ALETSİZ VÜCUT GELİŞTİRME

blog yazısı ekle !

ALETSİZ VÜCUT GELİŞTİRME

Sizde mi vücut geliştirme yaparak çok daha dikkat çekici bir vücuda sahip olmak istiyorsunuz? Ve ya çok daha dayanıklı ve güçlü bir vücuda mı sahip olmak istiyorsunuz? Ama bunları yapabilecek zamana ve spor salonlarına gidebilecek durumda değilseniz üzülmeyin yalnız değilsiniz. Çünkü ülkemizde binlerce kişi bu durumdan dolayı zorluk yaşamaktadır.




Pilates Chi Coffee and Healthy Food

Ümitköy

15 Yıllık deneyimli eğitmenler eşliğinde;
Aletli Pilates , Functional Training, Medical Pilates, Hamile Pilatesi,Animal Flow, Boks dersleri yapıp, Cafe kısmında egzersiz öncesi ya da sonrası kahve çeşitlerimizi, sağlıklı sandviç ve tatlılarımızla güne başlayıp günü bitirebilirsiniz.
devamını oku...
Adres: Mutlukent Mahallesi 1986. Cadde No:2 Müstakil Ümitköy - Ankara

Cat Sports

Beştepe

Fitness üyelik ücretleri:

  • 1 aylık : 2750 TL
  • 3 aylık : 5200 TL
  • 6 aylık :9250 TL
  • Yılık :17.000 TL
  • Günlük :500 T
Boks
  • Aylık :8500 10 saat
devamını oku...
Adres: Beştepe Mahallesi Alparslan Türkeş Caddesi 61 / A Çakıroğlu Plaza Beştepe - Ankara

Move'n More Personal Training

Eryaman

Move'n More'da bildiğinin çok ötesinde bir personal Training deneyimini sunuyoruz size. Diyetisyen, Fizyoterapist ve Uzman Antrenörler eşliğinde Fitness, Ems, Fonksiyonel Antrenman ve Reformer Pilates alanlarında birebir ve düet çalışmalar yapıyoruz. Rutin ölçümlerin dışında gerçekleştirdiğimiz Gen Testi ile 5 gen yapınıza bakıyor, antrenman ve beslenme programını gen testi sonucuna göre oluşturuyor ve %100 sonuç almanızı hedefliyoruz. İçeri girdiğiniz andan itibaren enerjinizi yükseltecek mimari tasarımı ile her ayrıntıyı sizin için tasarladık.


ERYAMAN'DA Bilim, eğlence ve sporu bir araya getiren özel üyeler kulübü olan Move'da yapılan Workshoplar ve outdoor etkinliklerle kendinizi özel hissedeceksiniz.
devamını oku...
Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Malazgirt 1071.Cadde Göksu Hill Tower No:18 Eryaman - Ankara

Asi Gym Pilates Maidan

Mustafa Kemal Mahallesi

devamını oku... Adres: Mustafa Kemal Mahallesi Maidan İş Merkezi C Blok 11.Kat No:139 Çankaya - Ankara

MZ Sport Club

Çankaya

devamını oku... Adres: İlkbahar Mahallesi Galip Erdem Caddesi 576.Sokak No:12 Çankaya-Ankara

Sports House

Çukurambar

"Kaliteli bir yaşam, sağlıklı bir omurgadan başlar." düşüncesiyle açmış bulunduğumuz stüdyomuzda; kadın-erkek farklı yaş gruplarındaki sedanter bireylere ve profesyonel sporculara; Pilates, Fonksiyonel Egzersiz, Düzeltici Egzersiz, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Masaj Terapi gibi birçok alanda Grup ve PT seanslarını; alanında uzman eğitmen, akademisyen, antrenör, fizyoterapist ve masör kadrosuyla egzersiz ve tedavi hizmeti vermekteyiz.

Bireye özgü egzersiz programı hazırlayabilmek için öncesinde Sports House olarak yapmış olduğumuz Antropometrik Ölçümler ve Dinamik Statik Postür Analizi sayesinde neye ihtiyacı olduğunu tespit ederek; Skolyoz, HiperKifoz ve HiperLordoz vb. gibi duruş bozukluğu ve diğer sağlık problemlerinin varsa düzeltilmesi, yoksa ölçüm sonuçlarına göre bireyinde istekleri göz önünde bulundurularak sürecin planlaması yapılmaktadır.

Aynı zamanda bilginin paylaşıldıkça çoğalan bir dinamiğe sahip olduğunu düşünerek; uzun süredir spor sektörüne ait alt branşlarda antrenör gelişimlerine yönelik Sports House bünyemizde, Spor Bilim Uzmanı olarak eğitimler vermeye de devam ediyoruz.

Sports House ailesi olarak sizleri; Kızılırmak Mah. Ufuk Üniversitesi Cad. Farilya İş Merkezi No: 8/58 Kat:15'de spor yapmayı bir yaşam tarzı haline getiren ailemize katılmaya davet ediyoruz.

"Unutmayın; önemli olan hareket etmek değil, doğru hareket etmektir." Hepinize şimdiden enerji olsun.devamını oku...
Adres: Kızılırmak Mahallesi Ufuk Üniversitesi Caddesi Farilya İş Merkezi No:8/58 15.Kat Çankaya - Ankara

Bee Gym

İncek

devamını oku... Adres: Kızılcaşar Mahallesi 1209. Sokak 3/A Avlu Sitesi Gölbaşı - Ankara

Via Fizyo

Etimesgut

devamını oku... Adres: Ahi Mesut Mahallesi Ahi Mesut Bulvarı Menekşe Meydan Plaza No:63/11 Etimesgut - Ankara

Bi Pilates Batıkent

Batıkent

devamını oku... Adres: 2358. Sokak 1. Mesa Yeni Batı Sitesi 4/8 Batıkent - Ankara

Jack Gym Personal Coaching

Çayyolu

2017 den beri Çayyolu park caddesinde the jack gym olarak pilates fitness ve boks ana branşlarında hizmet vermekteyiz. Sadece Pt olarak çalışmaktayız.

Jack Gym olarak tecrübeli deneyimli, alanında başarılı eğitmenlerimizle insanların hayatına dokunmakta ve mutlak değişim anlayışıyla öğrencilerimizle birlikte başarıya ulaşmaya çalışıyoruz.devamını oku...
Adres: Alacaatlı Mahallesi Park Caddesi 3350. Cadde No:C-3/2 Çankaya - Ankara

Advanced Terapi Pilates

Mustafa Kemal Mahallesi

devamını oku... Adres: Mustafa Kemal Mahallesi 2132. Sokak No:3/1 Çankaya - Ankara

Tower Pilates - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: Via Tower Söğütözü Mahallesi Nergiz Sokak 7/A 25.Kat No:7 Çukurambar-Ankara

Non Stop Sports Center

Çayyolu

Non Stop Sports Center - Çayyolu'ndaki Komple Spor Salonu

Non Stop Sports Center, Çayyolu semtinde yer alan bir spor salonudur. Çeşitli hizmetleri ve geniş donanımıyla sporculara birçok seçenek sunmaktadır. İster pilates, boxing, cardio, gym fitness, dans, aikido, zumba, yoga gibi bireysel egzersizlere odaklanın, isterseniz de grup pilates dersleri alarak sosyal bir ortamda spor yapın.

Pilates - Vücudunuzu Dengelerken Güçlenin

Pilates, vücudu dengeleyen, kasları güçlendiren ve esneklik sağlayan bir egzersiz metodudur. Non Stop Sports Center, uzman eğitmenler eşliğinde pilates dersleri sunarak vücudunuzun ihtiyaçlarına uygun programlar oluşturur.

Boxing - Kuvvetinizi ve Dayanıklılığınızı Artırın

Non Stop Sports Center'da, boks salonunda eğitmenler rehberliğinde boks yapabilir, kuvvetinizi artırabilir ve dayanıklılığınızı geliştirebilirsiniz.

Cardio - Kardiyovasküler Fitness ile Enerji Yakın

Cardio ekipmanlarının bulunduğu geniş spor salonunda, kalp atışlarını hızlandıran egzersizler yapabilir, enerji yakabilir ve formda kalabilirsiniz.

Gym Fitness - Vücudunuzun Tüm Kaslarını Çalıştırın

Non Stop Sports Center'da gym fitness alanında bulunan profesyonel aletler ve serbest ağırlıklar ile vücudunuzun tüm kas gruplarını çalıştırabilir ve güçlenebilirsiniz.

Dans - Ritmin Sesiyle Egzersiz Yapın

Dans stüdyosunda dans eğitmenleri eşliğinde ritimli müzikler eşliğinde dans edebilir ve hem eğlenebilir hem de formda kalabilirsiniz.

Aikido - Kendinizi Savunmayı Öğrenin

Non Stop Sports Center'da uzman aikido eğitmenlerinin rehberliğinde kendinizi savunmayı öğrenebilir ve disiplinli bir şekilde çalışarak bedeninizi güçlendirebilirsiniz.

Zumba - Latin Ritimleriyle Eğlenceli Egzersiz

Non Stop Sports Center'da zumba dersleri, latin ritimleri eşliğinde keyifli bir şekilde dans ve egzersiz yapmanızı sağlar.

Yoga - Bedeninizi ve Zihninizin Eşsiz Uyumunu Bulun

Yoga stüdyosunda uzman eğitmenler eşliğinde yoga yaparak bedeninizi esnetebilir, stresi azaltabilir, zihninizi sakinleştirebilir ve içsel huzuru bulabilirsiniz.

Grup Pilates Dersleri - Motivasyonu Artırın

Non Stop Sports Center, grup pilates dersleri ile motivasyonu yüksek bir ortamda egzersiz yapmanızı sağlar. Uzman eğitmenler eşliğinde grup içinde çalışarak daha keyifli bir pilates deneyimi yaşayabilirsiniz.

Non Stop Sports Center ile Sağlıklı ve Aktif Bir Yaşama Adım Atın

Non Stop Sports Center, Çayyolu semtindeki kompakt spor salonudur. Zengin hizmetleri ve donanımlı mekanıyla her türlü spor faaliyetinizi gerçekleştirebileceğiniz bir ortamdır. Pilates, boxing, cardio, gym fitness, dans, aikido, zumba, yoga gibi çeşitli hizmetler sunan bu salon, sağlıklı ve aktif bir yaşam için ideal bir seçenektir. Hemen Non Stop Sports Center'ın kapılarını açın ve spor yapmanın keyfini çıkarın!
devamını oku...
Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400 Sokak No:5 Çankaya - Ankara

Wox Academy

Çukurambar

devamını oku... Adres: Kızılırmak Mahallesi 1445. Sokak No:2/16 (Paragon Tower Teras Katı) Çankaya - Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

DÜNYAYI TİTRETEN GENÇ KADIN ŞAMPİYON HOCAMIZ BUSE YAVUZ İLE ANLAŞTIK.
TEAKWONDO BRANŞIMIZDA
ŞU ANA KADAR
4 Avrupa şampiyonluğu
1 Avrupa 3. Lüğü
1 Dünya 2. Liği
1 Dünya 3. Lüğü
Bir çok TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU bulunuyor. HEDEFİ EN AZ KENDİ GİBİ VE
DAHA BAŞARILI SPORCULAR YETİŞTİRMEK.devamını oku...
Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Akademi Spor Uğur Öneş

Demetevler

2013 Yılı itibari ile vücut geliştirme ve fitness kulübü olarak hizmetteyiz. Vücut geliştirme kategori ve sıkletlerinde 90 bölge, 17 Türkiye derecesi yaptık ve devam ediyoruz. İç Anadolu bölgesinin en donanımlı ekipman ve antrenör sistemine sahip narrow space gym konsepti ile kısa sürede (1 saat), 3 saatlik ders eforlarını bireysel antrenörlük sistemi ile sizlere hızlı, kesin, etkili sonuçlar sağlıyoruz.devamını oku... Adres: 357. Cadde No: 25/G Demetevler - Ankara

Ankara Spor Akademisi

Çankaya

devamını oku... Adres: Şehit Cengiz Karaca Mah. Kabil Caddesi No: 109 Çankaya - Ankara

Ada Yüzme Kursu

Çukurambar

Orhan Hocadan;
Yüzme Sporunun Faydaları:

-Hem eğlenceli, hem serinletici hem de dinlendirici bir spordur.
-Yüzme: Zihinsel ve fiziksel faydalarının yanında diğer bazı kara sporlarını yapmayı kısıtlayıcı fiziksel sınırlamaları olan kişilerinde kolayca yapabileceği bir spordur.
-Yüzme deyince hemen aklınıza olimpik bir havuzda yüzen profosyonel yüzücüler gelmesin. Uygun bir çalışma programı ve bazı temel teknikleri öğrenerek vücut dayanıklılığınızı kaslarınızın kuvvetini ve esnekliğini arttırabilirsiniz.

Sağlık açısından:
Bilimsel olarak kanıtlanmıştır ki yüzme sporu, halk arasında bilinen; bel fıtığı, boyun fıtığı, kas ‐iskelet sistemi ve şeker hastalıklarında alternatif tedavi olarak kullanılmaktadır.

Avantajları:
Dayanıklılık ve esnekliğinizi geliştirir. Adelelerinizi geliştirir ve denge sağlar. Kalbi güçlendirir. Fiziksel görünümünüzü değiştirir. Dolaşımı düzenler.Varis gibi hastalıklarda faydalıdır. Kilo kontrolunu sağlar. Stres ve gerilimi azaltır. Eklem iltihabı gibi hastalıklarda eklemleri ve bağları daha az zorladığından önerilen egzersiztipidir. Haftada 3 gün yüzme önerilir. 1 saat yüzme ortalama 500 kalori harcatır. Enerji verir. Kas güçsüzlüklerini tedavi eder. Şişmanlarda, hamilelerde ve hareketsiz kişilerde özellikle yararlıdır. Çünkü suda yapılacakegzersizler eklemleri ve bağları daha az zorlamaktadır. Sudaki vücut ağırlığı karadakinin 10misli azalır. Suda yapılan rehabilitasyonun fizik tedavinin etkin bir formu olduğukanıtlanmıştır.


Suda Egzersiz Tipleri:

Suda yürüyüş veya koşu.Bel seviyesine kadar girilen suda yapılan yürüyüş veya koşu karada yapılandan 2 kat daha fazla dirence karşı yapıldığından iyi bir aerobic egzersizdir.
Üstelik karada yapılan çalışmalarda oluşabilecek kazalar ve yaralanmalar suda % 90 oranında azalmaktadır.
Boyun seviyesindeki suda 20 dk veya daha uzun süreyle yapılacak, bütün vücudu çalıştıran ritmik aerobik hareketleri kalp damar sistemini güçlendirmektedir. Su içinde yapılacak pedal çevirme hareketi ve kolları açıp kapama hareketi faydalı olacaktır.

Krawl ya da serbest yüzebiliyorsanız 100 metre yüzme ile işe başlayın. 25 er metrelik 4 tur ile 100 metreyi tamamlayın ve tur aralarında 1 er dakika dinlenin. Daha sonra bu turları kademeli olarak arttırarak 20 dakika hiç durmadan yüzmeyi hedefleyin.

65 Kilo ağırlığında bir kişinin 1 saat yüzerek harcayacağı kalori ortalama:

-Genel yüzme 420 Cal. Kuvvetli Yüzme 650 Cal. Sırtüstü Yüzme 550 Cal. Kurbağalama
-Yüzme 550 Cal. Kelebek Yüzme 750 Cal.Crawl Yüzme750 Cal. Olarak hesaplanmıştır.
devamını oku...
Adres: Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:43/1 ( Sportif Yaşam Kulübü İçi ) Çukurambar-Ankara

Tower Pilates - Ümitköy

Ümitköy

devamını oku... Adres: Kanuni Sultan Süleyman Bulvarı 5387. Cadde Beytepe Ümitköy-Ankara


Fakat bu sorunun oldukça basit bir çözümü vardır. En basitinden bir dambıl seti alabilir ve evde çalışma programını önceden yazdığımız yazılar doğrultusunda okuyarak kendinizde uygulayabilirsiniz.

Ama bazı kişiler için dambılla çalışmak ta biraz sorun olabiliyor. Mesela yaşı küçük olanlarda ailesinin almaması ve ya maddi durumdan dolayı bu setleri alamayanlar için aletsiz vücut geliştirme programı uygulamak daha uygun olacaktır. Bu programı sizin için aşağıda detaylı bir şekilde açıklayacağım.

Bu program sayesinde çok daha kolay bir şekilde ve en önemlisi aletsiz bir şekilde çalışarak kas ve vücut yapabilirsiniz. Ama önemli olan ve bu programın başarıya ulaşabilmesi için sürekli ve istikrarlı bir şekilde uygulamanız gerekmektedir.

Aletsiz Vücut Çalışma Hareketleri
Birazdan sizin için aşağıda maddeler halinde yazarak açıklayacağımız hareketler aletsiz vücut geliştirme programı için gerekli olan hareketlerdir. Bu hareketlerin doğru ve kurallarına uygun bir şekilde yapmanız gerekmektedir.

1. Şınav
Şınav hareketi olmadan aletsiz vücut geliştirme kesinlikle düşünülemez. Çünkü bu güne kadar keşfedilmiş en başarılı kas geliştirme ve güçlendirme metodudur.

Peki, ama şınav hangi kasların güçlendirilmesine yardımcı olur? Göğüs, ön omuz, arka kol, karın ve bel kaslarının güçlenmesi için oldukça önemli ve gerekli bir harekettir.

2. Bulgar Split Squat
Bulgar split squat hareketi bacak kasların çalıştırılması ve güçlendirilmesi için oldukça iyi bir çalışmadır. Ağırlığınız olmadığı için tek bacağınızla çalışmanız hareketin yeterince zor olmasını ve kaslarınızın güçlenmesini sağlayacaktır.

3. Pistol Squat
Ağırlığınız olmadığı için normal squat hareketleri çok basit gelecektir ve size de hiçbir yararı olmayacaktır. Bu nedenle tek bacakla yapacağınız pistol squat hareketi çok daha yararlı olacaktır. Bu hareketi yaparken bacaklarınız yeterince güçlü olmadığı için dengenizi kurmakta biraz zorlanabilirsiniz ama zamanla bacak kaslarınızın da güçlenmesiyle çok daha kolay yapabileceksiniz.

4. Barfix

Barfiks te aletsiz vücut geliştirme için oldukça önemli bir harekettir. Hatta dünyanın birçok yerinde de kuvvet standardı belirlemek için kullanılan bir harekettir. İlk başlarda bu hareketi yapmakta çok zorlanabilirsiniz. Fakat moralinizi sakın bozmayın ve yanınıza kendinizi yukarı çekerken size destek verecek birini bulun ve çalışmalarınızı bu şekilde devam ettirin.

5. Pike Push-up
Pike push-up hareketi omuzlarınızın güçlenmesi için yapmanız gereken bir harekettir. Bu hareketi yaparken kısmen de olsa overhead press hareketini taklit etmiş olursunuz. İlk başlarken hafif eğimli olarak başlayıp, ileriki seviyelerde vücudunuzu dikleştirin. Seviyenizi iyice arttırdıktan sonra ve kaslarınızın da güçlenmesiyle birlikte handstand push-up hareketine geçebilirsiniz.

6. Plank
Plank tüm gövdenizi özelliklede karın kaslarınızı çalıştırmayı ve güçlendirmeyi hedefleyen bir harekettir. Bu harekette adımların tekrarı yoktur. Bunun yerine plank pozisyonunda kalma süresini artırma vardır. Zamanla karın kaslarınızın ne kadar güçlendiğini hissedeceksiniz.

7. Hip Thrust
Hip thrust hareketi özellikle kalça ve arka bacak kaslarınızı çalıştıran ve güçlendiren bir çalışmadır. Ev ortamında kolaylıkla yapılabilecek bir çalışmadır. Bu hareket oldukça zor gelebilir. Bu nedenle alışana kadar ve bacak kaslarınızın da güçlenebilmesi için bacaklarınızı direkt olarak sehpaya yaslamak yerine yere yaslayabilirsiniz.

8. Calf Raise
Bu hareketin çok bir yararı yoktur. Sadece baldırınızın güçlenmesini sağlayacak bir harekettir. Fakat bu listeye eklememizin sebebi baldır kaslarında sorun olanlar ya da güçsüz olduğunu hissedenler çalışma programına bu hareketi de eklemesinde fayda vardır. Bu hareketi yapmaya karar verirseniz eğer tek bacağınızla yapmaya gayret edin.

Evde Aletsiz Vücut Geliştirme Programı

Yukarıda açıkladığımız hareketlerin detaylı olarak açıklamasını önceden yazdığımız yazılarda detaylı olarak bulabilirsiniz. Şimdi de bu hareketlerden oluşan çalışma programını sizlerle paylaşalım. Çalışma programı da aşağıdaki gibidir:

  • Şınav 3X10 tekrar
  • Split squat 2X15 tekrar
  • Pistol squat 2X15 tekrar
  • Barfiks 3X10 tekrar
  • Pike push-up 3X10 tekrar
  • Plank 2XMAX tekrar
  • Hip thrust 2X10 tekrar
  • Calf raise 2X15 tekrar
Bu program ile bazı dikkat etmeniz gereken önemli hususlar vardır:

Çalışmanıza her set aralığında 60 saniyelik bir mola verin. Bu süre kısa gibi görünebilir. Fakat ileride hareketler kolay geldiği zaman bu süreyi kısaltmalısınız.

Kaslarınızı haftada 3 çalıştıracak şekilde çalışın. Her bir kasınızın çalışması için gereken hareketleri 3 gün olarak şekilde çalıştırın. Çünkü bu şekilde kaslarınızın uyarılması büyümeyi daha da hızlandıracaktır.

Vücut geliştirme çalışırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biride nitekim dinlenmedir. Yani çalışma yaptıktan sonra mutlaka 1 gün dinlenin. Çünkü unutmayın ki kaslarınız çalışma sırasında değil çalıştıktan sonraki dinlenme zamanında büyür.

Bu da kaslarınızın mikro travmaya uğraması demektir. Bu süreç sonunda kas lifleri onarılacaktır ve yeni kasların oluşumu ve kas büyümesi sağlanmış olacaktır.

Yeteri kadar uyku çok önemlidir ve birçok sorunun kaynağı da yetersiz uykudur. Bu nedenle 8 saat uyku vücut çalışmanızı tamamlayacaktır ve kaslarınız uyku sırasında gelişimlerini tamamlayacaktır.

Beslenme konusu da en az uyku kadar önemlidir. Eğer vücut geliştirme çalışıyorsanız beslenme programına uygun olarak beslenmeniz gerekmektedir. Çünkü bir vücut geliştirme sporcusunun günlük olarak alması gereken vitamin, mineral ve protein gibi çok önemli yapıtaşlarının tedarik edilmesi gerekir.

Bu program süresinde çalışmalarınızdan sonra supplementlerden whey proteini ve kreatin kullanabilirsiniz. Eğer kilo probleminiz varsa çok zor kilo alan ektomorfik bir yapıdaysanız whey proteini yerine kilo aldırıcılardan kullanabilirsiniz.