MUAY THAİ

blog yazısı ekle !

MUAY THAİ

MuayThai (TAYLAND BOKSU)

Tayland`da ortaya çıkan ve özgün adı Muay Thai olan dövüş sporu. Tayland Boksu da denir. Başta Tayland olmak üzere Myan Mar (eski adı ile Burma), Kamboçya,Laos gibi güneydoğu Asya ülkelerinde uygulanır. Yumruk, diz, dirsek ve tekmelerin kullanıldığı sert bir dövüş sanatıdır.

Muay Thai evrim geçirerek 3 dalda "Profesyonel, Amatör ve Tradisyonel (Geleneksel)" olarak uygulanmaya konmuştur.

Amatör kapsamda ise 110 ülke "IFMA (INTERNATIONAL FEDERATION MUAYTHAI AMATEUR) şemsiyesi altında toparlanmış olup,sözkonusu kuruluş 2006`da "GAISF" (Olimpiyatlar için kriter kuruluşlardan biri) tarafından üyeliğe seçilmiştir

Muay Thai'de Wai Kru (ustaya saygı dansı)

Müsabaka öncesinde yarışmacılar, hem dini hem de ısınma amaçlı belirli seremonik dansları yaparlar.

Tam temaslı diğer dövüş sporlarında olduğu gibi Muay Thai`de de kondisyon önemli bir yeri vardır. Ring koşullarının gerektirdiği sertlik ve kondüsyon için gereken çalışmalara Muay Thai`de özellikle yer verilmektedir. Diğer bazı mücadele sporları antremanında kullanılan koşma, gölge boksu, ip atlama, vücut direncine dayalı egzersizler, sağlık topu egzersizleri, karın kasları egzersizleri ve bazı durumlarda ağırlık antremanı gibi çalışmalar Muay Thai`de de uygulanır.

Muay Thai ," diz,dirsek,yumruk ve tekme "vuruşlarından dolayı 8 organ döğüşü olarak da adlandırılır...Geleneksel Muay Thai ve Bando sistemlerinde kafa vuruş teknikleri de olduğundan bazen 9 organ sistemi olarak da isimlendirilir...

Muaythaide diğer dövüş sporlarına kıyasla daha fazla vuruş tekniği vardır farklı kombinasyonlar lapaya ve modele uygulandığında farklı ve fazla ekleme yapıldığı için antrenmanlar daha eğlenceli geçmektedir.

Simya spor kulübü olarak son zamanlarda büyük ilgi toplayan muaythai branşında özel ve grup derslerimiz tecrübeli eğitmenler eşliğinde başlamıştır.

Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.