devamını oku... Adres: Barbaros Mahallesi Guniz Sokak No:33/2 Tunalı - Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Tower Pilates - Ümitköy

Ümitköy

devamını oku... Adres: Kanuni Sultan Süleyman Bulvarı 5387. Cadde Beytepe Ümitköy-Ankara

Era Pilates

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Yaşamkent Mahallesi 3114 Sokak No:5 Çankaya - Ankara

Move'n More Personal Training

Eryaman

Move'n More'da bildiğinin çok ötesinde bir personal Training deneyimini sunuyoruz size. Diyetisyen, Fizyoterapist ve Uzman Antrenörler eşliğinde Fitness, Ems, Fonksiyonel Antrenman ve Reformer Pilates alanlarında birebir ve düet çalışmalar yapıyoruz. Rutin ölçümlerin dışında gerçekleştirdiğimiz Gen Testi ile 5 gen yapınıza bakıyor, antrenman ve beslenme programını gen testi sonucuna göre oluşturuyor ve %100 sonuç almanızı hedefliyoruz. İçeri girdiğiniz andan itibaren enerjinizi yükseltecek mimari tasarımı ile her ayrıntıyı sizin için tasarladık.


ERYAMAN'DA Bilim, eğlence ve sporu bir araya getiren özel üyeler kulübü olan Move'da yapılan Workshoplar ve outdoor etkinliklerle kendinizi özel hissedeceksiniz.
devamını oku...
Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Malazgirt 1071.Cadde Göksu Hill Tower No:18 Eryaman - Ankara


Pilates ile kalori yakımı


Altı farklı pilates mat egzersizi esnasında harcanan kalori miktarı dikkatlice incelenmiştir. Araştırmacıların ortalama olarak elde ettikleri sonuca göre 74 kiloluk bir kişi ileri düzey bir pilates seansı süresince 480 kalori yakmıştır. Bu tempolu yapılan bir yürüyüşle kıyaslanabilir. Orta düzey bir pilates seansı süresince 390 kalori ve temel bir egzersiz süresince 276 kalori harcamıştır.
Ancak araştırmacılar öncelikli olarak her birey için farklı düzeyde kalori yakımı olduğu sonucuna vardı. Böylece pilates mat egzersizinin beceri düzeyi ile egzersiz yoğunluğu etrafında şekillenen ve her bireyin egzersiz performansındaki gücüne göre değişebilen oranda enerji yaktığı sonucunda büyük ölçüde farklılık gösterebileceğine varıldı. Sizde Ankara spor salonları aracılığıyla pilates yapmaya başlayarak egzersiz yapmanın ve sağlıklı olmanın farklarını kısa sürede keşfedebilirsiniz.

Hamile kadınlar pilates yapabilir mi?

Eğer hamileyseniz ve pilates egzersizlerine başlamak istiyorsanız öncelikli olarak yapmanız gereken şey doktorunuzla bu konuyu görüşmektir. Hamilelik sırasında pilates yapmanın etkilerini ya da güvenli olup olmadığını araştıran kesin bir kanıt yoktur. Bu pilates yapmanın tehlikeli olduğu anlamına gelmez. Ancak hamilelik sırasında ağırlık kaldırmak ve yüksek seviyede egzersiz yapmak olumsuz olabilir. Doğumda alınan kiloyu ve bebeğin sağlığını olumlu yönde etkileyecek sporlar için ilk olarak doktorun onay vermesi ve konuda uzman spor hocalarıyla çalışmak gerekir.

Uzmanlar hamileliğin devam ettiği sürede ağırlık kaldırma hareketlerinin ve kan basıncını yükseltecek egzersizlerin sınırlı olmasını ya da hiç olmamasını tavsiye ederler. Pilates hamile kadınlara izometrik ve yüksek yoğunlukta bir egzersiz olduğu için fazla gelebilir. Bunun için spor hocasının doktor tavsiyeleri ışığında hamileliği göz önünde bulundurarak hesaplama yapması gerekir. Günümüzde hamile pilatesi olarak yaygınlaşan bir tür de mevcuttur. Pilates ve diğer bütün egzersizlerin dikkatli ve uzman gözetiminde yapılması anne ve bebek açısından en sağlıklı olanıdır.