ZUMBA

blog yazısı ekle !

ZUMBA

Eğlenerek kalori yakamaya ne dersiniz? Zumba Fitness® ile bunu başarmak oldukça kolay. Zumba® latin danslarından ilham alan, takip etmesi kolay, heyecanlandıran ve yüksek derecede kalori harcamanızı sağlayan bir dans-fitness egzersizidir. Yüzlerce insan, kocaman bir gülümseme ile Zumba® yaparak kilo verip sağlıklı kalıyorlar.


Yaşamımızda bir çok aksilikle karşı karşıya kalırız. Ve bu aksiliklerden büyük fikirlerin doğabileceğini Zumba Fitness® ile görebiliyoruz.Zumba Fitness®'ı güzel bir aksilik olarak değerlendirebiliriz. Kolombiyalı fitness eğitmeni olan Beto bir gün dersine her zamanki aerobik müziklerini getirmeyi unutur. Çantasının içinden çıkan kendisi için yaptığı karışık kaseti (salsa, merengue) dersinde kullanmaya karar verir. Müziğe uygun tekrarlı hareketler yerine içinden geldiği gibi özgün bir koreografi ile dersini verir. Beto'nun enerji tüm derstekilere yayılır ve herkes bu yeni derse bayılır. Böylece devrimsel yeni bir dans-fitness egzersizi doğmuş oldu: Zumba® Fitness-Party.

2001 yılında Beto bu yeni dans-fitness egzersizini Miami'ye getirdi. Burada diğer iki Alberto ile tanıştı. Üç Alberto şirketi kurup Zumba Fitness® olarak isimlendirdiler. Önce DVD'ler geldi. Daha sonra ise sınıf ve Zumba® eğitmen talepleri. Bu talepleri karşılamak için 2005 yılında Zumba Academy™ kuruldu. Böylece lisanslı Zumba® eğitmenleri sınıflarında Zumba® öğretmeye başladı. Arkasından Zumbawear™ (Zumba kıyafetleri ve aksesuarları), Zumba CD'leri ve 2008 yılında tüm zamanların en çok satan ev fitness DVD'si, "Zumba Fitness® Total Body Transformation System" piyasaya çıktı. 2010 yılında ise video oyunu Wii, Xbox ve PS3 platformlarında meraklılarının beğenisine sunuldu.

Zumba Fitness®'ın Türkiye'deki macerası ise 2009 yılında başlıyor. Beto, Türkiye'ye geliyor ve geniş çaplı bir Masterclass düzenleyerekZumba Fitness®'ı tanıtıyor. Daha sonra 2011 yılında yurt dışından eğitmenler buraya gelerek Türkiye'nin ilk eğitmen eğitimini veriyorlar. Ve böylelikle her geçen yıl Zumba® büyüyor.


Zumba®: Bir Zumba sınıfını ders yaparken gördüğünüzde denemek için sabırsızlanacaksınız. Zumba sınıfları size yüksek enerjili Latin ve uluslararası egzotik ritimler eşliğinde egzersiz yapma imkânı sunar. Katılımcılar enerji patlaması eşliğinde forma girerler. Zumba yapması kolay, oldukça verimli ve tamamen neşelendirici, coşturucu bir egzersizdir. Öğrenciler arasında sıkı bir bağ oluşturur.

Zumba® Step: Step ile Zumba'yı harmanlayan bu derste hem step sayesinde kalça ve bacak kaslarınızı güçlendirecek hem de Zumba yaparak eğleneceksiniz.

Zumba® Gold: Zumba Gold özgürlükçü 60 kuşağını hedef alır. Zumba formülü bu yaş grubuna göre modifiye edilmiştir. Zumba Gold hayatlarını aktif bir şekilde geçirmek isteyen olgun yetişkinler için arkadaşlığı, çoşkuyu ve form tutmayı amaçlar. Tüm bunları yaparken aynı zamanda hoşça vakit geçirmenizi ve yaptığınız egzersizden maksimum neşe duymanızı hedefler.

Zumba® Toning: Konu vücut şekillendirmeye geldiğinde Zumba Toning çıtayı yükseltir. Hedeflenen vücut şekillendirici egzersizleri ve yüksek tempolu kardiyo egzersizlerini birleştiren Zumba Toning, yine Latin dans figürlerinden esinlenir. Öğrenciler bu derste hafif el ağırlıkları kullanarak kolları, omuzları, karnı, kalçaları ve basenleri çalıştırırlar.

Aqua Zumba®: Zumba havuz partisi olarak da telaffuz edebileceğimiz Aqua Zumba su sıçratarak, esnetme yaparak, gülerek eğlenerek havuzda yapılan eğlenceli bir egzersizdir. Zumba formülünü havuz egzersizlerine adapte eder ve güvenli, su bazlı bir kondisyon ve vücut şekillendirici bir ders ortaya çıkarır.

Zumba® Kids ve Zumba® Kids JR: 4-12 yaş aralığındaki çocuklar için dizayn edilmiş bir Zumba çeşididir. Çocukların zevk alacağı şarkılar ve onların yapabileceği hareketler eşliğinde yüksek enerji seviyesine sahip bir egzersizdir. Zumbatomic çocuğunuzun odaklanmasını ve kendine olan güvenini sağladığı gibi metabolizmasını hızlandırır. Ayrıca koordinasyon yeteneğini de geliştirir. Ayrıca ebeveynlerin çocukları ile beraber spor salonuna gitmesini sağlayarak ailece bu deneyimi yaşamalarına imkan tanır.

Zumba® in the Circuit: Antrenmanınızı keyif alarak maksimum hale getirin. Zumba in the Circuit 30 dakika boyunca Latin danslarından esinlenen hareketleri ve kuvvet egzersizlerini kombine eder. Böylece ders içinde metabolizmanız hızlanrır, kuvvet antrenmanlarından faydalanır ve mükemmel Zumba hareketleri yaparsınız. Üstelik hepsi bir derste. Bir ağırlık istasyonundan diğerine reggaeton, salsa, merengue, hip-hop ritimleri ile gidersiniz.

Zumba® Gold-Toning: Bu program olgun yetişkinlere iki Dünyanın en iyisini sunar. Zumba Gold Toning özel heyecan verici ritimler eşliğinde yapılan bir dans-fitness programı ile düşük ağırlıklarla yapılan direnç antrenmanını birleştirir. Böylece katılımcılarının kas kuvvetlerinin artmasına, kemik yoğunluklarının yükselmesine; hareketliliklerinin, duruşlarının ve koordinasyonlarının gelişmesine yardımcı olur.

Zumba Sentao™: ZumbaSentao, sandalye eşiliğinde yapılır. Sandalye bazlı kareografi ile güç, dayanıklılık ve denge hedeflenir. Şimdi bir sandalye kapın ve bu yüksek enerji seviyeli Zumba dersinde, ritmi hissederken kendi vücut ağırlığınızı kullanarak kas gücünüzü, dayanıklılığınızı arttırın ve vücudunuzu forma sokun.

Zumbini™: 0-3 yaş grubu için şarkı söyleme ve beraber öğrenme sınıfıdır. Zumbini programı sayesinde çocuk gelişim bilimi Zumba'nın sihiri ile buluşur ve bebeğinizle aranızda çok özel bir bağ kurulur.

Strong by Zumba™: Zumba tarafından çıkarılan bu program diğer Zumba branşlarından çok farklıdır. Strong müzik eşiliğinde yapılan bir interval kuvvet antrenmanıdır. İçeriğinde dans yoktur. Squat, lunge gibi temel fitness hareketlerini müziğin temposu eşliğinde yaparsınız. Diğer fonksiyonel sistemlerden farkı müziğin ders içinde çok daha etkin bir şekilde kullanılmasıdır.

ZUMBA®'DA İLK AMACIMIZ MUTLU OLMAK !

Simya Spor Kulübü olarak Zumba® eğitmenimiz ile sizlere daha kaliteli bir grup dersi sunmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda Zumba®'da ilk amacımız mutlu olmak!

Zumba® derslerine ayırdığımız büyük ve ferah bir alanda Covid-19 önemlerimizi alarak; eğlenerek, kocaman bir gülümseme ile bir saatliğine hayatı durduruyoruz. Bu eğlenceli koreografiler sayesinde bir yandan da yüksek derecede kalori yakımı sağlıyoruz. Bir saat yaptığımız Zumba® sonunda 600-900 arasında kalori yakımı gerçekleşiyor. Uzun yıllardır sporun ve Zumba®'nın içinden bir eğitmen olarak en güzel kısmı zamanın nasıl geçtiğini anlamadan spor yapmak.

Kulübümüzde; Salı-Perşembe-Cumartesi günleri saat 19.30-20.30 arasında derslerimizi gerçekleştiriyoruz.

Sizlerde bu eğlencenin içerisinde görmek istiyoruz.