DİKMEN FİTNESS SALONU

blog yazısı ekle !

DİKMEN FİTNESS SALONU

DİKMEN FİTNESS SALONU

Fitness kelimesinin Türkçe'deki karşılığı fiziksel uygunluk terimidir. Bu terim halk dilinde genellikle formda olmak şeklinde kullanılmaktadır. Fitness, bir spor dalı sanılmaktadır. Bu bir yanılgıdır. Fitness, fiziksel uygunluğa ulaşmak adına yapılan tüm sporları kapsayan bir terimdir. Spor dalı olduğu sanılan fitness, body building, yani vücut geliştirme ile karıştırılmaktadır. Body building, müsabakalarda yarışmak için kasların geliştirildiği bir spor dalıdır. Fitness ise herhangi bir spor dalı için gereken fiziksel uygunluğa ulaşmak adına yapılan tüm sportif faaliyetlerdir.


Fitness genellikle kilo verme, yağ yakma, vücut geliştirme gibi sadeleştirilmiş sporlarla karıştırılır. Fakat burada amaç zayıflamak değil, vücudu istenilen seviyeye getirmektir. Fitnessın amacı yapılacak spor için ideal olan vücuda ulaşmaktır. Örneğin bir futbolcunun fiziksel uygunluğu çeviklik, çabukluk ve aerobik kabiliyet gerektirir. Bir sumo güreşçisinin fiziksel uygunluğu ise yağlı bir vücut gerektirir. Bu iki sporcunun, ilgili sporu icra etmek için yaptıkları tüm sportif hareketler fitness grubuna girer.

Öncelikle Ankara'daki Spor Salonlarını listeleyelim.
Sitemizdeki tüm salonlara AnkaraSporMerkezleri.com İndirimini Sormayı Unutmayınız !


Ankara Spor Salonları FiyatlarıAnkara Spor Salonları Fiyatları



Fitness ve Vücut Geliştirme Arasındaki Farklar


Fitness merkezleri ve spor salonlarında spor yapan sporcuların en büyük yanılgısı, fitness ve vücut geliştirmenin aynı şey olduğudur. Fitness yapan sporcunun vücut geliştirme yaptığını söylemesi ve vücut geliştirme yapan sporcunun fitness yaptığını söylemesi oldukça sık karşılaşılan bir durumdur. Fakat bu iki spor tarzı birbirinden tamamen farklıdır. Vücut geliştirme bir spor dalıyken fitness, bu spor dalını da kapsayan bir sporlar bütünüdür.

Vücut geliştirmede amaç kasları geliştirmektir. Yağlar yakılarak kasa dönüştürülür ve kaslar geliştirilerek hacim kazandırılır. Fitnessta ise belirlenen amaç her neyse ona göre hareket edilir ve kimi zaman kaslanma kimi zaman ise yağlanma üzerine çalışılabilir. Aynı zamanda vücut geliştirme, uluslararasında da body building adıyla bilinen bir spor müsabakasıdır. Bu yarışmalara katılmak adına yapılan sportif çalışmalar vücut geliştirmedir.

Fitness, gerek vücut geliştirme gerekse diğer spor dalları adına yapılabilir. İcra edilecek spor dalının gerektirdiği fiziksel uygunluğa ulaşmak fitnesstır. Yani vücut geliştirme adına yapılan kas geliştirmeleri de fitness grubunda sayılabilir.

Fakat fitness merkezlerinde yapılan fitnessın asıl amacı günlük hayatta bir fiziksel uygunluğa sahip olmaktır. Bu nedenle genellikle fit ve ince bir vücuda ulaşmak adına yapılır. Yağlar yakıldıktan sonra kasları sıkılaştırma adına çalışmalar yapılır. Fitness yaparken sıkılaştırılan kaslar vücut geliştirme yapılırken hacimlendirilir. Bu durum ise ortaya bir vücut farkı çıkartır. Sıkı kaslara sahip olan vücut ince olurken hacimli kaslara sahip olan vücut çok daha iridir.

Fitness İle Kalça Sıkılaştırma Egzersizleri


Kalça sıkılaştırma, kalça bölgesinin yağlardan arınarak daha düzgün bir görünüme ulaşması demektir. Fiziksel güzelliğe önem verenlerin en çok önemsediği bölgelerden birisidir. Daha çok kadınların kalça sıkılaştırma çalışmaları yapıldığı düşünülür. Kadınların erkeklerden daha fazla önem gösterdiği doğrudur fakat erkekler de kalça sıklaştırma çalışmaları yapmaktadır.

Dikmen fitness merkezinde uygulanabilecek fitness programlarıyla daha sıkı bir kalçaya sahip olmak mümkündür. Kalçanın daha sıkı olması için kalça bölgesindeki yağların erimesi gerekmektedir. Kalça eritme yöntemleri sayesinde sadece yağlar erime, eğer varsa selülitler de kaybolur. Aynı zamanda kalça çok daha dolgun bir görünüme kavuşur.

Kalça sıkılaştırma egzersizlerinin başında hip bridge, yani köprü hareketi gelmektedir. Kalça ve arka bacak kaslarını çalıştıran bu egzersiz, yavaş yapılması gereken bir egzersizdir. Bu egzersiz yapılırken vücudun gereğinden fazla gerdirilmesi bele zarar verebilmektedir. Vücut yukarıya ulaştığında birkaç saniye beklenmelidir ve bu sırada kalça kaslarını sıkmakta fayda vardır.

Kalça sıkılaştırma egzersizlerinden bir diğeri de kalça uzatma anlamına gelen, hip extensions adı verilen egzersizdir. Bu egzersiz yapılırken dizler ve dirseklerin üzerinde durulur. Daha sonra dizlerin yukarıya kaldırılıp indirilmesiyle hareket gerçekleştirilir. Kalça kaslarını çalıştıran bu egzersiz yapılırken zeminin yumuşak olmasına özen gösterilmelidir.

Bir başka kalça sıkılaştırma egzersizi ise spartan bow adı verilen yay hareketidir. Başlangıçta bir kol 90 derece kırık şekilde durur. Aynı yöndeki bir ayak kaldırılarak geriye doğru uzatılır. Kırık şekilde duran kol ile yumruk yapılır ve yumruk yere değene dek aşağıya doğru eğildikten sonra tekrar başlangıç pozisyonuna dönülür. Bu hareket tekrarlanır. Bu egzersiz yapılırken vücut aşağıya doğru dururken göğüs dize değdirilmelidir. Böylece quadriceps ve calf kasları çalışarak kalçanın sıkılaşmasına yardımcı olur.

Squat İle Kalça Şekillendirme Yöntemleri


Squat, kardiyo egzersizlerinden birisidir. Kardiyo programlarında mutlaka bulunması gereken, oldukça faydalı bir egzersizdir. Squat ile kalça şekillendirmek mümkündür. Aynı zamanda kol ve bacak kasları da gelişir. Squat yapılırken vücuttaki neredeyse tüm kaslar çalışır. Bu egzersizler büyüme hormonu salgısını arttırır ve böylece çalışan tüm kasların gelişme imkânı olur. Kilo vermeye de olanak sağlayan squat, nabzı ve kan dolaşımını hızlandırarak yağ yakımını arttırır. Yağ yakımının hızlanması ise kalçanın daha çabuk şekillenmesine olanak tanır.

Squat, doğru ve bilinçli yapıldığı takdirde oldukça etkilidir. Fakat yanlış yapılması da bir o kadar tehlikelidir. Bilinçsizce yapılan squat ciddi sakatlıklara yol açabilir. Squat yapılırken öncelikle ağırlık göğüs hizasında olmalıdır. Ağırlığı yerden kaldırmak yerine yukarıda tutmak daha faydalı olmaktadır. Ağırlık trapez kaslarının üzerinde olmalıdır. Vücut aşağıya çöktüğü zaman bel içeriye çekilip kalça dışarıya çıkarılmalıdır. Böylece vücut daha güzel şekillenecektir.


Ankara Spor Salonları FiyatlarıAnkara Spor Salonları Fiyatları