ORAN ESKRİM

blog yazısı ekle !

ORAN ESKRİM

Spor dallarına ilgi geçmişten günümüze kadar gelen kültürel bir oluşumdur. Bu spor dallarından eskrim ise en dikkat çeken spor dallarından biridir. Kılıçla dövüş sanatı temelli olan bu spor dalı geçmişten günümüze kadar oldukça ilgi çekici bir spor dalı olmuştur. Bu spor dalı özel giysilerle yapılmaktadır. Ayrıca bu spor dalının üç ayrı tür silahla yapıldığını da söyleyebiliriz. Bunlar ise flöre, epe ve kılıçtır. Her kılıcın ise yapılan eskrim spor türüne göre farklı kullanım şekilleri vardır.





Bu spor dalı günümüzde bilhassa yurt dışında birçok üniversitede özel olarak yapılması sağlanmaktadır. Zira uzmanlara göre bu spor dalı kişi üzerinde oldukça olumlu etkiler bırakmaktadır. Bu durum kişilerin gündelik yaşamlarını veyahut çalışmalarını muhakkak etkilemektedir.

Oran eskrim salonları bu spor dalına ilişkin müşterilerine en iyi kalitede en uygun ücretlerle uzman kadrosunu oluşturmuştur. Bugün bu spor salonlarına sadece erkek adaylar değil aynı zamanda kadın sporcu adayları da rağbet göstermektedir.