Ankara Halk Dansları Kursu

Halk Dansları Kursu Ankara Spor Merkezleri

ANKARA HALK DANSLARI

Geçmişte sıklıkla köy ve kasabalarda oynanan büyük şehirlere olan göçlerin artması sebebiyle artık büyük şehirlerde özellikle nişan, düğün, asker uğurlama gibi özel günlerimizde birlik ve beraberliğimizi arttıran var olduğu toplumun vazgeçilmez mirasıdır.

Halk dansları diğer sanat dallarından farklı olarak geçmişten günümüze ait olduğu toplumun gelenek ve görenekleriyle harmanlanan insanların duygu ve düşüncelerinden ilham alarak oluşturulmuş tamamen var olduğu toplumun kültürünü yansıtan oynamas...
devamı...

Spor Merkezi Ara

Arama Sonuçları

Premium Halk Dansları Kursu

VIP+ Halk Dansları Kursu

toplam 2 sonuç bulundu.
1 - 2 arası gösteriliyor.
Halk Dansları Kursu Ankara Spor Merkezleri

ANKARA HALK DANSLARI

Geçmişte sıklıkla köy ve kasabalarda oynanan büyük şehirlere olan göçlerin artması sebebiyle artık büyük şehirlerde özellikle nişan, düğün, asker uğurlama gibi özel günlerimizde birlik ve beraberliğimizi arttıran var olduğu toplumun vazgeçilmez mirasıdır.

Halk dansları diğer sanat dallarından farklı olarak geçmişten günümüze ait olduğu toplumun gelenek ve görenekleriyle harmanlanan insanların duygu ve düşüncelerinden ilham alarak oluşturulmuş tamamen var olduğu toplumun kültürünü yansıtan oynaması ve izlemesi bir o kadar keyifli danslardır.

Müzik eşliğinde tekli, ikili ve toplu olmak oynanış biçimlerine göre üçe ayırabiliriz. Zeybek tekli, kılıç kalkan ikili halay ve horon toplu oyunlar gibi. Türkiye de dört binin üzerinde halk dansı olduğu bilinmektedir. Köy ve kasabalarda hala gün yüzüne çıkmamış birçok halk dansı olduğu da bilinmektedir.

Böylesine geniş bir kültüre sahip tek ülkedir. Her yörenin farklı müzikleri, dansları ve kendine özgü kıyafetleri bulunmaktadır. Halk dansları içinde bulunduğu toplumun kültürünü yansıttığını düşündüğümüzde en şanslı coğrafyada yaşadığımızı söylemek hiçte abartı olmaz. Spor salonu halk dansları eğitimi için uygundur.

Belli başlı halk oyunlarından bahsetmek gerekirse ilk akla gelen ulu önder Atatürk'ün çok sevdiği Zeybektir. Tek kişi oynanabildiği gibi teklerden oluşan bir daire halinde de oynanabilmektedir. Ege bölgesinde rastlanılan bir oyun türüdür. Aydın, Muğla, Eskişehir, İzmir, Denizli...

Halay: Toplu olarak kişilerin birbirine tutunarak davul zurna eşliğinde doğu, güneydoğu ve orta Anadolu da oynanır. Bitlis, Bingöl, Diyarbakır, Çorum, Tokat, Hatay, Sivas'ın kültürüne uygundur.

Horon: Oyuncuların dizi biçiminde birbirine tutunarak kemençe veya davul eşliğinde oynanan Karadeniz bölgesine özgü bir oyundur. Trabzon, Rize, Artvin, Ordu...

Karşılama: İki kişinin karşılıklı durarak oyuncuların birbirine tutunmadığı bir oyun biçimidir. Genellikle Trakya bölgesinde oynanmaktadır. Edirne, Tekirdağ, Kırklareli...

Misket: Oyuncuların tek tek birbirine temas etmeden parmak ve vücut hareketleri ile topluca oynadıkları oyundur. Bir bölgeden çok Ankara ilimizin simgesidir diyebiliriz.

Kaşık: Oyuncuların ellerinde tahta kaşıklarla ritim tutarak karşılıklı temas etmeden oynadıkları bir oyundur. Eskişehir, Afyon, Bilecik, Konya...

Semah: Genellikle alevi topluluklarının ibadet ve toplantılarında oynadığı bir oyundur. Türkiye'de hemen hemen her bölgede semah oynanmaktadır.

Bar: Toplu olarak yarım ay biçimi oluşturularak oyuncuların birbirine tutunarak oynadığı bir türdür. Erzurum, Kars, Ağrı, Artvin, Gümüşhane, Erzincan.