SALON BİSİKLETİNDE YAPILMAMASI GEREKENLER

blog yazısı ekle !

SALON BİSİKLETİNDE YAPILMAMASI GEREKENLER

Yaptığınız egzersizden en iyi verimi almak için salon bisikleti dışında yaptığınız çalışmalar da çok önemlidir. Doğru duruşla ile bisiklete binmek özellikle yeni başlayanlar için çok mühimdir. Temel hareketleri ve el pozisyonları bir sopa ile çalışmak gerekir. Yaralanmanıza sebep olabilecek hareketleri ve tedavinin mümkün olmadığı hamleleri yönlendirmek için akıllıca bir tercihtir. Antrenörlerin size güvensiz olacak herhangi bir şey söylemeyeceğini düşünebilirsiniz ancak bazen onlarda zor bir şeyler deniyor olabilirler. Hiç kimse bunu istemese de yaralanmalar tahmin ettiğinizden daha sık gerçekleşir. İşte salon bisikleti çalıştığınız sürece yapmamanız gereken şeylerin bir listesi.



Eller kullanmadan bisiklet sürmek

Bunu yaptığınızda oturur pozisyondayken dirence karşı alt sırt bölgenize aşırı stres yüklenebilir. Kalçalarınız kasılırken üst vücudunuzun desteğe ihtiyacı vardır. Dolayısıyla ellerinizle gidonu tutmalısınız. Su içme ihtiyacınız olduğunda tek elle destek almaya devam edip daha sonra iki elle devam etmeniz gerekir.

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Move'n More Personal Training

Eryaman

Move'n More'da bildiğinin çok ötesinde bir personal Training deneyimini sunuyoruz size. Diyetisyen, Fizyoterapist ve Uzman Antrenörler eşliğinde Fitness, Ems, Fonksiyonel Antrenman ve Reformer Pilates alanlarında birebir ve düet çalışmalar yapıyoruz. Rutin ölçümlerin dışında gerçekleştirdiğimiz Gen Testi ile 5 gen yapınıza bakıyor, antrenman ve beslenme programını gen testi sonucuna göre oluşturuyor ve %100 sonuç almanızı hedefliyoruz. İçeri girdiğiniz andan itibaren enerjinizi yükseltecek mimari tasarımı ile her ayrıntıyı sizin için tasarladık.


ERYAMAN'DA Bilim, eğlence ve sporu bir araya getiren özel üyeler kulübü olan Move'da yapılan Workshoplar ve outdoor etkinliklerle kendinizi özel hissedeceksiniz.
devamını oku...
Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Malazgirt 1071.Cadde Göksu Hill Tower No:18 Eryaman - Ankara

Base Life Club

Çayyolu

NEDEN BASE LİFE CLUB ?

"Yaşam'a Renkli ve Enerjik Bir Dokunuş"

Dünya standartlarında fitness, SPA/Wellness ve eğlence konseptini tasarım ve en son teknolojiyle bir araya getiren yeni nesil yaşam kulübü Base Life Club, modern mimarisi ve 12.500 metrekare kullanım alanı ile üyelerine en üst seviyede hizmet sunmaktadır.

Dünyanın en başarılı spor kulüplerinin tercih ettiği spor ekipmanlarının olduğu fitness alanı ve bünyesinde barındırdığı SPA merkezi ile TÜSİAV tarafından yılın tesisi seçilmiş, başarısı tescillenmiş bir kulüptür.

Base Life Club'ın dev bünyesinde; konforlu soyunma odaları, profesyonel sporcuların tercih ettiği son teknoloji ekipmanlarla donatılmış ferah cardio & fitness alanı, profesyonel üye gelişim takip sistemi, eşsiz özelliklerle donatılmış yarı olimpik kapalı ve açık havuzu, plaj voleybolu, NBA standartlarında basketbol alanı, dünyadaki en güncel grup aktivitelerinin sunulduğu stüdyolar, Ankara'da ilk ve tek Army Fit kafesi, açık havada spor yapma imkanı sunan, özel zemine sahip açık alanları, pilates allegro stüdyosu, profesyonel tırmanma duvarı, özel boks ringi, müsabaka ölçülerinde squash ve tenis kortları, kinesis stüdyosu, günü yakalayan Day Spa'sı, buhar odaları, kıpırtıları eriten jakuzileri, farklı bir deneyim sunan mağara duşları, stres ayıklayıcı saunaları, kar suları akıtan kar çeşmeleri, tüm stresinizi atacağınız dinlenme odaları size sunulan hizmetlerden ve alanlardan bazıları...

Sizi de bu deneyimi yaşamaya Base Life Club'a davet ediyoruz.

devamını oku...
Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

Level Up Fitness Center

Keçiören

Level Up 2015 yılında Mustafa Yaman ve Samet Çetin ortaklığında LEVEL UP FITNESS CENTER adıyla Tepebaşı Mahallesi Çığ Sokak No:62 Keçiören Ankara adresinde kurulmuştur. Profesyonel işletmecilik anlayışıyla en iyi ve en sağlıklı şekilde hizmet vermek için profesyonel ekipmanlar ve uzman kadromuzla hizmetinizdeyiz.

Sağlıklı yaşam, sağlıklı spor için sürekli yenilikler ve araştırmalar yaparak hizmet kalitesini en yüksek seviyeye taşıyoruz. Aileler çocuklarını çocuk kulübüne getirip onlar spor yaparken çocukların da eğlenerek veya ödevlerini yaparak ebeveynlerini bekleyebilirler. Spor sonrası Teras Cafe'de dinlenmek, kısacası yaşam seviyenizi yükseltmek için gerekli hizmeti vermeye hazırız.







devamını oku...
Adres: Tepebaşı Mahallesi Çiğ Sokak No: 62 Keçiören-Ankara

Sportif Yaşam Kulübü Çayyolu

Çayyolu

SPORTİF YAŞAM KULÜBÜ - ÜMİTKÖY

Ankara' nın en yeni yerleşim merkezi Çayyolu'nda, kendini her zaman yenileyerek trendleri belirleyen, genç ve dinamik sağlıklı yaşam merkezi…

Profesyonel eğitmenlerin danışmanlığıyla hazırlanan ve koçluğuyla takip edilen, kişiye özel programlar; etkili, enerjik, eğlenceli aktif grup dersleri; ve modern ekipmanlar ile hedeflenen amaca, sağlıklı, zinde ve keyifli ulaşmayı sağlayan Sportif Yaşam Kulübü; 2006 Nisan ayından bugüne, Ankara' daki fitness endüstrisinin yönünü çizmektedir.

İlk projesini Nisan 2006 tarihinde faaliyete sokan Sportif Yaşam Kulübü, artan talep karşında İkinci şubesini, Ankara' nın en prestijli lokasyonu olan Çayyolu' nda faaliyete geçirmiştir.

Kişiye özel hazırlanan zengin terapi çeşitlerinin, en uygun sistem ve cihazlarla, uzman terapistlerin güveniyle sunulduğu; hedefe ulaşmayı sağlayan, huzurlu bir bedensel ve zihinsel SPA (Çayyolu) yenilenme merkezinde kendinizi tekrar yenileyip yaşamın tüm stresinden kendinizi biraz olsun uzaklaştırabilirsiniz.

Koruyucu ve tedavi edici tıbba eşit öncelik veren, ileri klinik araştırmalara, en son tıbbi bilgilere ve teknolojilere dayalı, bedensel dengeyi ve sağlığı önceleyen, sağlıklı beslenme yaklaşımıyla, yaptığınız spor daha etkili ve daha bilinçli.

Kulüp ruhunu farklı, ayrıcalıklı ve özel aktivitelerle yaşatan, alternatiflerle zenginleştirilmiş eğlence ve organizasyonları güvenle sunan, kurumsal ve misafir odaklı bir hizmet anlayışıyla, keyifli ve eğlenceli bir kulüp.

Aileler spor yaparken, çocukların güvenli ve sevgi dolu bir ortamda, spor, sanat, eğlenceli partiler ve eğitici-öğretici oyunlarla hoşça vakit geçirecekleri bir çocuk kulübü sizin için düşünülmüş hoş bir ayrıntı.

Doğru ve eksiksiz bilgilendirme ile, potansiyel üyeleri kurumsal anlayışla yönlendiren, cesaretlendiren ve heveslendiren ancak zorlamayan üyelik hizmetleri yönetimi olarak, sizi en yakın şubemize davet ediyoruz…

FITNESS - CARDIO

Her seviyede kullanıcıya hitap eden son teknoloji fitness-cardio ekipmanlarıyla sporunuzu yaparken, kendi beğendiğiniz müziği dinler, en sevdiğiniz TV programlarını da kaçırmassınız.

GYM-ZONE

Spor için tatlı kaçamak...
Yoğun iş temposu arasında spor yapmaya ne dersiniz? Kısıtlı zamanı olanlar, hızlı ve etkili sporu GYM-ZONE'da tekrar keşfedin.

AEROBIC 3E

Grup dersleri; artık daha etkili, daha enerjik ve daha eğlenceli...
Sportif Yaşam Kulübü Ankara'da ilk defa 3E konseptini üyeleriyle buluşturuyor. Kendi dalında profesyonel ve uzman eğitmenlerle, her zevke ve seviyeye hitap eden grup dersleri artık daha Etkili, daha Enerjik ve daha Eğlenceli...

- pilates
- yoğa
- spinning
- pilates matwork miniball
- fitball
- total body

SERBEST AĞIRLIK

Artık kendi gücünüzü gösterebilirsiniz...
Kas ve kemik dokunuzu güçlendirebileceğiniz; vücudun her kas grubuna yönelik, ağırlıklarla yapılan, direnç eğzersizleri için tasarlanmış bir serbest ağırlık bölümü.

PERSONAL TRAINING

Artık hayatınızda, size özel bir fitness eğitmeni var...
Spordan, beslenmenize, hayat tarzınızdan, yaşam planlarınıza kadar herşeyi beraber belirleyeceğiniz, kendi dalında uzman sertifikalı, kişisel fitness danışmanları Sportif Yaşam Kulübünde...

HAVUZ

Sportif Yaşam Kulübünde size özel bir havuz...
8x22 uzunluğunda 1,80 derinliğinde hijyenik, özel ısıtmalı ve size özel dinlenme alanıyla, yüzerken suyun enerjisini tekrar hissedin.

SAUNA

Sıcağın rahatlatıcı etkisi...
Sıcak sauna taşlarının üzerine döktüğünüz su sayesinde oluşan sıcak hava dalgası cildinizdeki gözenekleri açar, cildinizin tekrar canlanmasına yardımcı olur.

BUHAR ODASI

Buharın eşsiz gücü...
Gün boyunca yorulan vücudunuzu dinlendirmek ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlamak için, size özel dizayn edilmiş buhar odasında ihtiyaç duyduğunuz nemi tekrar kazansın.

SOYUNMA ODALARI

Ev rahatlığı...
En küçük detayların düşünülerek hazırlandığı, geniş iç hacimli dolapları, hijyenik duşları ve ferah ortamıyla evinizde yaşadığınız konforu Sportif Yaşam Kulübü'nde tekrar yaşayın...

ÇOÇUK KULÜBÜ

Siz spor yapın, çocuğunuza biz bakalım...
Uzman eğitmenler eşliğinde, çocuklarınız hem eğlenip öğrenecekler hem de diğer arkadaşlarıyla keyifli oyunlar oynayıp onlarla arkadaş olacaklar.

Kullanım Saatleri
Haftaiçi:
14:00-22:00
Haftasonu: 10:00-18:00



devamını oku...
Adres: Eskişehir Yolu Prestij Konutları No:364/1 Çayyolu-Konutkent-Ümitköy-Ankara

Sportif Yaşam Kulübü Çukurambar

Çukurambar

SPORTİF YAŞAM KULÜBÜ - ÇUKURAMBAR

Çukurambar' da, kendini her zaman yenileyerek trendleri belirleyen, genç ve dinamik sağlıklı yaşam merkezi…

Profesyonel eğitmenlerin danışmanlığıyla hazırlanan ve koçluğuyla takip edilen, kişiye özel programlar; etkili, enerjik, eğlenceli aktif grup dersleri; ve modern ekipmanlar ile hedeflenen amaca, sağlıklı, zinde ve keyifli ulaşmayı sağlayan Sportif Yaşam Kulübü; 2006 Nisan ayından bugüne, Ankara' daki fitness endüstrisinin yönünü çizmektedir.

İlk tesisi 2006 Kasım ayında projelendirip, 2007 Ocağında faaliyete başlatan Sportif Yaşam Kulübü, artan talep karşında ikinci şubesini, Ankara'nın en prestijli lokasyonu olan Çayyolu' nda faaliyete geçirmiştir.

Kişiye özel hazırlanan zengin terapi çeşitlerinin, en uygun sistem ve cihazlarla, uzman terapistlerin güveniyle sunulduğu; hedefe ulaşmayı sağlayan, huzurlu bir bedensel ve zihinsel SPA (Çayyolu) yenilenme merkezinde kendinizi tekrar yenileyip yaşamın tüm stresinden kendinizi biraz olsun uzaklaştırabilirsiniz. .

Kulüp ruhunu farklı, ayrıcalıklı ve özel aktivitelerle yaşatan, alternatiflerle zenginleştirilmiş eğlence ve organizasyonları güvenle sunan, kurumsal ve misafir odaklı bir hizmet anlayışıyla, keyifli ve eğlenceli bir kulüp.

Aileler spor yaparken, çocukların güvenli ve sevgi dolu bir ortamda, spor, sanat, eğlenceli partiler ve eğitici-öğretici oyunlarla hoşça vakit geçirecekleri bir çocuk kulübü sizin için düşünülmüş hoş bir ayrıntı.

Doğru ve eksiksiz bilgilendirme ile, potansiyel üyeleri kurumsal anlayışla yönlendiren, cesaretlendiren ve heveslendiren ancak zorlamayan üyelik hizmetleri yönetimi olarak, sizi en yakın şubemize davet ediyoru

FITNESS - CARDIO

Her seviyede kullanıcıya hitap eden son teknoloji fitness-cardio ekipmanlarıyla sporunuzu yaparken, kendi beğendiğiniz müziği dinler, en sevdiğiniz TV programlarını da kaçırmassınız.

GYM-ZONE

Spor için tatlı kaçamak...
Yoğun iş temposu arasında spor yapmaya ne dersiniz? Kısıtlı zamanı olanlar, hızlı ve etkili sporu GYM-ZONE'da tekrar keşfedin.

AEROBIC 3E! DURMA HAREKETE SEN DE KATIL!

Grup dersleri; artık daha etkili, daha enerjik ve daha eğlenceli...
Sportif Yaşam Kulübü Ankara'da ilk defa 3E konseptini üyeleriyle buluşturuyor. Kendi dalında profesyonel ve uzman eğitmenlerle, her zevke ve seviyeye hitap eden grup dersleri artık daha Etkili, daha Enerjik ve daha Eğlenceli...

- pilates
- yoga
- spinning
- pilates matwork miniball
- fitball
- total body
-kangoojumps

SERBEST AĞIRLIK (free weight zone)

Artık kendi gücünüzü gösterebilirsiniz...
Kas ve kemik dokunuzu güçlendirebileceğiniz; vücudun her kas grubuna yönelik, ağırlıklarla yapılan, direnç eğzersizleri için tasarlanmış bir serbest ağırlık bölümü.

PERSONAL TRAINING

Yalnızca ''size özel'' eğitmen!

Spordan, beslenmenize, hayat tarzınızdan, yaşam planlarınıza kadar herşeyi beraber belirleyeceğiniz, kendi dalında uzman sertifikalı, kişisel fitness danışmanları Sportif Yaşam Kulübünde...

HAVUZ

Sportif Yaşam Kulübünde size özel bir havuz...
8x22 uzunluğunda 1,80 derinliğinde hijyenik, özel ısıtmalı ve size özel dinlenme alanıyla, yüzerken suyun enerjisini tekrar hissedin.

SAUNA

Sıcağın rahatlatıcı etkisi...
Sıcak sauna taşlarının üzerine döktüğünüz su sayesinde oluşan sıcak hava dalgası cildinizdeki gözenekleri açar, cildinizin tekrar canlanmasına yardımcı olur.

BUHAR ODASI

Buharın eşsiz gücü...
Gün boyunca yorulan vücudunuzu dinlendirmek ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlamak için, size özel dizayn edilmiş buhar odasında ihtiyaç duyduğunuz nemi tekrar kazansın.

SOYUNMA ODALARI

Ev rahatlığı...
En küçük detayların düşünülerek hazırlandığı, geniş iç hacimli dolapları, hijyenik duşları ve ferah ortamıyla evinizde yaşadığınız konforu Sportif Yaşam Kulübü'nde tekrar yaşayın...

ÇOÇUK KULÜBÜ

Siz spor yaparken çocuğunuza biz bakalım:)
Uzman eğitmenler eşliğinde, çocuklarınız hem eğlenip öğrenecekler hem de diğer arkadaşlarıyla keyifli oyunlar oynayıp onlarla arkadaş olacaklar.

Kullanım Saatleri:
Hafta içi: 14:00 - 22:00
Hafta sonu: 10:00-18:00
Çarşamba KAPALI

devamını oku...
Adres: Muhsin Yazıcıoğlu Cad. Bagi's Plaza 43/1 Çukurambar-Ankara

HK Pilates Salonu

Çukurambar

devamını oku... Adres: 1427. Cad. 1522 Sok. Merkez Sahil Sitesi A Blok Gökhan Apt. No: 10-A 100. Yıl-Ankara


Parmak Ucuyla Pedal Çevirmek

Bunu yaparak diz ve ayak bileklerinize aşırı stres yüklediğiniz gibi bu durum ayaklarınızda uyuşmalara ve yaralanmalara sebep olabilir.

Direnç Olmaması

Dirence karşı pedal çevirme gücü, dayanıklılığı ve kuvveti meydana getirir. Buna karşılık direnç olmadan pedal çevirmek pedal kontrolünü kaybetmenize ve yaralanmalara sebep olur. Dışarıda düz bir yolda dirence karşı bisiklet sürdüğünüzü düşünün. Salonda yapmanız gerekende budur.

Kollarınızın Ön Kısmını Gidona Koymak


Bu pozisyonda bisiklet sürmek için triathletes adı verilen bir bisiklet türü mevcuttur. Ancak salon bisikletinde bu şekilde egzersiz yapmak sırt, kalça ve boyun ağrılarına yol açabilir.

Geriye Pedal Çevirme

Geriye pedal çevirirken yaralanma riski yüksektir çünkü volanı durdurmaya çalışırsanız bu dizi sıkıştıran basınç kıkırdağı yırtmak için yeterli olabilir. Ek olarak diz eklemlerine zarar verebilir. Ayrıca ters pedal çevirme bisiklet için de zararlıdır. Çünkü krank kollarından pedalı kaybedebilir.

Hızlı Atlama Yapma

Bu hareket bazen popups olarak tanımlanır ve iyi bir amaca hizmet ettikleri söylenemez. Elbette kalp basıncını hızlı bir şekilde arttırır ama aynı zamanda çok tehlikelidir. Salon bisikletleri sağa ve sola eğilimli bir şekilde sallanmaz. Böylece seleye uygun pozisyonda olmadan hızlıca hoplayıp oturduğunuzda kalça ve dizlerinize de baskı uygulamış olursunuz.

Bunların yanı sıra bazı salon bisikleti antremanlarında sonlara doğru bisiklet üzerinde squat yapılır. İleriye doğru gitme ve seleye oturma şeklinde yapılan bu harekette yaralanmalara davet çıkarır. Ayrıca önemli olan bir nokta salon bisikletinde direnç ayarınızın bir başkasının ellemesini engellemektir. Kaslarınızı ne kadar zorladığınızı siz bilebilirsiniz. Ne kadar dirence ihtiyacınız olduğunu hissettiğiniz baskıya göre anlayabilirsiniz. Her zaman pedal merkezinde kalmak vücudunuz için güvenli pozisyondur. Pedallardan tek bacağınızı kaldırmak da tehlikelidir. Eğer çalışma esnasında bir bacağınıza kısa bir dinlendirme yapmak istiyorsanız ağırlık merkezini diğerini kaldırmadan tek bacağınıza almalı daha sonra diğer bacak için uygulamalısınız. Spor yapmaya başlamak ve sağlıklı bir yaşam sürmek için Ankara spor salonları egzersiz programlarıyla hayatınızda yeni bir sayfa açabilirsiniz.