OBEZİTEYE DİKKAT !

blog yazısı ekle !

OBEZİTEYE DİKKAT !

Yazar Bilgileri Gizem Özcan Spor Hocası @ -
Obez Oluyoruz!

Çağımızın en büyük tehlikesi 'OBEZİTE'. Giderek artmakta olan obezite birçok sağlık problemini de beraberinde getiriyor. Çağımızın yaşam koşulları ve ilerleyen teknolojisiyle birlikte, bilgisayar başında fazla zaman geçirmek, merdiven yerine asansör kullanmak, kısa mesafeleri yürümek yerine arabayı tercih etmek vb.. aslında hayatı kolaylaştıran fakat sağlımızı olumsuz yönde etkileyen alışkanlıklarımızdan uzaklaşmalıyız.

7'den 70'e yaş sınırı yok obezitede… En fazla obezin bulunduğu Amerika'ya baktığımızda ilk göze çarpan beslenme alışkanlıkları oluyor. Fast food, katkı maddeli besinler, dondurulmuş yiyeceklerle sürdürüyorlar hayatlarını. Türkiye'deki yeme alışkanlığının da bu yönde değiştiğini görmek mümkün, adım başı fast food restoranı ve içi her daim insan dolu. Yiyoruz yiyoruz da yakıyor muyuz? Maalesef çoğunlukla onu da yapamıyoruz, sporu bir iş gibi görüyor, üşeniyoruz, bizden küçüklere de örnek olamıyoruz… Obezite yaşı gitgide düşüyor bizde buna seyirci kalıyoruz.

Her şeyin çaresi 'DOĞRU BESLENME VE EGZERSİZ'.

Nerde, hangi mekanda, ne yaptığınız, nasıl aktif olduğunuz önemli değil, ister bir spor merkezinde, ister parkta, ister evde.. Nerede olursanız olun egzersiz yapın, aktif olun. Aldığınız kaloriyi yakın, sağlık problemlerinden de, obeziteden de uzak bir yaşam sürdürün. En önemlisi ise sizden sonraki nesile örnek olun.
Egzersiz İLAÇTIR.

Gizem ÇAKIR.