DİKMEN'DE SPOR SALONU

blog yazısı ekle !

DİKMEN'DE SPOR SALONU

DİKMEN'DE SPOR SALONU


Spor salonlarının ülkemizdeki en fazla kullanım amaçlarından birisi vücut geliştirmedir. Aynı şekilde fitness programları da sık kullanılmaktadır. Dikmen'de spor salonuna giden sporcuların genel isteği kaslarını geliştirmek ve fiziksel görünüşlerini güzelleştirmek olmaktadır. Zayıflama amacıyla spor salonuna gidenler de var. Sağlıklı bir yaşam için her koşulda spor salonunun faydalarını görebilirsiniz.

Spor salonlarının yaygınlaşmasının ardından dilimize pek çok yeni tanım geldi. Spor salonu kültüründe yapılan egzersizler ve kullanılan aletler genellikle evrensel adlarıyla anılırlar. Türkçe karşılığına ihtiyaç dahi duyulmayan bu kelimelerin başında body building, fitness, pilates gibi kelimeler geliyor. Yapılan egzersizler arasında da en çok squat ve bench press kelimelerini duyabilirsiniz. Bench press, spor salonlarında kas geliştirmek isteyenlerin vazgeçilmez egzersizidir.

MZ Sport Club

Çankaya

devamını oku... Adres: İlkbahar Mahallesi Galip Erdem Caddesi 576.Sokak No:12 Çankaya-Ankara

New Body Pilates Studio

Çankaya

devamını oku... Adres: Cidde Caddesi Sancak Mahallesi 31/A Çankaya-Ankara

Fizyozi Pilates

Çukurambar

devamını oku... Adres: Kızılırmak mah. Ufuk Ünv. cad. 16/45 5. Kat No: 45 Çukurambar-Ankara

Sports House

Çukurambar

"Kaliteli bir yaşam, sağlıklı bir omurgadan başlar." düşüncesiyle açmış bulunduğumuz stüdyomuzda; kadın-erkek farklı yaş gruplarındaki sedanter bireylere ve profesyonel sporculara; Pilates, Fonksiyonel Egzersiz, Düzeltici Egzersiz, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Masaj Terapi gibi birçok alanda Grup ve PT seanslarını; alanında uzman eğitmen, akademisyen, antrenör, fizyoterapist ve masör kadrosuyla egzersiz ve tedavi hizmeti vermekteyiz.

Bireye özgü egzersiz programı hazırlayabilmek için öncesinde Sports House olarak yapmış olduğumuz Antropometrik Ölçümler ve Dinamik Statik Postür Analizi sayesinde neye ihtiyacı olduğunu tespit ederek; Skolyoz, HiperKifoz ve HiperLordoz vb. gibi duruş bozukluğu ve diğer sağlık problemlerinin varsa düzeltilmesi, yoksa ölçüm sonuçlarına göre bireyinde istekleri göz önünde bulundurularak sürecin planlaması yapılmaktadır.

Aynı zamanda bilginin paylaşıldıkça çoğalan bir dinamiğe sahip olduğunu düşünerek; uzun süredir spor sektörüne ait alt branşlarda antrenör gelişimlerine yönelik Sports House bünyemizde, Spor Bilim Uzmanı olarak eğitimler vermeye de devam ediyoruz.

Sports House ailesi olarak sizleri; Kızılırmak Mah. Ufuk Üniversitesi Cad. Farilya İş Merkezi No: 8/58 Kat:15'de spor yapmayı bir yaşam tarzı haline getiren ailemize katılmaya davet ediyoruz.

"Unutmayın; önemli olan hareket etmek değil, doğru hareket etmektir." Hepinize şimdiden enerji olsun.devamını oku...
Adres: Kızılırmak Mahallesi Ufuk Üniversitesi Caddesi Farilya İş Merkezi No:8/58 15.Kat Çankaya - Ankara

Fit GYM

Çukurambar

devamını oku... Adres: Söğütözü Mahallesi Söğütözü Caddesi 2 D Blok No:10 Koç Kuleleri Çukurambar - Ankara

HK Pilates Salonu

Çukurambar

devamını oku... Adres: 1427. Cad. 1522 Sok. Merkez Sahil Sitesi A Blok Gökhan Apt. No: 10-A 100. Yıl-Ankara

Sportif Yaşam Kulübü Çukurambar

Çukurambar

SPORTİF YAŞAM KULÜBÜ - ÇUKURAMBAR

Çukurambar' da, kendini her zaman yenileyerek trendleri belirleyen, genç ve dinamik sağlıklı yaşam merkezi…

Profesyonel eğitmenlerin danışmanlığıyla hazırlanan ve koçluğuyla takip edilen, kişiye özel programlar; etkili, enerjik, eğlenceli aktif grup dersleri; ve modern ekipmanlar ile hedeflenen amaca, sağlıklı, zinde ve keyifli ulaşmayı sağlayan Sportif Yaşam Kulübü; 2006 Nisan ayından bugüne, Ankara' daki fitness endüstrisinin yönünü çizmektedir.

İlk tesisi 2006 Kasım ayında projelendirip, 2007 Ocağında faaliyete başlatan Sportif Yaşam Kulübü, artan talep karşında ikinci şubesini, Ankara'nın en prestijli lokasyonu olan Çayyolu' nda faaliyete geçirmiştir.

Kişiye özel hazırlanan zengin terapi çeşitlerinin, en uygun sistem ve cihazlarla, uzman terapistlerin güveniyle sunulduğu; hedefe ulaşmayı sağlayan, huzurlu bir bedensel ve zihinsel SPA (Çayyolu) yenilenme merkezinde kendinizi tekrar yenileyip yaşamın tüm stresinden kendinizi biraz olsun uzaklaştırabilirsiniz. .

Kulüp ruhunu farklı, ayrıcalıklı ve özel aktivitelerle yaşatan, alternatiflerle zenginleştirilmiş eğlence ve organizasyonları güvenle sunan, kurumsal ve misafir odaklı bir hizmet anlayışıyla, keyifli ve eğlenceli bir kulüp.

Aileler spor yaparken, çocukların güvenli ve sevgi dolu bir ortamda, spor, sanat, eğlenceli partiler ve eğitici-öğretici oyunlarla hoşça vakit geçirecekleri bir çocuk kulübü sizin için düşünülmüş hoş bir ayrıntı.

Doğru ve eksiksiz bilgilendirme ile, potansiyel üyeleri kurumsal anlayışla yönlendiren, cesaretlendiren ve heveslendiren ancak zorlamayan üyelik hizmetleri yönetimi olarak, sizi en yakın şubemize davet ediyoru

FITNESS - CARDIO

Her seviyede kullanıcıya hitap eden son teknoloji fitness-cardio ekipmanlarıyla sporunuzu yaparken, kendi beğendiğiniz müziği dinler, en sevdiğiniz TV programlarını da kaçırmassınız.

GYM-ZONE

Spor için tatlı kaçamak...
Yoğun iş temposu arasında spor yapmaya ne dersiniz? Kısıtlı zamanı olanlar, hızlı ve etkili sporu GYM-ZONE'da tekrar keşfedin.

AEROBIC 3E! DURMA HAREKETE SEN DE KATIL!

Grup dersleri; artık daha etkili, daha enerjik ve daha eğlenceli...
Sportif Yaşam Kulübü Ankara'da ilk defa 3E konseptini üyeleriyle buluşturuyor. Kendi dalında profesyonel ve uzman eğitmenlerle, her zevke ve seviyeye hitap eden grup dersleri artık daha Etkili, daha Enerjik ve daha Eğlenceli...

- pilates
- yoga
- spinning
- pilates matwork miniball
- fitball
- total body
-kangoojumps

SERBEST AĞIRLIK (free weight zone)

Artık kendi gücünüzü gösterebilirsiniz...
Kas ve kemik dokunuzu güçlendirebileceğiniz; vücudun her kas grubuna yönelik, ağırlıklarla yapılan, direnç eğzersizleri için tasarlanmış bir serbest ağırlık bölümü.

PERSONAL TRAINING

Yalnızca ''size özel'' eğitmen!

Spordan, beslenmenize, hayat tarzınızdan, yaşam planlarınıza kadar herşeyi beraber belirleyeceğiniz, kendi dalında uzman sertifikalı, kişisel fitness danışmanları Sportif Yaşam Kulübünde...

HAVUZ

Sportif Yaşam Kulübünde size özel bir havuz...
8x22 uzunluğunda 1,80 derinliğinde hijyenik, özel ısıtmalı ve size özel dinlenme alanıyla, yüzerken suyun enerjisini tekrar hissedin.

SAUNA

Sıcağın rahatlatıcı etkisi...
Sıcak sauna taşlarının üzerine döktüğünüz su sayesinde oluşan sıcak hava dalgası cildinizdeki gözenekleri açar, cildinizin tekrar canlanmasına yardımcı olur.

BUHAR ODASI

Buharın eşsiz gücü...
Gün boyunca yorulan vücudunuzu dinlendirmek ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlamak için, size özel dizayn edilmiş buhar odasında ihtiyaç duyduğunuz nemi tekrar kazansın.

SOYUNMA ODALARI

Ev rahatlığı...
En küçük detayların düşünülerek hazırlandığı, geniş iç hacimli dolapları, hijyenik duşları ve ferah ortamıyla evinizde yaşadığınız konforu Sportif Yaşam Kulübü'nde tekrar yaşayın...

ÇOÇUK KULÜBÜ

Siz spor yaparken çocuğunuza biz bakalım:)
Uzman eğitmenler eşliğinde, çocuklarınız hem eğlenip öğrenecekler hem de diğer arkadaşlarıyla keyifli oyunlar oynayıp onlarla arkadaş olacaklar.

Kullanım Saatleri:
Hafta içi: 14:00 - 22:00
Hafta sonu: 10:00-18:00
Çarşamba KAPALI

devamını oku...
Adres: Muhsin Yazıcıoğlu Cad. Bagi's Plaza 43/1 Çukurambar-Ankara

Big Town Academy

Cevizlidere

devamını oku... Adres: Cevizlidere Mahallesi 1243 Sokak No:10/B Cevizlidere-Ankara

Genesis Pilates

Öveçler

devamını oku... Adres: 1334 Sokak No:8/4 Aşağı Öveçler Mahallesi Çankaya - Ankara


Bench Press Nedir?


Bench press hareketi, göğüs ve kol kaslarını çalıştıran bir egzersizdir. Bu nedenle vücut ve kas geliştirmek isteyenlerin sıklıkla yaptığı bir egzersizdir. Bench press, temel göğüs egzersizleri arasında yer almaktadır. Ağırlık çalışma programlarının hemen hepsinde yer alabilen bu egzersiz, göğüs ve arka kol kaslarını çalıştırarak güçlendirir.

Bench press hareketi, spor salonlarında bulunan ekipmanlarla yapılmaktadır. Sporcular sehpa adı verilen platforma sırt üstü uzanır ve göğüs hizasında duran halterleri kaldırıp indirerek bu hareketi tamamlar. Bench press tanımının Türkçe karşılığı kullanılmamaktadır. Bench kelimesi, sporcunun uzandığı sehpayı temsil eder. Press kelimesi ise tüm itiş hareketlerini kapsayan İngilizce bir terimdir. Yani bench press tanımı yapılan hareketi anlatan bir tanımdır.

Bench press egzersizi yapılırken amaç ağırlık çalışmak olduğu için devamlı artan bir halter ekipmanıyla yapılır. Fakat yeni başlayanlar ve daha hafif bir egzersiz yapmak isteyenler bu hareketi dumbell yardımıyla da yapabilir. Dumbellarla yapılan egzersize ise dumbell bench press adı verilmektedir. Yeni başlayanların bu egzersizi uygulamasının daha güvenli bir yöntemi de mevcuttur. Bench press machine adı verilen alet yardımıyla yapılan egzersizler daha kolay ve güvenli olmaktadır.

Bench Press Hangi Kasları Çalıştırır?


Bench press egzersizi bir ağırlık çalışma metodudur. Bu hareket yapılırken egzersiz için hazırlanmış sehpanın üzerine ayaklar her iki yanda olacak şekilde sırt üstü uzanılır. Sehpanın üzerinde bir halter bulunur. Bu halter, omuz hizasından daha geniş bir açıyla tutularak aşağıya kadar indirilir ve sonra tekrar kaldırılır.

Bu egzersizi yapmak için yeterince güçlenmiş olmanız gerekmektedir. Çalıştığınız ağırlığı kaldırabilecek kuvvette kaslara sahip değilseniz egzersiziniz yarım kalabilir. Bench press egzersizinde halteri kaldırmak için triceps, yani arka kol kası kullanılır. Bu nedenle yeteri gelişmişlikte bir triceps kasına sahip değilseniz bu hareketi yapmanız önerilmez. Aksi takdirde çok çabuk yorulacak ve egzersizi yarım bırakmak zorunda kalacaksınız. Bu da size hiçbir fayda sağlamayacaktır.

Bench press hareketi, omuz ve kol bölgesi kasları için oldukça faydalı bir harekettir. Bu egzersiz pectoralis majör, pectoralis minör, anterior deltoid ve triceps gibi ana kasları çalıştıran ve geliştiren bir egzersizdir. Aynı zamanda pek çok küçük kas grubunu da çalıştırır. Bench press hareketinin güçlendirdiği kaslar tüm itme ve güç aktivitelerini daha kolay yapmanızı sağlayacaktır. Aynı zamanda güce dayalı sporlarda ihtiyacınız olan kasları da geliştirdiği için bu spor dallarında mücadele etmeniz açısından faydalı olacaktır.

Bench Press Platosunu Aşmanın Yolları


Bench press çalışan sporcular, zamanla daha güçlü olmak istemektedirler. Bu egzersiz kasları önemli oranda güçlendirdiği için sporcular her programda ağırlıkları biraz daha arttırırlar. Fakat bazen vücut bench press platosuna takılabilir. Bench press platosuna takılan sporcular ise spora olan ilgilerini kaybedebilirler. Oysa doğru yolları izleyerek bench press platosunu aşmak mümkündür. İşte bench press platosunu aşmanın yolları:

1.Beklentileriniz Gerçekçi Olsun

Bench press platosuna takıldığını düşünen sporcuların büyük çoğunluğu aslında bir yanılgıdadır. Kas geliştirmek zaman ve sabır isteyen bir iştir ve bu nedenle sporcular bu işe daha gerçekçi bakmalıdır. Çok kısa zaman içerisinde çok daha fazla ağırlık kaldıracağını düşünüp, kaldıramayınca da platoya takıldığını düşünen pek çok sporcu vardır.

Bench press egzersizinde platoya takıldığınızı düşünüyorsanız, belki de acele ediyorsunuzdur. Bench press egzersizinde yavaş ve emin adımlarla ilerlemek çok daha faydalıdır. Bu nedenle bir sonraki programda yapacağınız ağırlık artışı çok fazla olmamalıdır. Her çalışmanızda ağırlıklarınızı azar azar arttırarak kendinizi bu egzersizde en üst düzeye taşıyabilirsiniz.

2.Çalışmaya Bench Press'ten Başlayın

Bench press egzersizini programın orta ve son kısımlarında yapan sporcular, yeterli verimi alamadığı için platoya takılabilir. Araştırmalara göre spor programına ilk hangi hareketle başlarsanız, kendinizi en fazla o hareket üzerinde geliştirirsiniz. Bu nedenle spor programlarınızda ilk sıraya bench press egzersizini koyarak bench press platosunu aşabilirsiniz.

3.Doğru Teknikleri Uyguladığınıza Emin Olun

Bench press, basit bir hareket gibi düşünüldüğü için çoğu zaman bilinçsizce uygulanıyor. Fakat bu egzersiz, küçük detaylara dikkat edilmesi gereken bir egzersizdir. Bu nedenle teknik hakkında bir bilginiz yok ise profesyonel yardım almalısınız.

Bench press hareketini yaparken dirsek açınızı doğru ayarlayarak kürek kemiklerinizi birbirine yaklaştırmalısınız. Aynı zamanda bacaklarınızı yere sağlam basarak tüm vücudunuzu sıkı bir şekilde tutmalısınız. Ağırlığı aşağıya indirirken ellerinizle ters yönlere doğru baskı uygulamanız ise arka omuzlarınızı ve sırtınızı güçlendirecektir.

Yapılan en büyük hatalardan birisi de bileklerin pozisyonudur. Bench press yapılırken bilekler içe ya da dışa doğru bükülmemelidir. Bileklerin doğal pozisyonlarında durmaları gerekir. Halteri tutuş açınızı da vücudunuza göre doğru ayarlamalısınız. Kollarınız yere doğru dik bir şekilde durmalıdır. Ağırlığı kaldırırken ise patlama gücünüzü kullanmalısınız. Bu şekilde daha fazla kasını çalışacaktır.

4.Daha Fazla Bench Press Çalışın

Pek çok konuda gereğinden fazla çalışmak zararlı olsa da bu durum bench press için geçerli değildir. Kontrollü olarak çalıştığınız takdirde daha fazla çalışmak, çalışma gücünüzü arttıracaktır. Bench press platosuna takıldığınız zaman verim alamadığınızı düşünüp egzersizi azaltmanız yanlıştır. Programınızdaki bench press setlerini fazladan 1 set daha ekleyerek bench press platosunu aşabilirsiniz.

Bench press platosuna az çalıştığınız için takılabileceğiniz gibi fazla çalışmadan dolayı da takılabilirsiniz. Normal şartlarda göğüs kaslarını çalıştırma sayınız haftalık 200-220 tekrar arasında olmalıdır. Bu sayıyı çok fazla aşmak platoya takılmanıza sebep olabilir. Eğer zaten çok çalıştığınızı düşünüyorsanız bu çalışmalarınızı azaltabilirsiniz.

5.Programınıza Yardımcı Hareketler Ekleyin

Bench press çalışmak için güçlü kaslara ihtiyacınız vardır. Bu egzersizi yaparken kullandığınız kaslardan bir tanesi bile zayıf kalsa zorlanabilirsiniz. Bu nedenle programınıza yardımcı hareketleri de eklemelisiniz. Dumbell press, duraklamalı bench press, overhead press, grip bench press, pin press, triceps extensions gibi pek çok hareketi bench press platosunu aşmak için yardımcı olarak kullanabilirsiniz.

6.Kalori Tüketiminizi Arttırın

Ağırlık çalışırken tükettiğiniz kalorilerden güç alırsınız. Başlangıçta vücudun ihtiyacı kadar kalori almanız yeterlidir. Fakat vücut güçlendikçe ihtiyaç duyduğu kalori miktarı da artar. Yeterli kalori almadığınız takdirde ise bench press dahil pek çok egzersiz konusunda platoya takılabilirsiniz. Bu nedenle beslenmenize her zaman dikkat etmelisiniz.

7.Ağırlığı Arttırın, Tekrarı Azaltın

Bench press uygulamalarında az ağırlıkla çok fazla tekrar yapmak gelişiminizi yavaşlatabilir. Başlangıçta faydalı olsa da ilerleyen dönemlerde bunu değiştirmelisiniz. Ağırlıklarınızı arttırın ve tekrar sayılarınızı azaltın. Setlerin arasındaki dinlenme sürenizi de arttırmanızda fayda var.



8.Ağırlıkları Mikro Plakalarla Arttırın

Bench press platosuna takılan sporcular, ağırlık arttıramamaktadır. Örneğin 110 kiloda platoya takıldıysanız ağırlık arttırmak istediğiniz zaman 2,5 ya da 5 kilogramlık plakaları kullanmak durumunda kalabilirsiniz. 115 kilo kaldırmak platoya takılan bir sporcuya zor geleceği için bu arttırmayı yapamazsınız. Bu durumda mikro plaka denilen yarım kilogramlık plakalar sayesinde ağırlığı sadece 1 kilo arttırarak platoyu aşabilirsiniz.