YENİ YILDA SİGARAYI BIRAKIN

blog yazısı ekle !

YENİ YILDA SİGARAYI BIRAKIN

Her yıl olduğu gibi 2015 için de herkesin birçok planı vardır. Bu planlar için sağlığınızla ilgili olanlar içinde sigarayı bırakmak da olmalıdır. Sigara kullanıyor ve artık bırakmak istiyorsanız yeni bir yıl çok motive edici olabilir. Bunun için ise belirtilen adımları izlemeli ve iyi bir sonuç alacağınıza inanmalısınız.



Krav Maga Ankara

Eryaman

Şehit Osman Avcı Mahallesi 1071 malazgırt cad goksu prestij konutları no:37
Eryaman Etimesgut Ankara Defans Savunma Akademisi) Eryaman - Ankara

Yetkili ve iyi çalıştırıcılarımız sayesinde çocuklarınızı için Krav Maga kinds büyükler için Kravmaga, Aikido ,Judo, Bjj , combat jiujutsu ,Muaytai ,kickboks ,boks ,karate , taekwondo gibi savunma sanatlarını kapsar.

Kravmaga kişisel savunma Akademisi olarak, her biri kendi alanında profesyonelleşmiş ve akademik uzman kadromuzla, sizin için özel hazırlanmış programlarımızı, uygulamaların bilimsel yönünü de koruyarak ve bu amaca yönelik en alt seviyeden en üst seviyeye kadar sporsal akitivitelerde bulunmak, sporun ve sağlığın ön planda tutulmasına ve geniş kitlelere yayılmasına olanak sağlamak ve sporun bir yaşam stili haline gelmesini sağlamak, başlıca amaçlarımızdandır.

Yaptıklarımız

Her yaş grubuna hizmet veren Kravmaga kişisel savunma Akademisi olarak Vip (bire bir dersler) ile sizlere spor yapma alışkanlığını kazandırmak, çocukların girişimciliğini, sosyallleşmelerini ve vücut yapılanmasını desteklemek ve her bir üyemizin kendi yaşamları ve çevreleriyle ilgili farkındalıklarının ve yaşam kalitelerinin artmasına hizmet etmeyi kendisine misyon edinmiştir.

Yaşam ve fitness üzerine uzman çalıştırıcılarımız ile hizmet veriyoruz. Gruplarımız her yaş grubuna uygundur.

Çocuk Kulübü

Çocuklarınız spor ile iç içe büyüdüğünde; sağlıklı gelişim gösterirler. İleri de kötü alışkanlıklardan uzak durur ve sporun disiplini ile daha düzenli bir hayat kurmaya meyilli hale gelir. Çocuk kulübünde Judo Aikido ve Krav Maga Kinds üzerine 4 ile 15 yaş arası gruplarımız vardır.

Savunma Sanatları
kurslarımız konusunda uzman eğitmenler tarafından verilmektedir. Kravmaga, Aikido,Judo Brazilian Jıu-jutsu ve combat jiujutsu üzerine kurslarımız vardır.devamını oku...
Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Tower Pilates - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: Via Tower Söğütözü Mahallesi Nergiz Sokak 7/A 25.Kat No:7 Çukurambar-Ankara

Khai Pilates Stüdyo

Bağlıca

devamını oku... Adres: Eski Bağlar Caddesi Astoria Life Sitesi G Blok Villa No:1 Bağlıca-Ankara

Fizyozi Pilates

Çukurambar

devamını oku... Adres: Kızılırmak mah. Ufuk Ünv. cad. 16/45 5. Kat No: 45 Çukurambar-Ankara

Fuff Pilates Stüdyosu

Yenimahalle

devamını oku... Adres: Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 274. Sokak 1/A 109 Wings Ankara Yenimahalle - Ankara

Cat Sports

Beştepe

Fitness üyelik ücretleri:

  • 1 aylık : 2750 TL
  • 3 aylık : 5200 TL
  • 6 aylık :9250 TL
  • Yılık :17.000 TL
  • Günlük :500 T
Boks
  • Aylık :8500 10 saat
devamını oku...
Adres: Beştepe Mahallesi Alparslan Türkeş Caddesi 61 / A Çakıroğlu Plaza Beştepe - Ankara

Fizyo Dynamic

Etimesgut

devamını oku... Adres: Ahi Mesut Mahallesi Ahi Mesut Bulvarı Menekşe Meydan Plaza 63/8 Etimesgut - Ankara

18 Boutique Pilates

Yenimahalle

Yenimahalle'nin en prestijli ve deneyimli stüdyosu olan 18 boutique pilates ile sevenlerle buluşuyoruz!

Kadınlara özel pilates stüdyomuzda ücretsiz deneme dersleri için bizi arayın! Aletli pilatesin muhteşem etkilerini kısa sürede hissedebileceğiniz deneyimli eğitmen kadrosuyla en etkili,disiplinli,en keyifli,en eğlenceli ve enerji verici egzersizlerle yaşam kalitenizi arttırmak için sizleri bekliyoruz.. Randevu ve detaylı bilgi için bize hemen ulaşın!
devamını oku...
Adres: Çamlıca Mahallesi Bağdat Caddesi No:83 Faras Ofis Kat:2 No:110 Yenimahalle - Ankara

Atakule Spor Kulübü Esat

Çankaya

Serüvenimiz 2005 yılında Çankaya Spor Kulübü adı altında başlayıp, 2009 yılından itibaren Atakule Basketbol Akademisi olarak devam etmektedir. 6 – 17 yaş aralığında öğrencilerimize basketbol, voleybol, jimnastik ve branşlarında hizmet vermekteyiz. Çocuklara, dostluğu, iyi iletişim kurmayı, takım ruhuyla çalışmayı, paylaşmayı, spor yapmanın disiplinini aşılayarak, hayatlarının her alanında kullanabilecekleri bir yaşam tarzı kazandırmayı amaçlamaktayız.

Atakule Spor Akademisi olarak; küçük yaşlarda disiplinli hareket etmeyi, takım içinde var olmayı tecrübe eden çocukları, ilerde seçecekleri mesleklerde de bir adım önde olma düşüncesiyle yetiştirmekteyiz. Antrenman faaliyetlerimizin dışında öğrencilerimizin ders çalışmaları ve kitap okumaları için zaman ve mekan yaratmaya çalışarak, kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya ve hedeflerini gerçekleştirmeleri yönünde teşvik etmekteyiz. Kulüp takımlarımızın düzenli olarak yurt dışına turnuvalara katılmaları, çocuklarımızın hem eğitimsel hem de kültürel olarak gelişimlerine katkı sağlamaktadır.

Özel turnuvalarda ve resmi altyapı liglerinde lisanslı oyuncu olarak oynamalarına imkan sağlayarak, 15 kişilik antrenör kadromuzla, çocuklarımızı kendine güvenen, takım ruhuyla hareket edebilen, paylaşmanın gücünü anlayan ve spor disiplini kazanmış bireyler haline gelmeleri için çalışmaktayız.
devamını oku...
Adres: Tunalı Caddesi No:2 Çankaya - Ankara

Mead Boutique Sports

Batıkent

devamını oku... Adres: İlkyerleşim Mahallesi 1997/1 Sokak No:2 Batıkent - Ankara

Fizyoumut Pilates

Çankaya

devamını oku... Adres: Turan Güneş Bulvarı Akçam Plaza 100/7 Kat:1 Çankaya - Ankara

Ada Yüzme Kursu

Çukurambar

Orhan Hocadan;
Yüzme Sporunun Faydaları:

-Hem eğlenceli, hem serinletici hem de dinlendirici bir spordur.
-Yüzme: Zihinsel ve fiziksel faydalarının yanında diğer bazı kara sporlarını yapmayı kısıtlayıcı fiziksel sınırlamaları olan kişilerinde kolayca yapabileceği bir spordur.
-Yüzme deyince hemen aklınıza olimpik bir havuzda yüzen profosyonel yüzücüler gelmesin. Uygun bir çalışma programı ve bazı temel teknikleri öğrenerek vücut dayanıklılığınızı kaslarınızın kuvvetini ve esnekliğini arttırabilirsiniz.

Sağlık açısından:
Bilimsel olarak kanıtlanmıştır ki yüzme sporu, halk arasında bilinen; bel fıtığı, boyun fıtığı, kas ‐iskelet sistemi ve şeker hastalıklarında alternatif tedavi olarak kullanılmaktadır.

Avantajları:
Dayanıklılık ve esnekliğinizi geliştirir. Adelelerinizi geliştirir ve denge sağlar. Kalbi güçlendirir. Fiziksel görünümünüzü değiştirir. Dolaşımı düzenler.Varis gibi hastalıklarda faydalıdır. Kilo kontrolunu sağlar. Stres ve gerilimi azaltır. Eklem iltihabı gibi hastalıklarda eklemleri ve bağları daha az zorladığından önerilen egzersiztipidir. Haftada 3 gün yüzme önerilir. 1 saat yüzme ortalama 500 kalori harcatır. Enerji verir. Kas güçsüzlüklerini tedavi eder. Şişmanlarda, hamilelerde ve hareketsiz kişilerde özellikle yararlıdır. Çünkü suda yapılacakegzersizler eklemleri ve bağları daha az zorlamaktadır. Sudaki vücut ağırlığı karadakinin 10misli azalır. Suda yapılan rehabilitasyonun fizik tedavinin etkin bir formu olduğukanıtlanmıştır.


Suda Egzersiz Tipleri:

Suda yürüyüş veya koşu.Bel seviyesine kadar girilen suda yapılan yürüyüş veya koşu karada yapılandan 2 kat daha fazla dirence karşı yapıldığından iyi bir aerobic egzersizdir.
Üstelik karada yapılan çalışmalarda oluşabilecek kazalar ve yaralanmalar suda % 90 oranında azalmaktadır.
Boyun seviyesindeki suda 20 dk veya daha uzun süreyle yapılacak, bütün vücudu çalıştıran ritmik aerobik hareketleri kalp damar sistemini güçlendirmektedir. Su içinde yapılacak pedal çevirme hareketi ve kolları açıp kapama hareketi faydalı olacaktır.

Krawl ya da serbest yüzebiliyorsanız 100 metre yüzme ile işe başlayın. 25 er metrelik 4 tur ile 100 metreyi tamamlayın ve tur aralarında 1 er dakika dinlenin. Daha sonra bu turları kademeli olarak arttırarak 20 dakika hiç durmadan yüzmeyi hedefleyin.

65 Kilo ağırlığında bir kişinin 1 saat yüzerek harcayacağı kalori ortalama:

-Genel yüzme 420 Cal. Kuvvetli Yüzme 650 Cal. Sırtüstü Yüzme 550 Cal. Kurbağalama
-Yüzme 550 Cal. Kelebek Yüzme 750 Cal.Crawl Yüzme750 Cal. Olarak hesaplanmıştır.
devamını oku...
Adres: Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:43/1 ( Sportif Yaşam Kulübü İçi ) Çukurambar-Ankara

Pilates Chi Coffee and Healthy Food

Ümitköy

15 Yıllık deneyimli eğitmenler eşliğinde;
Aletli Pilates , Functional Training, Medical Pilates, Hamile Pilatesi,Animal Flow, Boks dersleri yapıp, Cafe kısmında egzersiz öncesi ya da sonrası kahve çeşitlerimizi, sağlıklı sandviç ve tatlılarımızla güne başlayıp günü bitirebilirsiniz.
devamını oku...
Adres: Mutlukent Mahallesi 1986. Cadde No:2 Müstakil Ümitköy - Ankara

Bi Pilates Batıkent

Batıkent

devamını oku... Adres: 2358. Sokak 1. Mesa Yeni Batı Sitesi 4/8 Batıkent - Ankara

Pathoja Pilates

İncek

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi 3602. Sokak Sinpaş İncek Life Sitesi 8/13 Çankaya - Ankara

Fizyo Bee Sağlıklı Yaşam Merkezi

Eryaman

Reformer PilatesReformer diye adlandırdığımız hareketlerin daha dirençli ve doğru postürde yapılmasını sağlayan bir cihazdır. Dinamik egzersiz sağlan reformer aynı zamanda dengeyi arttırmaktadır.

Schroth Metod
Omurga eğriliği yani skolyozun kişiye özel hazırlanan içinde nefes egzersizler torakolumbar silindirin kuvvetlendirilmesi amaçlayan 3 boyutlu egzersizler bütünüdür.

Manuel Terapi
Dizilim bozuklukları, mobilitenin azalması, artmış trigger point hassasiyetlerini, bel, diz, boyun, omuz, dirsek gibi eklem problemleri, yumuşak doku yaralanmalarında kullanılan bütüncül bir yaklaşımdır.

Egzersiz Danışmanlığı
Herkesin yapması gereken egzersizler birbirinden farklıdır bunlara bir de rahatsızlıklar eklendiğinde hangi egzersizi yapıp yapmamız gerektiği karmaşa yaratmaktadır, egzersizler kişiye özel olmalı mutlaka değerlendirmeden sonra verilmelidir.

Myofasyal Gevşetme
Dokularda zamanla yanlış egzersiz, postür bozuklukları ve hastalıklara bağlı yapışıklılıklar meydana gelir ve bunlar zaman içinde biz farketmeden oluşur son noktada bize ağrı olarak geri döner. Bu yapışıklıkların nedeni bazen bir hastalık bazen bir travma bazen de yanlış postüre bağlı olarak oluşabilir, fizyoterapist tarafından tespit edilen bu dokular manuel tekniklerle gevşetilir ve dokunun dolanımını arttırılır.

Kinesiotaping
İyileşme sürecini olumlu yönde etkileyen taping yöntemi, dokularda dolanımı arttırır ve hücre metabolizmasını uyarır.

Postür Analizi
Yerçekimi, travmalar, duygu durumumuz,tekrarlayan hareketler, yediklerimiz, içtiklerimiz hepsi duruşumuzu yani postürümüzü etkiler. Analiz her yönden yapılmalıdır hem kinetik hem de doku durumu birlikte değerlendirilmelidir.

Klinik Pilates
Bel problemleri , boyun problemleri , kalça problemleri diz problemleri ve sırt ağrılarında postürü düzeltmek, kas dengesizliklerini ortadan kaldırmak, esnekliği arttırmak amacı ile yoğunlukla medikal egzersizleriiçeren pilates türüdür.

Osteopati
vücudu bütüncül olarak değerlendiren dokuların birbirine olan bağlantısına dayanarak yapılan analiz sonucu iç organların eklemlerin, kemiklerin ve yumuşak dokuların değerlendirildiği bunun sonucunda hareket kısıtlılığının azaltılması, dolanımın artırılmasını ve dokunun iyileşmesini uyaran bir yöntemdir.

Hypervolt ve Kupa
Dokulardaki yapışıklıkları çözer.devamını oku...
Adres: Göksu Mahallesi Ertuğrul Bey Caddesi Meydan Eryaman Sitesi No:2/2 D:3 Eryaman-Ankara

Heda Pilates

Yenimahalle

Heda Pilates Stüdyo , 12 yıllık deneyimi ile sadece hanımlara özel hizmet vermektedir . Alanında uzman ve başarılı kadrosuyla hedefinize ulaşmanızı sağlar . Fıtık, omurga eğrilikleri , eklem sorunları gibi sağlık problemlerinin minimalise edilmesinden , kilo alma ve kilo vermeye kadar her türlü ihtiyaca göre egzersiz planlaması yapılır . Sağlıklı ve fit vücutlara ulaşmak bizimle birlikte çok kolay . Heda Pilates Stüdyomuzda reformer ve mat pilates dersleri, hamile pilatesi ,diyetisyen ve psikolog hizmetlerimiz bulunmaktadır . Beden ve ruh olarak bütünsel iyiliğiniz için aradığınız her şey stüdyomuzda . Temiz, ferah ve hijyenik koşullarda kendinizi bizimle ödüllendirin.devamını oku... Adres: Demetlale Mahallesi 407. Cadde No: 4 / B Yenimahalle - Ankara

New Body Pilates Studio

Çankaya

devamını oku... Adres: Cidde Caddesi Sancak Mahallesi 31/A Çankaya-Ankara

Base Life Club

Çayyolu

NEDEN BASE LİFE CLUB ?

"Yaşam'a Renkli ve Enerjik Bir Dokunuş"

Dünya standartlarında fitness, SPA/Wellness ve eğlence konseptini tasarım ve en son teknolojiyle bir araya getiren yeni nesil yaşam kulübü Base Life Club, modern mimarisi ve 12.500 metrekare kullanım alanı ile üyelerine en üst seviyede hizmet sunmaktadır.

Dünyanın en başarılı spor kulüplerinin tercih ettiği spor ekipmanlarının olduğu fitness alanı ve bünyesinde barındırdığı SPA merkezi ile TÜSİAV tarafından yılın tesisi seçilmiş, başarısı tescillenmiş bir kulüptür.

Base Life Club'ın dev bünyesinde; konforlu soyunma odaları, profesyonel sporcuların tercih ettiği son teknoloji ekipmanlarla donatılmış ferah cardio & fitness alanı, profesyonel üye gelişim takip sistemi, eşsiz özelliklerle donatılmış yarı olimpik kapalı ve açık havuzu, plaj voleybolu, NBA standartlarında basketbol alanı, dünyadaki en güncel grup aktivitelerinin sunulduğu stüdyolar, Ankara'da ilk ve tek Army Fit kafesi, açık havada spor yapma imkanı sunan, özel zemine sahip açık alanları, pilates allegro stüdyosu, profesyonel tırmanma duvarı, özel boks ringi, müsabaka ölçülerinde squash ve tenis kortları, kinesis stüdyosu, günü yakalayan Day Spa'sı, buhar odaları, kıpırtıları eriten jakuzileri, farklı bir deneyim sunan mağara duşları, stres ayıklayıcı saunaları, kar suları akıtan kar çeşmeleri, tüm stresinizi atacağınız dinlenme odaları size sunulan hizmetlerden ve alanlardan bazıları...

Sizi de bu deneyimi yaşamaya Base Life Club'a davet ediyoruz.

devamını oku...
Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okulları - Dikmen

Dikmen

Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulları



Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulları önce iyi insan sonra iyi sporcu yetiştirmeyi hedeflemektedir. Amacımız ve Hedef Kitlemiz : 5-17 yaş arası spor yapan gençlerin daha bilinçli spor yapmalarını sağlamak ve tüm kulüplere hazır başarılı, disiplinli, bilinçli altyapı sporcuları yetiştirmek.5-17 yaş arası spor yapmayan gençleri de Hidayet Türkoğlu önderliğinde spora başlatarak, kendilerine, ailelerine ve ülkesine yararlı sağlıklı bireyler haline getirmek. Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okullarında amaç dostluğu, disiplini, spor yapmanın zevkini, paylaşmayı ve rekabeti zaman içinde çocuklarımıza öğretmektir. Uzman eğitmen, idareci ve antrenörlerimizle, Basketbol ve yaz spor kampında verilecek sosyal ve sportif eğitimler, çocuklarımızın daha sağlıklı bireyler olmaları için destek olacaktır.

Hidayet Türkoğlu Basketbol Okullarında çocuklarımızın tüm fiziksel özellikleri akademisyenler ve uzmanlar tarafından test edilecek ve çıkacak sonuçlara göre hem fiziki performanslarını arttırmak, gelişim süreçlerini hızlandırmak amaçlı antrenman programları ve beslenme programları çıkartılacaktır. Bunun sonrasında ise, tecrübeli antrenörlerden oluşan teknik kadromuz ile, basketbol seviyelerini çok üst seviyelere çıkarma imkanı bulacaklardır. Hidayet Türkoğlu basketbol Okulları yine Türkiye'de ilk defa yetenek seçimi ve performans testleri için Sporttech ekibiyle ortak çalışmaktadır. Yapılacak görsel eğitimler ile de basketbol bilgileri en üst seviyeye çıkartılacaktır...Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulları'nda diğer bir amaç ise çocuklarımızın sporcu gibi disiplinli bir hayat yaşamaları için onlara verilecek, beslenme, davranış ve genel kültür dersleridir. Bu konularla ilgili detaylı bilgi için bizi arayabilirsiniz.

Aysel Yücetürk Anadolu Lisesi Spor Salonunda gerçekleştirdiğimiz HİDAYET TÜRKOĞLU BASKETBOL OKULUMUZ 4 Aralık 2010 tarihinde başlamıştır. Çalışma programımız Ankara Sorumlumuz Ozan BİLGİLİ tarafından hazırlanmış olup, Ozan BİLGİLİ'nin yakın gözetiminde antrenörlük ve pedagojik formasyon eğitimi almış antrenörlerle uygulanmaktadır. Her sporcunun eğitimi yakından takip edilmekte, bu gelişim düzenli aralıklarla kendisine ve ailesine rapor edilmektedir.

Ozan BİLGİLİ – Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulları Ankara Sorumlusu Eğitim:·
Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu – Antrenörlük Eğitimi Bölümü·
Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü – Antrenman ve Hareket Bilimi

Kariyer:·
Efes Pilsen Basketbol Okulları· Tofaş Basketbol Okulları – Kurucu Ortağı·
Five Star Basketball Camp (USA) - Antrenör·
Atılım Üniversitesi – Spor Koordinatörü·
Üniversite Sporları Federasyonu – Organizasyon Kurulu Üyesi·
Üniversite Sporları Federasyonu – İl Temsilcisi Yrd.·
Çankaya Üniversitesi - Antrenör·
Gazi Üniversitesi – Antrenör·
Mülkiye Spor Kulübü – Antrenör·
Ankaragücü SK – Antrenör·
TED Ankara Kolejliler – Antrenör·
Ankara Basketbol Kulübü – Basketbol Şube Sorumlusu

Hizmetlerimiz:·
Spor Psikoloğu
Videolu Eğitim
Lisanslı sporcu olma imkanı
Erkek ve Kız takımlarVeliler için Kafeterya Wireless Internet
Her Oyuncuya 1 Top· 8-10 Oyuncuya 1 Antrenör
Antropometrik ve Motorik Testler
Sürekli Sıcak Su

5-17 Yaş arası Kız Erkek tüm çocuklara açıktır
devamını oku...
Adres: Ayrancı Aysel Yücetürk Anadolu Lisesi - (Dikmen polisevi kavşağı Shell benzinlik Arkası.) Selimiye caddesi 23/B Dikmen-Ankara


Sigaranın baş bileşenlerinden nikotin, Amerikan Kanser Derneği'ne göre eroin ve kokain gibi uyuşturucu maddeler kadar bağımlılık yapar. Bu yüzden dışardan bakıldığı kadar olmasa bile kesin bir irade gösterilerek bırakılması kesin bir maddedir. Kişi sigarayı tam anlamıyla bırakmadan daha önce 6 kez bırakmayı dener. İşte sigarayı bırakmak için izlenmesi gereken adımlar;

TARİH BELİRLEYİN: Bazı zamanlar, özellikle de yoğun ve stresli günler sigarayı bırakmak için uygun değildir. Çünkü bu zamanlarda insan sigaraya daha fazla ihtiyaç duyar. Bu yüzden en doğru ve sakin zamana göre bir sigara bırakma tarihi ayarlanmalıdır.

SEBEP LİSTESİ HAZIRLAYIN: Sigaranın zararlarını veya sigarayı bıraktığınızda size geri dönecek olan kazanımları maddeler halinde listeleyin. Canınız her sigara istediğinde bu maddeleri okuyup kendinizi motive edin.

PAKETLERİ ATIN: Her sigara kullanıcısının acil durumlar için sakladığı, evin, arabanın, iş yerinin bir köşesinde paketleri vardır. Bu paketleri atmayı göze aldığınızda zaten büyük bir adım atmışsınız demektir.

DESTEK ALIN: Yakın çevrenizden, özellikle de aile akraba ve yakın arkadaşlarınızdan destek almanız çok önemlidir. Sigarayı bırakmak isteyen bir tanıdığınızla da bu yola girmeniz çok faydalı olacaktır. Sigarayı bırakma yoluna girmeden önce çevrenizdekilerle konuşup size destek olmasını rica edin.

ALIŞKANLIKLARINIZI DEĞİŞTİRİN: Nerede sıklıkla sigara içiyorsanız o yer için farklı bir atıştırmalık bırakın. Örneğin her sabah yemekten sonra bir sigara içiyorsanız, leblebi yiyebilir veya sakız çiğneyebilirsiniz. Böylece yeni alışkanlıklar elde edip sigarayı unutabilirsiniz.

KRİZLERE KARŞI HAZIRLIKLI OLUN: Sigara kriziniz tutarsa bu durumlar için hazırda bulundurabileceğiniz bir yiyeceğiniz veya bir hobiniz olsun. Kafanızı dağıtmak için bir meşgale bulun.

MUTSUZ OLABİLİRSİNİZ: Nikotini bırakmak sizi huysuz, mutsuz, yorgun hissettirebilir. Bu duruma hazırlıklı olmalı ve ona göre bir önlem almalısınız.

ÖDÜL KOYUN: Motivasyonun tam olması ve sizi çok fazla zorlamaması için sigara içmediğiniz her hafta için kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Süre uzadıkça her ay bir ödül verin.