DİKMEN SOKULLU SPOR SALONU

blog yazısı ekle !

DİKMEN SOKULLU SPOR SALONU

DİKMEN SOKULLU SPOR SALONU

Spor salonları, her yaştan insanın gidebileceği ve spor yaparken sosyalleşebileceği mekanlardır. Sağlık bir spor yapma açısından önemli olan spor salonlarına gitmek istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken şeyler vardır. Bunlardan en önemlisi spor salonunun konumudur. Evinize, işinize ya da okulunuza yakın bir yer seçmelisiniz. Örneğin Ankara'nın Dikmen/Sokullu bölgesinde yaşıyorsanız Sokullu spor salonlarına gitmeniz en uygunu olacaktır. Aynı zamanda spor salonunun ücreti, ek hizmetleri ve aletlerinin kalitesi de spor salonu seçiminde etkili olan önemli faktörlerdir.

Günde Kaç Saat Spor Yapmalıyım?


Spor, düzenli yapılması gereken bir aktivitedir. Az yapılmasının faydasız olması gibi fazla yapılmasının da zararları vardır. Bu nedenle günlük yapılacak spor 1 saatten fazla sürmemelidir. Bu 1 saat içerisinde gereken ağırlık çalışmaları, kardiyo egzersizleri, ısınma ve soğuma hareketleri tamamlanmalıdır.

Spor yaparken vücuttaki karbonhidrat ve kreatin depoları 45-60 dakika arasında bir süre ile tükenir. Karbonhidrat ve kreatinin tükenmesinin ardından spor yapmaya devam etmek faydalı olmaktan çok zararlı olacaktır. Spor yapma sürenizi 1 saatin üzerine çıkarmak istiyorsanız, spor programınızı ikiye bölebilirsiniz. Sabahları 30 dakika, akşamları ise 45 dakika spor yaparak gününüzü tamamlayabilirsiniz.

Spor yapma süreniz ne olursa olsun beslenmenize ve uykunuza dikkat etmediğiniz takdirde daha fazla yorulursunuz. Doğru beslenme programlarına uymanız gerekmektedir. Ayrıca günlük uyku süreniz 8 saatten az olmamalıdır. Bu önemli noktalara dikkat edilmediği takdirde bir süre sonra vücudunuzda halsizlikler ortaya çıkacaktır. Bu durum ise spor yaparken isteksiz olmanıza yol açacaktır.

Sports House

Çukurambar

"Kaliteli bir yaşam, sağlıklı bir omurgadan başlar." düşüncesiyle açmış bulunduğumuz stüdyomuzda; kadın-erkek farklı yaş gruplarındaki sedanter bireylere ve profesyonel sporculara; Pilates, Fonksiyonel Egzersiz, Düzeltici Egzersiz, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Masaj Terapi gibi birçok alanda Grup ve PT seanslarını; alanında uzman eğitmen, akademisyen, antrenör, fizyoterapist ve masör kadrosuyla egzersiz ve tedavi hizmeti vermekteyiz.

Bireye özgü egzersiz programı hazırlayabilmek için öncesinde Sports House olarak yapmış olduğumuz Antropometrik Ölçümler ve Dinamik Statik Postür Analizi sayesinde neye ihtiyacı olduğunu tespit ederek; Skolyoz, HiperKifoz ve HiperLordoz vb. gibi duruş bozukluğu ve diğer sağlık problemlerinin varsa düzeltilmesi, yoksa ölçüm sonuçlarına göre bireyinde istekleri göz önünde bulundurularak sürecin planlaması yapılmaktadır.

Aynı zamanda bilginin paylaşıldıkça çoğalan bir dinamiğe sahip olduğunu düşünerek; uzun süredir spor sektörüne ait alt branşlarda antrenör gelişimlerine yönelik Sports House bünyemizde, Spor Bilim Uzmanı olarak eğitimler vermeye de devam ediyoruz.

Sports House ailesi olarak sizleri; Kızılırmak Mah. Ufuk Üniversitesi Cad. Farilya İş Merkezi No: 8/58 Kat:15'de spor yapmayı bir yaşam tarzı haline getiren ailemize katılmaya davet ediyoruz.

"Unutmayın; önemli olan hareket etmek değil, doğru hareket etmektir." Hepinize şimdiden enerji olsun.devamını oku...
Adres: Kızılırmak Mahallesi Ufuk Üniversitesi Caddesi Farilya İş Merkezi No:8/58 15.Kat Çankaya - Ankara

Fizyozi Pilates

Çukurambar

devamını oku... Adres: Kızılırmak mah. Ufuk Ünv. cad. 16/45 5. Kat No: 45 Çukurambar-Ankara

Lena Pilates Studio By Zuhal Güngör

Çukurambar

devamını oku... Adres: Kızılırmak Mahallesi Dumlupınar Bulvarı No:9 A3 Blok 503 Çankaya - Ankara

Fit GYM

Çukurambar

devamını oku... Adres: Söğütözü Mahallesi Söğütözü Caddesi 2 D Blok No:10 Koç Kuleleri Çukurambar - Ankara

Ece Haspolatlı Fizyoterapist Pilates Salonu

Çankaya

devamını oku... Adres: Oran Mahallesi Turan Güneş Bulvarı Park Oran Ofis Kat:7 No:18 Çankaya - Ankara

New Body Pilates Studio

Çankaya

devamını oku... Adres: Cidde Caddesi Sancak Mahallesi 31/A Çankaya-Ankara

Wox Academy

Çukurambar

devamını oku... Adres: Kızılırmak Mahallesi 1445. Sokak No:2/16 (Paragon Tower Teras Katı) Çankaya - Ankara

Fizyoumut Pilates

Çankaya

devamını oku... Adres: Turan Güneş Bulvarı Akçam Plaza 100/7 Kat:1 Çankaya - Ankara

Tower Pilates - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: Via Tower Söğütözü Mahallesi Nergiz Sokak 7/A 25.Kat No:7 Çukurambar-Ankara

MZ Sport Club

Çankaya

devamını oku... Adres: İlkbahar Mahallesi Galip Erdem Caddesi 576.Sokak No:12 Çankaya-Ankara

Ada Yüzme Kursu

Çukurambar

Orhan Hocadan;
Yüzme Sporunun Faydaları:

-Hem eğlenceli, hem serinletici hem de dinlendirici bir spordur.
-Yüzme: Zihinsel ve fiziksel faydalarının yanında diğer bazı kara sporlarını yapmayı kısıtlayıcı fiziksel sınırlamaları olan kişilerinde kolayca yapabileceği bir spordur.
-Yüzme deyince hemen aklınıza olimpik bir havuzda yüzen profosyonel yüzücüler gelmesin. Uygun bir çalışma programı ve bazı temel teknikleri öğrenerek vücut dayanıklılığınızı kaslarınızın kuvvetini ve esnekliğini arttırabilirsiniz.

Sağlık açısından:
Bilimsel olarak kanıtlanmıştır ki yüzme sporu, halk arasında bilinen; bel fıtığı, boyun fıtığı, kas ‐iskelet sistemi ve şeker hastalıklarında alternatif tedavi olarak kullanılmaktadır.

Avantajları:
Dayanıklılık ve esnekliğinizi geliştirir. Adelelerinizi geliştirir ve denge sağlar. Kalbi güçlendirir. Fiziksel görünümünüzü değiştirir. Dolaşımı düzenler.Varis gibi hastalıklarda faydalıdır. Kilo kontrolunu sağlar. Stres ve gerilimi azaltır. Eklem iltihabı gibi hastalıklarda eklemleri ve bağları daha az zorladığından önerilen egzersiztipidir. Haftada 3 gün yüzme önerilir. 1 saat yüzme ortalama 500 kalori harcatır. Enerji verir. Kas güçsüzlüklerini tedavi eder. Şişmanlarda, hamilelerde ve hareketsiz kişilerde özellikle yararlıdır. Çünkü suda yapılacakegzersizler eklemleri ve bağları daha az zorlamaktadır. Sudaki vücut ağırlığı karadakinin 10misli azalır. Suda yapılan rehabilitasyonun fizik tedavinin etkin bir formu olduğukanıtlanmıştır.


Suda Egzersiz Tipleri:

Suda yürüyüş veya koşu.Bel seviyesine kadar girilen suda yapılan yürüyüş veya koşu karada yapılandan 2 kat daha fazla dirence karşı yapıldığından iyi bir aerobic egzersizdir.
Üstelik karada yapılan çalışmalarda oluşabilecek kazalar ve yaralanmalar suda % 90 oranında azalmaktadır.
Boyun seviyesindeki suda 20 dk veya daha uzun süreyle yapılacak, bütün vücudu çalıştıran ritmik aerobik hareketleri kalp damar sistemini güçlendirmektedir. Su içinde yapılacak pedal çevirme hareketi ve kolları açıp kapama hareketi faydalı olacaktır.

Krawl ya da serbest yüzebiliyorsanız 100 metre yüzme ile işe başlayın. 25 er metrelik 4 tur ile 100 metreyi tamamlayın ve tur aralarında 1 er dakika dinlenin. Daha sonra bu turları kademeli olarak arttırarak 20 dakika hiç durmadan yüzmeyi hedefleyin.

65 Kilo ağırlığında bir kişinin 1 saat yüzerek harcayacağı kalori ortalama:

-Genel yüzme 420 Cal. Kuvvetli Yüzme 650 Cal. Sırtüstü Yüzme 550 Cal. Kurbağalama
-Yüzme 550 Cal. Kelebek Yüzme 750 Cal.Crawl Yüzme750 Cal. Olarak hesaplanmıştır.
devamını oku...
Adres: Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:43/1 ( Sportif Yaşam Kulübü İçi ) Çukurambar-Ankara

Ankara Spor Akademisi

Çankaya

devamını oku... Adres: Şehit Cengiz Karaca Mah. Kabil Caddesi No: 109 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Boost Pilates

Çankaya

devamını oku... Adres: Sinpaş Altınoran Kule 2023 Kat:34 No:229 Çankaya - Ankara

HK Pilates Salonu

Çukurambar

devamını oku... Adres: 1427. Cad. 1522 Sok. Merkez Sahil Sitesi A Blok Gökhan Apt. No: 10-A 100. Yıl-Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

ELİT SPORCULAR SPOR KULÜBÜ, TÜM BRANŞ ANTRENÖRLERİMİZ LİSANS VE ÜZERİ EĞİTİME SAHİP, KENDİ ALANLARINDA MİLLİ SPORCU OLMUŞ, MİLLİ TAKIMLARDA ANTRENÖRLÜK YAPMIŞ VE MİLLİ SPORCULAR YETİŞTİRMİŞ ANTRENÖRLERDİR. KULÜBÜMÜZ ÇAĞDAŞ VE EVRENSEL ÖLÇÜTLERDE SPOR BİLİMİNİ TAKİP EDEREK 20 YILI AŞKIN SÜREDİR FALİYETLERİNE DEVAM ETMEKTEDİR.

1 – Çocuk Karate-DO ; Japonya kökenli bir savunma ve dövüş yönetimi olarak gelişmiş olan Karate sporunda, çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerine destek, küçük yaşta disiplin , özgüven ve saygı alanlarında ilerlemelerine katkı sunmayı hedefleyen bir spordur. Kulübümüz bünyesinde 22 yıldır faal olan Karate-do branşımızda çok sayıda madalya kazanmış sporcular yetiştirdik.

2- Çocuk Taekwondo ; Fiziksel dövüş yeteneklerinden daha fazlasını öğretmeyi hedefleyen, en sistematik ve bilimsel Kore dövüş sanatıdır. Bedeni ve zihni eğitip, ruhu ve yaşamı doğru yönde geliştirmeyi hedefleyen bir dövüş sanatıdır. Taekwondo Olimpiyatlara akredite bir spor branşıdır, kulübümüz bünyesinde 10 yılı aşkın süredir faal olarak devam etmektedir.

3- Çocuk Cimnastiği ; Hemen hemen tüm sporların temelini oluşturan jimnastik, 3 yaşında itibaren başlanılabilen, çocukların, ruhsal ve fiziki gelişimlerine çok faydalı olimpik bir spor branşıdır. Çocuklarda erken yaşta başlanıldığında, ruhsal gelişim ve disiplin kazanımları yanında, postür, denge, motor becerilerin gelişimine yönelik çok faydalı olduğu birçok akademik çalışmada ispatlanmıştır.

4- Pilates , Reformer ; Aletli pilates, bir takım aparat ve ekipmanlar kullanılarak yapılan pilatesin genel adıdır. Bu aparatları kullanarak 500'den fazla hareket yapılabilmekte ve pilatesten en iyi sonuçları en kısa sürede alınabilmektedir. Gün boyu bilgisayar başında çalışan, hareketsiz ve sağlıksız bir tarzına hapsolmuş bireylerin en hızlı form tuttuğu günümüzün en popüler spor branşlarından birisidir. Mental ve fiziksel gelişim , nefes kontrolü, esneklik, bel ve boyun fıtığına yakalanma riskini azaltma, yine bel ve boyun fıtığı rehabilitasyonu gibi sayısız faydaları bulunmaktadır.

5- Yetişkin KİCKBOKS VE MUAYTHAİ ; Yumruk, tekme, diz ve dirseklerin kullanıldığı, günümüzün en popüler savunma ve atak sporlarının başında gelmektedir, günlük hayatın stresini atmak için çok ideal bir spor disiplinidir. El ve ayak koordinasyonunu geliştirirken form tutmanıza yardımcı olur. Bir yandan sıkılaşıp stres atarken diğer yandan öz savunma becerisi kazanılan çok eğlenceli bir disiplindir.



devamını oku...
Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Sihirli Çember Pilates Stüdyosu

Çankaya

Fizyoterapist eşliğinde.

devamını oku...
Adres: Yıldızevler Mahallesi Rabindranath Tagore Caddesi No:11 D:5 Çankaya - Ankara

Sevda Altuntaş Yoga

Dikmen

devamını oku... Adres: Dikmen

Big Town Academy

Cevizlidere

devamını oku... Adres: Cevizlidere Mahallesi 1243 Sokak No:10/B Cevizlidere-Ankara

Life Concept Pilates Stüdyo

Çukurambar

devamını oku... Adres: Kale Ofis Kızılırmak Mahallesi Mevlana Bulvarı No:150 B Blok Kat:4 No:14 Çankaya - Ankara


Haftada Kaç Gün Spor Yapmalıyım?


Spor salonuna giden sporcular, sıklıkla spor yapmanın daha hızlı sonuç vereceğini düşünmektedir. Bu düşünce yanlıştır ve tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Bilinçsiz spor yapmak tehlikelidir. Bu nedenle spor yaparken daha dikkatli olmalısınız.

Vücuttaki kasların dinlenme ve kendini toparlama süresi genellikle 36 saattir. Bu süre kas gruplarına göre ve sporcunun kondisyonuna göre 48 saate kara uzayabilir. Biceps için 36 saat olan bu süre, bacak kasları için 5 güne kadar uzayabilmektedir. Bu nedenle haftalık sporların sürelerine dikkat etmelisiniz.

Spora yeni başlayan kişilerin haftalık spor süreleri 3 günü geçmemelidir. Aynı zamanda mümkünse bir personal trainerdan yardım alınması gerekmektedir. Haftalık spor süresi, sporcunun spor geçmişine ve kondisyon durumuna göre değişebilir. Bu nedenle planlı bir spor programına göre spor yapılmalıdır.

Haftalık 3 gün olan spor programının en az 2 ay devam etmesi durumunda vücudunuz spora daha hazır bir hale gelecektir ve daha uzun süre spor yapma şansınız olacaktır. İlerleyen dönemlerde haftalık spor süresi 6 güne kadar çıkartılabilir. Fakat bu şekilde sıklıkla spor yapan sporcuların programlarının doğru yapılması gerekmektedir. Her güne başka bir kas grubunu koyarak spor yaparken de kasların dinlenmesi sağlanmalıdır.

Aşırı Spor, Overtraining ve Sürantrene Sorunları


Bazı sporcular hırsına yenik düşerek vücut kapasitesinin çok üzerinde güç gerektirecek kadar çok spor yapmaktadır. Daha fazla spor yapmanın daha faydalı olacağı yanılgısı, pek çok sporcunun sorunlarla karşılaşmasına neden olmuştur. Aşırı spor yapan sporcular, overtraining ve sürantrene adı verilen sorunlarla karşılaşabilirler.

Televizyonlarda ve internet ortamında ortaya çıkan haberler ve reklamlardan dolayı sporcuların kafası karışmaktadır. Çok kısa sürede yağların yakılacağı ve istenilen fiziğe kavuşulacağıyla ilgili yanlış bilgiler, sporcuları da yanıltmaktadır. Profesyonel danışmanlık almadan bilinçsizce spor yapan sporcular ise farkında olmadan sürantrene durum ile karşılaşmaktadırlar.

Aşırı spor, sporcunun vücuda dinlenmesi için yeterli zamanı tanımadan aşırı sıklıkla spor yapması durumudur. Aşırı spor sonucunda ise sporcu sürantrene duruma gelir. Hiçbir spor dalında olmadığı gibi fitness ve vücut geliştirme sporlarında da çok kısa sürede sonuçlar alınamaz. Spor, belirli süreçlerden oluşan programlarla yapılmalıdır.

Sporcular, aşırı sıklıkla spor yaparak daha hızlı geliştiklerini düşünürler. Sürantrene olan sporcular ise çoğu zaman bu durumun farkına varamazlar. Sürantrene olduğunu anlamanın yolları da vardır. Sürantrene durum, bazı belirtiler ile kendisini gösterir. Sporcunun sürantrene duruma geçmesinin belirtileri ise şunlardır:

  • Sporda isteksizlik
  • Geçmeyen kas ağrıları
  • Eklem ağrıları
  • Sakatlanmış gibi hissetme
  • Gelişimin durması
  • İştahsızlık
  • Aşırı kilo kaybı
  • Cinsel isteksizlik
  • Dinlenmeye rağmen düşmeyen nabız
  • Bağışıklık sisteminin bozulması
  • Uyku bozukluğu
  • Performans düşüklüğü
  • Özgüven kaybı
Bu belirtilerin görülmesi durumunda spora ara verilmelidir. Aksi halde çok daha büyük sorunlar ortaya çıkabilir. Overtraining ve sürantrene durumuna geçmiş sporcuların spora aynı şekilde devam etmesinin hiçbir anlamı yoktur. Bu nedenle spora yaklaşık bir hafta kadar ara verilmelidir.

Aşırı spor, fiziksel yorgunluğun yanı sıra zihinsel yorgunluğa da neden olur. Bu nedenle spora ara verip başka hobilerle uğraşılması gerekir. Spora verilen arada sporcular kendilerine zaman ayırmalı ve sevdikleri diğer aktiviteleri yapmalıdırlar. Vücudun fiziksel olarak dinlenmesi ve zihinsel olarak rahatlamasının ardından sporcular çok daha istekli bir şekilde spora dönmektedirler. Aynı zamanda yaptıkları sporun etkisini de daha fazla görmektedirler.

Spora tekrar dönen sporcuların spor programlarını değiştirmesi faydalı olacaktır. Daha hafif bir programla spora dönmek, fiziksel gücünüzü daha rahat kullanmanızı sağlayacaktır. Egzersiz tarzlarını değiştirmek ve set aralarını daha uzun tutmak size yardımcı olacaktır.

Aşırı spor sorunlarıyla karşılaşmanın beslenmeden kaynaklanan tarafları da vardır. Bu nedenle beslenmenize bazı takviyeler yapabilirsiniz. Bu anlamda çeşitli yağlar kullanılabilir. Omega-3 bakımından zengin yağlar ve balık yağı kullanımı, bu konuda sporculara yardımcı olabilmektedir.