DİYET YAPMAKTAN KORKMAYIN!

blog yazısı ekle !

DİYET YAPMAKTAN KORKMAYIN!

DİYET YAPMAKTAN KORKMAYIN!

Biz diyetisyenlerin en sık karşılaştığı durumlardan biri de listelere karşı oluşan antipatik yaklaşımdır. Hayat boyu bir diyet listesi ile yaşama düşüncesi büyük bir korkuya sebep olabilmektedir. Aslında diyetin sadece zayıflamak için değil sağlıklı yaşamak için şart olduğunu bilmek gerçekten çok önemlidir. Diyet sanılanın aksine korkulacak bir şey değildir. Günümüz dünyasında diyete hep aç kalmak veya 3 beyazdan uzak durmak gibi bakılsa da diyet kelimesi gün içinde yediğimiz içtiğimiz öğeleri kapsar.
Diyet hem kilo vermek hem kilo almak veya bir hastalığı tedavi edebilmek için yemek yeme şeklinizi düzenlemektir. Vücudunuzun günlük aktivitesini tamamlayabilmesi için belirli bir seviyede kaloriye ihtiyacı vardır. Bu kaloriden fazlasını tükettiğiniz zaman vücudunuz tarafından kullanılmayan kaloriler vücudunuzda yağ olarak depolanır ve bu da kilo almanıza sebep olur.
Öncelikle bilinçaltınızı temizlemeniz gerekiyor. Sürece "Zayıflamak istiyorum ama listeye bağlı kalmak istemiyorum" gibi birçok olumsuz düşünceden uzak durmakla başlayabiliriz. Size diyet süresince verilen listelerin var olan yanlış alışkanlıklarınızı düzeltmeye, yeni bir alışkanlık kazandırmaya yönelik olduğunu unutmamalısınız.
Günlük tüketmiş olduğunuz yemeklerden hiçbir farkı olmadığını, sadece neyi ne zaman ve nasıl tüketmeniz gerektiğini anlatan, saatleri programlayan bir listeden ibaret olduğunu göreceksiniz.
Sonrasında ise kısa sürede size ömür boyu sağlıklı beslenmenizi alıştıran ve sağlığınızı iyileştiren bir liste olduğunu göreceksiniz. Bununla birlikte;
• Bedeninizi tanıyacaksınız.
• Her gıdayı mevsiminde tüketmeyi öğreneceksiniz
• Bilinçli yemek yiyeceksiniz. Acıktığınızda yiyip, doyduğunuzda yemeyi sonlandırmayı öğreneceksiniz.
• Yemek yapmayı ve hazırlamayı öğrenecek, daha zevkli bir hale getireceksiniz
• Vücut ağırlığınıza değil sağlığınıza odaklanacaksınız,
• En önemlisi ise ruhunuzu besleyeceksiniz.
• Sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getireceksiniz.
Unutmayın ki diyetisyenler sadece zayıflatmaz ya da zayıflama listeleri vermez. Aç bırakmaz, şok diyetler uygulatmaz. Diyetisyen sağlıklı ve dengeli beslenmeyi anlatır, uygulamalı olarak listelerle öğretir ve yaşam tarzı haline getirmekte yardımcı olur.

DYT.YAREN İLKAR