KARMA YOGA

blog yazısı ekle !

KARMA YOGA

Yoga başlangıç tarihi oldukça çok eskilere dayanan dünyanın en eski spor ve yaşam felsefelerinden biridir. özellikle fiziksel değil mental gelişimi geliştiren bu spor diğer sporlardan farklı olarak çok fazla bölüme sahiptir. Yoga en çok Ankara ilinde yapılan ancak diğer sporlara nazaran popülerliğini kaybetmeyen bir spordur. Diğer spor türlerinin ortaya çıkışı çok yakın zamanlara denk gelse de yoganın çıkışı milattan öncelere kadar dayanmaktadır.





Hepimiz Hindistan'ın nasıl bir yer olduğu hakkında genel fikirlere sahibizdir. Özellikle mental olan her şeye çok değer verdikleri çok fazla bilinmektedir. Değerli her şeyin fiziksel değil manevi olduğuna inanan Hindistan, yoga sporunun da başkentidir. Hindistanlı rahipler tarafından yüzyıllardır geliştirilen yoga son halini alalı çok uzun yıllar olmuştur. Ancak diğer sporlar gibi hiçbir zaman popülerliğini kaybetmemiştir.

Cat Sports

Beştepe

Fitness üyelik ücretleri:

  • 1 aylık : 2750 TL
  • 3 aylık : 5200 TL
  • 6 aylık :9250 TL
  • Yılık :17.000 TL
  • Günlük :500 T
Boks
  • Aylık :8500 10 saat
devamını oku...
Adres: Beştepe Mahallesi Alparslan Türkeş Caddesi 61 / A Çakıroğlu Plaza Beştepe - Ankara

Khai Pilates Stüdyo

Bağlıca

devamını oku... Adres: Eski Bağlar Caddesi Astoria Life Sitesi G Blok Villa No:1 Bağlıca-Ankara

Wox Academy

Çukurambar

devamını oku... Adres: Kızılırmak Mahallesi 1445. Sokak No:2/16 (Paragon Tower Teras Katı) Çankaya - Ankara

Move'n More Personal Training

Eryaman

Move'n More'da bildiğinin çok ötesinde bir personal Training deneyimini sunuyoruz size. Diyetisyen, Fizyoterapist ve Uzman Antrenörler eşliğinde Fitness, Ems, Fonksiyonel Antrenman ve Reformer Pilates alanlarında birebir ve düet çalışmalar yapıyoruz. Rutin ölçümlerin dışında gerçekleştirdiğimiz Gen Testi ile 5 gen yapınıza bakıyor, antrenman ve beslenme programını gen testi sonucuna göre oluşturuyor ve %100 sonuç almanızı hedefliyoruz. İçeri girdiğiniz andan itibaren enerjinizi yükseltecek mimari tasarımı ile her ayrıntıyı sizin için tasarladık.


ERYAMAN'DA Bilim, eğlence ve sporu bir araya getiren özel üyeler kulübü olan Move'da yapılan Workshoplar ve outdoor etkinliklerle kendinizi özel hissedeceksiniz.
devamını oku...
Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Malazgirt 1071.Cadde Göksu Hill Tower No:18 Eryaman - Ankara

Bi Pilates Batıkent

Batıkent

devamını oku... Adres: 2358. Sokak 1. Mesa Yeni Batı Sitesi 4/8 Batıkent - Ankara

Base Life Club

Çayyolu

NEDEN BASE LİFE CLUB ?

"Yaşam'a Renkli ve Enerjik Bir Dokunuş"

Dünya standartlarında fitness, SPA/Wellness ve eğlence konseptini tasarım ve en son teknolojiyle bir araya getiren yeni nesil yaşam kulübü Base Life Club, modern mimarisi ve 12.500 metrekare kullanım alanı ile üyelerine en üst seviyede hizmet sunmaktadır.

Dünyanın en başarılı spor kulüplerinin tercih ettiği spor ekipmanlarının olduğu fitness alanı ve bünyesinde barındırdığı SPA merkezi ile TÜSİAV tarafından yılın tesisi seçilmiş, başarısı tescillenmiş bir kulüptür.

Base Life Club'ın dev bünyesinde; konforlu soyunma odaları, profesyonel sporcuların tercih ettiği son teknoloji ekipmanlarla donatılmış ferah cardio & fitness alanı, profesyonel üye gelişim takip sistemi, eşsiz özelliklerle donatılmış yarı olimpik kapalı ve açık havuzu, plaj voleybolu, NBA standartlarında basketbol alanı, dünyadaki en güncel grup aktivitelerinin sunulduğu stüdyolar, Ankara'da ilk ve tek Army Fit kafesi, açık havada spor yapma imkanı sunan, özel zemine sahip açık alanları, pilates allegro stüdyosu, profesyonel tırmanma duvarı, özel boks ringi, müsabaka ölçülerinde squash ve tenis kortları, kinesis stüdyosu, günü yakalayan Day Spa'sı, buhar odaları, kıpırtıları eriten jakuzileri, farklı bir deneyim sunan mağara duşları, stres ayıklayıcı saunaları, kar suları akıtan kar çeşmeleri, tüm stresinizi atacağınız dinlenme odaları size sunulan hizmetlerden ve alanlardan bazıları...

Sizi de bu deneyimi yaşamaya Base Life Club'a davet ediyoruz.

devamını oku...
Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

Pathoja Pilates

İncek

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi 3602. Sokak Sinpaş İncek Life Sitesi 8/13 Çankaya - Ankara

Ece Haspolatlı Fizyoterapist Pilates Salonu

Çankaya

devamını oku... Adres: Oran Mahallesi Turan Güneş Bulvarı Park Oran Ofis Kat:7 No:18 Çankaya - Ankara

More Pilates Studio

Yıldız

devamını oku... Adres: Yıldızevler Mahallesi Sukarno Caddesi 46/B Çankaya - Ankara

Mead Boutique Sports

Batıkent

devamını oku... Adres: İlkyerleşim Mahallesi 1997/1 Sokak No:2 Batıkent - Ankara

Ncm Personal Training

Yaşamkent

Neden NCM PERSONAL TRAİNİNG ?"NCM SİZİ GÜÇLÜ,SAĞLIKLI,SPORCU YAPAR "

NCM alanında uzman eğitmen kadrosu ile tamamen ihtiyaçlarınız doğrultusunda size özel hazırlanan programlar dahilinde "POSTÜR ANALİZİ,EKLEM HAREKET AÇIKLIĞI,DURUŞ BOZUKLUĞU VE KASSAL KUVVET " testleri ile sizleri sağlıklı bir bedene sahip olmak ile birlikte aynı zamanda branşa yönelik eğzersizler ile verimli,yetenekli sporcular yetiştirmektedir.

Sizde bilinçli ve güvenli sporu hayatınızın bir parçası haline getirmek istiyorsanız sizide NCM PERSONAL TRAİNİNG'e bir kahve içmeye bekleriz.devamını oku...
Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

Sportif Yaşam Kulübü Çukurambar

Çukurambar

SPORTİF YAŞAM KULÜBÜ - ÇUKURAMBAR

Çukurambar' da, kendini her zaman yenileyerek trendleri belirleyen, genç ve dinamik sağlıklı yaşam merkezi…

Profesyonel eğitmenlerin danışmanlığıyla hazırlanan ve koçluğuyla takip edilen, kişiye özel programlar; etkili, enerjik, eğlenceli aktif grup dersleri; ve modern ekipmanlar ile hedeflenen amaca, sağlıklı, zinde ve keyifli ulaşmayı sağlayan Sportif Yaşam Kulübü; 2006 Nisan ayından bugüne, Ankara' daki fitness endüstrisinin yönünü çizmektedir.

İlk tesisi 2006 Kasım ayında projelendirip, 2007 Ocağında faaliyete başlatan Sportif Yaşam Kulübü, artan talep karşında ikinci şubesini, Ankara'nın en prestijli lokasyonu olan Çayyolu' nda faaliyete geçirmiştir.

Kişiye özel hazırlanan zengin terapi çeşitlerinin, en uygun sistem ve cihazlarla, uzman terapistlerin güveniyle sunulduğu; hedefe ulaşmayı sağlayan, huzurlu bir bedensel ve zihinsel SPA (Çayyolu) yenilenme merkezinde kendinizi tekrar yenileyip yaşamın tüm stresinden kendinizi biraz olsun uzaklaştırabilirsiniz. .

Kulüp ruhunu farklı, ayrıcalıklı ve özel aktivitelerle yaşatan, alternatiflerle zenginleştirilmiş eğlence ve organizasyonları güvenle sunan, kurumsal ve misafir odaklı bir hizmet anlayışıyla, keyifli ve eğlenceli bir kulüp.

Aileler spor yaparken, çocukların güvenli ve sevgi dolu bir ortamda, spor, sanat, eğlenceli partiler ve eğitici-öğretici oyunlarla hoşça vakit geçirecekleri bir çocuk kulübü sizin için düşünülmüş hoş bir ayrıntı.

Doğru ve eksiksiz bilgilendirme ile, potansiyel üyeleri kurumsal anlayışla yönlendiren, cesaretlendiren ve heveslendiren ancak zorlamayan üyelik hizmetleri yönetimi olarak, sizi en yakın şubemize davet ediyoru

FITNESS - CARDIO

Her seviyede kullanıcıya hitap eden son teknoloji fitness-cardio ekipmanlarıyla sporunuzu yaparken, kendi beğendiğiniz müziği dinler, en sevdiğiniz TV programlarını da kaçırmassınız.

GYM-ZONE

Spor için tatlı kaçamak...
Yoğun iş temposu arasında spor yapmaya ne dersiniz? Kısıtlı zamanı olanlar, hızlı ve etkili sporu GYM-ZONE'da tekrar keşfedin.

AEROBIC 3E! DURMA HAREKETE SEN DE KATIL!

Grup dersleri; artık daha etkili, daha enerjik ve daha eğlenceli...
Sportif Yaşam Kulübü Ankara'da ilk defa 3E konseptini üyeleriyle buluşturuyor. Kendi dalında profesyonel ve uzman eğitmenlerle, her zevke ve seviyeye hitap eden grup dersleri artık daha Etkili, daha Enerjik ve daha Eğlenceli...

- pilates
- yoga
- spinning
- pilates matwork miniball
- fitball
- total body
-kangoojumps

SERBEST AĞIRLIK (free weight zone)

Artık kendi gücünüzü gösterebilirsiniz...
Kas ve kemik dokunuzu güçlendirebileceğiniz; vücudun her kas grubuna yönelik, ağırlıklarla yapılan, direnç eğzersizleri için tasarlanmış bir serbest ağırlık bölümü.

PERSONAL TRAINING

Yalnızca ''size özel'' eğitmen!

Spordan, beslenmenize, hayat tarzınızdan, yaşam planlarınıza kadar herşeyi beraber belirleyeceğiniz, kendi dalında uzman sertifikalı, kişisel fitness danışmanları Sportif Yaşam Kulübünde...

HAVUZ

Sportif Yaşam Kulübünde size özel bir havuz...
8x22 uzunluğunda 1,80 derinliğinde hijyenik, özel ısıtmalı ve size özel dinlenme alanıyla, yüzerken suyun enerjisini tekrar hissedin.

SAUNA

Sıcağın rahatlatıcı etkisi...
Sıcak sauna taşlarının üzerine döktüğünüz su sayesinde oluşan sıcak hava dalgası cildinizdeki gözenekleri açar, cildinizin tekrar canlanmasına yardımcı olur.

BUHAR ODASI

Buharın eşsiz gücü...
Gün boyunca yorulan vücudunuzu dinlendirmek ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlamak için, size özel dizayn edilmiş buhar odasında ihtiyaç duyduğunuz nemi tekrar kazansın.

SOYUNMA ODALARI

Ev rahatlığı...
En küçük detayların düşünülerek hazırlandığı, geniş iç hacimli dolapları, hijyenik duşları ve ferah ortamıyla evinizde yaşadığınız konforu Sportif Yaşam Kulübü'nde tekrar yaşayın...

ÇOÇUK KULÜBÜ

Siz spor yaparken çocuğunuza biz bakalım:)
Uzman eğitmenler eşliğinde, çocuklarınız hem eğlenip öğrenecekler hem de diğer arkadaşlarıyla keyifli oyunlar oynayıp onlarla arkadaş olacaklar.

Kullanım Saatleri:
Hafta içi: 14:00 - 22:00
Hafta sonu: 10:00-18:00
Çarşamba KAPALI

devamını oku...
Adres: Muhsin Yazıcıoğlu Cad. Bagi's Plaza 43/1 Çukurambar-Ankara

Sportif Yaşam Kulübü Çayyolu

Çayyolu

SPORTİF YAŞAM KULÜBÜ - ÜMİTKÖY

Ankara' nın en yeni yerleşim merkezi Çayyolu'nda, kendini her zaman yenileyerek trendleri belirleyen, genç ve dinamik sağlıklı yaşam merkezi…

Profesyonel eğitmenlerin danışmanlığıyla hazırlanan ve koçluğuyla takip edilen, kişiye özel programlar; etkili, enerjik, eğlenceli aktif grup dersleri; ve modern ekipmanlar ile hedeflenen amaca, sağlıklı, zinde ve keyifli ulaşmayı sağlayan Sportif Yaşam Kulübü; 2006 Nisan ayından bugüne, Ankara' daki fitness endüstrisinin yönünü çizmektedir.

İlk projesini Nisan 2006 tarihinde faaliyete sokan Sportif Yaşam Kulübü, artan talep karşında İkinci şubesini, Ankara' nın en prestijli lokasyonu olan Çayyolu' nda faaliyete geçirmiştir.

Kişiye özel hazırlanan zengin terapi çeşitlerinin, en uygun sistem ve cihazlarla, uzman terapistlerin güveniyle sunulduğu; hedefe ulaşmayı sağlayan, huzurlu bir bedensel ve zihinsel SPA (Çayyolu) yenilenme merkezinde kendinizi tekrar yenileyip yaşamın tüm stresinden kendinizi biraz olsun uzaklaştırabilirsiniz.

Koruyucu ve tedavi edici tıbba eşit öncelik veren, ileri klinik araştırmalara, en son tıbbi bilgilere ve teknolojilere dayalı, bedensel dengeyi ve sağlığı önceleyen, sağlıklı beslenme yaklaşımıyla, yaptığınız spor daha etkili ve daha bilinçli.

Kulüp ruhunu farklı, ayrıcalıklı ve özel aktivitelerle yaşatan, alternatiflerle zenginleştirilmiş eğlence ve organizasyonları güvenle sunan, kurumsal ve misafir odaklı bir hizmet anlayışıyla, keyifli ve eğlenceli bir kulüp.

Aileler spor yaparken, çocukların güvenli ve sevgi dolu bir ortamda, spor, sanat, eğlenceli partiler ve eğitici-öğretici oyunlarla hoşça vakit geçirecekleri bir çocuk kulübü sizin için düşünülmüş hoş bir ayrıntı.

Doğru ve eksiksiz bilgilendirme ile, potansiyel üyeleri kurumsal anlayışla yönlendiren, cesaretlendiren ve heveslendiren ancak zorlamayan üyelik hizmetleri yönetimi olarak, sizi en yakın şubemize davet ediyoruz…

FITNESS - CARDIO

Her seviyede kullanıcıya hitap eden son teknoloji fitness-cardio ekipmanlarıyla sporunuzu yaparken, kendi beğendiğiniz müziği dinler, en sevdiğiniz TV programlarını da kaçırmassınız.

GYM-ZONE

Spor için tatlı kaçamak...
Yoğun iş temposu arasında spor yapmaya ne dersiniz? Kısıtlı zamanı olanlar, hızlı ve etkili sporu GYM-ZONE'da tekrar keşfedin.

AEROBIC 3E

Grup dersleri; artık daha etkili, daha enerjik ve daha eğlenceli...
Sportif Yaşam Kulübü Ankara'da ilk defa 3E konseptini üyeleriyle buluşturuyor. Kendi dalında profesyonel ve uzman eğitmenlerle, her zevke ve seviyeye hitap eden grup dersleri artık daha Etkili, daha Enerjik ve daha Eğlenceli...

- pilates
- yoğa
- spinning
- pilates matwork miniball
- fitball
- total body

SERBEST AĞIRLIK

Artık kendi gücünüzü gösterebilirsiniz...
Kas ve kemik dokunuzu güçlendirebileceğiniz; vücudun her kas grubuna yönelik, ağırlıklarla yapılan, direnç eğzersizleri için tasarlanmış bir serbest ağırlık bölümü.

PERSONAL TRAINING

Artık hayatınızda, size özel bir fitness eğitmeni var...
Spordan, beslenmenize, hayat tarzınızdan, yaşam planlarınıza kadar herşeyi beraber belirleyeceğiniz, kendi dalında uzman sertifikalı, kişisel fitness danışmanları Sportif Yaşam Kulübünde...

HAVUZ

Sportif Yaşam Kulübünde size özel bir havuz...
8x22 uzunluğunda 1,80 derinliğinde hijyenik, özel ısıtmalı ve size özel dinlenme alanıyla, yüzerken suyun enerjisini tekrar hissedin.

SAUNA

Sıcağın rahatlatıcı etkisi...
Sıcak sauna taşlarının üzerine döktüğünüz su sayesinde oluşan sıcak hava dalgası cildinizdeki gözenekleri açar, cildinizin tekrar canlanmasına yardımcı olur.

BUHAR ODASI

Buharın eşsiz gücü...
Gün boyunca yorulan vücudunuzu dinlendirmek ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlamak için, size özel dizayn edilmiş buhar odasında ihtiyaç duyduğunuz nemi tekrar kazansın.

SOYUNMA ODALARI

Ev rahatlığı...
En küçük detayların düşünülerek hazırlandığı, geniş iç hacimli dolapları, hijyenik duşları ve ferah ortamıyla evinizde yaşadığınız konforu Sportif Yaşam Kulübü'nde tekrar yaşayın...

ÇOÇUK KULÜBÜ

Siz spor yapın, çocuğunuza biz bakalım...
Uzman eğitmenler eşliğinde, çocuklarınız hem eğlenip öğrenecekler hem de diğer arkadaşlarıyla keyifli oyunlar oynayıp onlarla arkadaş olacaklar.

Kullanım Saatleri
Haftaiçi:
14:00-22:00
Haftasonu: 10:00-18:00



devamını oku...
Adres: Eskişehir Yolu Prestij Konutları No:364/1 Çayyolu-Konutkent-Ümitköy-Ankara

Life Pilates

Batıkent

devamını oku... Adres: Kent Koop Mah. Anıt İş Merkezi 1864. Sokak Yeşim Can Sitesi A1 Blok 17/C Batıkent - Ankara

İncex Arena Spor Kulübü

İncek

İncex Arena olarak 2017 Mart ayından itibaren İncek' te hizmet vermekteyiz. Amacımız alanında uluslararası tecrübeli Milli Takım Antrenör kadromuzla üyelerimize kaliteli, doğru ve kendilerini amaçlarına en hızlı şekilde ulaştıracak verimli bir hizmet vermektir.

Hayalinizde hep sahip olmayı düşlediğiniz vücuda ulaşabilmeniz için büyük bir fırsat sunuyoruz. Antrenman yaparken ve hedeflerinize ulaşırken eğlenerek spor yapmak isteyenleri bekliyoruz.
devamını oku...
Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı mah.2873 cad. No:3BB4 Anchor iş merkezi Çankaya Ankara

Melo Pilates Stüdyo

Mustafa Kemal Mahallesi

devamını oku... Adres: Mustafa Kemal Mahallesi Barış Sitesi 2113. Sokak No:19 Çankaya - Ankara

Sapphire Beauty Pilates

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi 1404 Cadde Bordo Platinum Residence No:3/A-E Etimesgut - Ankara

Force Crossbox

Bilkent

Force crossbox olarak bireysel antrenman hizmetleri veren bir atletik performans salonuyuz.

5 yıldır hizmet vermekteyiz. Bünyemizde aletli pilates,boks-kick boks- atletik performans (sedanter ve profesyonel sporcular) - olimpik halter - movement- diyetisyen ve daha vücudunuz için ihtiyacınız oldugunu dusundugumuz bir cok sistem mevcuttur.

Sürecimiz ise şu şekilde,
Sizlerle randevulaşıyoruz ve ücretsiz olarak analiz günümüz için spor eşyalarınızla beraber davet ediyoruz. Geldiğiniz zaman Detaylı olarak analizlerinizi yapıyoruz. Hem bizim için yol haritası çıkmış oluyor. Size de hepsini ilgili antrenörümüz açıklıyor. Sonrasında başlamak isterseniz sizi planlamaya alıp başlatıyoruz. İstemezseniz ise testlerinizi almış ve tanışmış oluyoruz.devamını oku...
Adres: Üniversiteler Mah. 1598. Cad. Bilkent Plaza A3 Blok No:5 Ankuva İş Merkezi Yanı Bilkent - Ankara

Trio Pilates Yoga Studio

Bağlıca

devamını oku... Adres: Yeni Bağlıca Mahallesi 1180 Sokak Balpor İş Merkezi No:1/A 3. kat Daire 8 Baglıca-Etimesgut-Ankara

Self Control Pilates

Eryaman

devamını oku... Adres: Altay Mah. Arya Nüans Plaza 1408. Cad. No:37 Daire:74 Eryaman / Ankara


Yoga denildiği zaman akla gelen ilk şey kesinlikle zihinsel gelişim olmaktadır. İşte yogada da böyle önemli bir felsefe varken içerisinde doğumu, kaderi, bağlayıcı gerçekleri içine alan bir felsefe de ortaya çıkmıştır. Karma yoga, yoga felsefesinde bir nevi alın yazısı gibi görülmektedir. Özelliklerinin başında kişinin karma dünyasında özgürleştiği ve özgürleştirildiği yer anlamına gelmektedir. Karma nedir diyecek olursanız ise bu felsefe içinde bizleri doğum çarkına bağlayan başlıca fiiller olarak tanımlanmaktadır.

Karma yoga uzun bir hikayesi olan felsefedir. Bu felsefede ise kadının ve erkeğin enerjilerinin farklı olduğu söylenmektedir. Kadının enerjisi düşürücü enerji olan Shakti enerjisi, erkeğin enerjisi ise yükseltici enerji olan Shiva enerjisidir. Bu iki enerji aslında her iki cinste de bulunmaktadır. Ancak kadınlarda Shakti, erkeklerde ise Shiva enerjisi baskın durumdadır. Karma yoga ile yapılmak istenen ise kişide bulunan bu iki enerjiyi birleştirmektir. Eğer bu iki enerji birleşir ise kişinin hayatı gören üçüncü gözünün açılacağı belirtilmiştir. Bu enerjiler arasında Shakta enerjisi üst bedenin en alt kısmı olan kuyruk sokumu bölgesinde bulunurken Shiva enerjisi iki kaş arasında üçüncü gözün olduğu yerde bulunmaktadır. Bu sebeple yoga ile bu iki enerji birleştirilmeye ve dünyayı madden gören gözlerden ziyade manen gören göz açılmaya çalışılmaktadır.