DİKMEN CROSSFİT SALONU

blog yazısı ekle !

DİKMEN CROSSFİT SALONU

DİKMEN CROSSFİT SALONU

Crossfit salonları, adından da anlaşılacağı gibi özel olarak crossfit yapmak isteyen sporcuların spor yaptığı mekanlardır. Crossfit, son dönemin en popüler sporlarından birisidir. Geçmişi çok eski olmayan crossfit, aslında bir fitness türüdür. Fakat hızla gelişip yaygınlaşması, uluslararası anlamda spor dalı olarak kabul görmesini sağlamıştır.

Crossfit, olimpik halter kaldırışları, atletizm ve jimnastik gibi spor dallarının hareketlerinin kombine edilerek yapıldığı bir salon sporudur. İzole kas çalışmasından ziyade daha fazla kası devreye sokarak sporcunun patlayıcı gücünü ortaya çıkarmayı amaçlar. Bunun yanı sıra sporcunun hem esnek hem de dayanıklı olmasını sağlar.

MZ Sport Club

Çankaya

devamını oku... Adres: İlkbahar Mahallesi Galip Erdem Caddesi 576.Sokak No:12 Çankaya-Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Sports House

Çukurambar

"Kaliteli bir yaşam, sağlıklı bir omurgadan başlar." düşüncesiyle açmış bulunduğumuz stüdyomuzda; kadın-erkek farklı yaş gruplarındaki sedanter bireylere ve profesyonel sporculara; Pilates, Fonksiyonel Egzersiz, Düzeltici Egzersiz, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Masaj Terapi gibi birçok alanda Grup ve PT seanslarını; alanında uzman eğitmen, akademisyen, antrenör, fizyoterapist ve masör kadrosuyla egzersiz ve tedavi hizmeti vermekteyiz.

Bireye özgü egzersiz programı hazırlayabilmek için öncesinde Sports House olarak yapmış olduğumuz Antropometrik Ölçümler ve Dinamik Statik Postür Analizi sayesinde neye ihtiyacı olduğunu tespit ederek; Skolyoz, HiperKifoz ve HiperLordoz vb. gibi duruş bozukluğu ve diğer sağlık problemlerinin varsa düzeltilmesi, yoksa ölçüm sonuçlarına göre bireyinde istekleri göz önünde bulundurularak sürecin planlaması yapılmaktadır.

Aynı zamanda bilginin paylaşıldıkça çoğalan bir dinamiğe sahip olduğunu düşünerek; uzun süredir spor sektörüne ait alt branşlarda antrenör gelişimlerine yönelik Sports House bünyemizde, Spor Bilim Uzmanı olarak eğitimler vermeye de devam ediyoruz.

Sports House ailesi olarak sizleri; Kızılırmak Mah. Ufuk Üniversitesi Cad. Farilya İş Merkezi No: 8/58 Kat:15'de spor yapmayı bir yaşam tarzı haline getiren ailemize katılmaya davet ediyoruz.

"Unutmayın; önemli olan hareket etmek değil, doğru hareket etmektir." Hepinize şimdiden enerji olsun.devamını oku...
Adres: Kızılırmak Mahallesi Ufuk Üniversitesi Caddesi Farilya İş Merkezi No:8/58 15.Kat Çankaya - Ankara

Fit GYM

Çukurambar

devamını oku... Adres: Söğütözü Mahallesi Söğütözü Caddesi 2 D Blok No:10 Koç Kuleleri Çukurambar - Ankara

Big Town Academy

Cevizlidere

devamını oku... Adres: Cevizlidere Mahallesi 1243 Sokak No:10/B Cevizlidere-Ankara


Dikmen crossfit salonlarında yapabileceğiniz crossfit çalışmaları, öncelikle güçlü bir vücut gerektirmektedir. Crossfit, belirli amaçları olan bir spor türüdür. Crossfit, sporcuların 10 temel fiziksel özelliğini geliştirme amacıyla ortaya çıkan bir spor dalıdır. Bu 10 temel özellik ise şöyledir:

1.Dayanıklılık

2.Güç

3.Hız

4.Patlayıcı Kuvvet

5.Esneklik

6.Çeviklik

7.Denge

8.Koordinasyon

9.İş Yapabilme Kapasitesi

10.Kardiyovasküler Kapasite

Kimler Crossfit Yapabilir?


Crossfit bir spor dalıdır. Diğer sporlarda olduğu gibi bu sporda da bir yaş sınırlaması yoktur. Her yaşta insanın yapabileceği bir spordur fakat önemli miktarda güç gerektirir. Yoğun bir program dahilinde yapılan crossfit, yetersiz fizik kuvveti ile yapıldığında ortaya sakatlıklar çıkabilir. Bu nedenle spor geçmişi olan, tecrübeli, bilinçli ve fizik kuvveti yüksek olan kişilerin yapabileceği bir spor dalıdır.

Crossfit aynı zamanda grup çalışması ile yapılabilen bir spordur. Crossfit salonlarında genellikle grup çalışması yapılır. Bu durum ise spor salonlarının sosyalliğinin artmasına katkı sağlar. Bir yandan grup arkadaşlarıyla sosyalleşen sporcular bir yandan da aynı arkadaşları ile bir rekabete girer. Rekabet, sporcuların motivasyonu için önemli bir etkendir.

Crossfit İle Vücut Geliştirme Aynı Şey Mi?


Crossfit, vücut geliştirme sporları gibi gelişmeye ve güçlenmeye yönelik bir spor dalıdır. Bu nedenle bu iki spor türü sıklıkla karıştırılmaktadır. Crossfit ve vücut geliştirme tamamen farklı iki spor dalıdır.

Crossfit antrenmanları, vücut geliştirme antrenmanlarına göre farklıdır. Crosfitte antrenman programları olimpik halter hareketleri, temel jimnastik hareketleri ve atletizm hareketlerinden oluşur. Bu antrenman programları, vücut geliştirmeden farklı olarak tüm vücudu ve kas gruplarını dengeli bir şekilde çalıştırır. Vücut geliştirmede ise her egzersiz belirli bir kas grubunu hedef alır. Crossfit antrenman programlarında vücudun bütün olarak spora dahil edilmesi, gelişim açısından çok daha faydalıdır.

Crossfit programları zorlu ve yoğun programlardır. Sanıldığı kadar kolay olmadığı gibi görüldüğü kadar zor da değildir. Bilinçli bir şekilde yapılan hiçbir sporun sporcuya zararı yoktur. Bu noktaya daha dikkat edilmelidir. Çünkü crossfit hızlı ve yoğun çalışılan bir spordur. Yeterli fiziki kapasiteniz yoksa ve spor ile ilgili bilgileriniz kısıtlıysa crossfit yapmanız son derece tehlikelidir.

Crossfit Yapmanın Avantajları


Crossfit, üst düzey aletlere ihtiyaç duymadan yapılabilen bir spor dalıdır. Bu konuda önemli bir avantaj sağlayan crossfit, evde dahi yapılabilir. Fakat bu sporun evde yapılması egzersiz çeşitliliği az olacağından bir süre sonra rutine bağlar. Bu da hem spordan aldığınız keyfi hem de faydayı azaltır.

Crossfit yapmak için kullanılan yöntemler vücut ağırlığı, serbest ağırlık ve kondisyon malzemelerine dayalı yöntemlerdir. Egzersiz çeşidi oldukça fazladır. Bunlar genel olarak güç temizlemesi, burpee, kapma ve itici egzersizler olarak sınıflandırılır.

Crossfit yapmanın bir diğer avantajı da hızlı sonuç almaktır. Hızlı, zor ve yoğun programlar dahilinde yapılan crossfit antrenmanları, oldukça hızlı bir şekilde sonuç verir. Crossfit programlarında her gün farklı bir egzersiz vardır. Bu durum hem sporun faydasını arttırmakta hem de sporu rutinden kurtarıp daha keyifli hale getirmektedir.

Yeni Başlayanlar İçin Crossfit Programı


Crossfit, çok sayıda egzersiz seçeneği sunmasından dolayı her türden ve her yaştan sporcunun yapabileceği bir spordur. Bir futbolcu ya da bir balerinin yapabileceği gibi gençlerin ve yaşı ilerlemiş sporcuların da yapabileceği egzersizler mevcuttur. Crossfit antrenmanları, kısaca WOD denilen ve günün antrenmanı anlamı gelen programlardan oluşur.

Çalışmaya yeni başlayacak sporcuların ilk dönemlerde kas ağrıları çekebileceğini bilmesi gerekmektedir. Vücudun spora alışmasının ardından bu ağrılar ortadan kalkar. Çalışma günlerine 1 günden fazla ara veren sporcuların tekrar başladığında aynı ağrıları tekrar çekmesi de muhtemeldir. Kas yorgunluklarını atmak için ise protein desteği alınabilir. Protein bar ve protein tozları sayesinde kasların onarımını hızlandırabilirsiniz.

Yeni başlayanlar için en ideal crossfit programı ise şöyledir:

1.Half Cindy

Bu programda 5 barfiks, 10 şınav, 15 air squat yapılacaktır. Normal şartlarda 20 dakika sürmesi gerekmektedir. Fakat yeni başlayanlar ilk dönemlerde 10 dakika olarak yapabilir. Bu egzersizler, vücudun sınırlarını ve gücün bitme noktalarını görme açısından önemlidir.

2.Crossfit Total

Bu programda 5 back squat, 3 overhead press, 3 deadlift yapılacaktır. Bu programdaki egzersizler, sporcuyu kaldırma hareketlerine alıştırma egzersizleridir. Bu program sayesinde sporcunun ne kadar ağırlık kaldırabildiği ve ağırlıklardan ne derece etkilendiği görülebilir.

3.Helen

Bu programda 400 metre koşu, 21 kettle bell swing, 12 barfiks yapılacaktır. Bu egzersizler 3 tur boyunca yapılmalıdır. Koşu kısmında çok hızlı olmak, gücü çabuk tüketeceğinden sporcular programın sonuna kadar güçlerini koruyamayabilirler. Bu nedenle koşunun temposu iyi ayarlanmalıdır.

4.Wall Ball & Burpee

Bu programda wall ball ve burpee egzersizleri tekrarlı bir şekilde yapılacaktır. Bu egzersizler en hızlı şekilde 21, 15 ve 9 tekrar olarak yapılacaktır. Sporcunun isteği üzerine tekrarlar turlara bölünebilir. Örneğin 7x3, 5x3 ve 3x3 şeklinde turlarla tekrar edilebilir.

5.Sit Up & Lunge

Bu programda 15 sit up, 15 lunge egzersizi 3 tur olarak yapılacaktır. Her bir tur 3 dakika sürmelidir. 3 dakika boyunca egzersizler tekrar edilir ve turlar arasında 2 dakika dinlenme olur. Bu program ilerleyen dönemlerde kolay gelmeye başlayacaktır. Zorlanmanın daha faydalı olacağından dolayı lunge egzersizine ağırlık eklenebilir.

İlgili Videolar