REFORMER PİLATES

blog yazısı ekle !

REFORMER PİLATES

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE PİLATES

Pilatesin kurucusu Joseph Pilates 9 Aralık 1883'te Almanya da doğar. Joseph, çocukluğu boyunca astım ve ateşli romatizma gibi bir çok hastalıkla mücadele eder. Bu hastalıkların üstesinden gelebilmek için jimnastik, dalış ve çeşitli fiziksel aktiviteler ile ilgilenir. Doğu ve Batı egzersizlerini ve felsefelerini okur. Birinci Dünya Savaşı patlak verdiği zaman diğer Alman vatandaşları ile gözaltına alınır ve burada bulunduğu sürece, kendi geliştirdiği egzersiz programını diğerlerine öğretir. Engelli ve hasta olanların rehabilitasyonu için bir cihaz geliştirmeye başlar.

Daha sonra eşi ile beraber bir pilates stüdyosu kurarlar. Bu stüdyoya ilk başta, jimnastikçiler, profesyonel dansçılar ve sirk çalışanları gelmeye başlar. Kesim giderek genişlemeye başlarken gelen insanların gerek vücutlarını rehabilite etmekte gerek performanslarını artırmak için ne kadar önemli olduğunun farkına varmışlardır.

Joseph kariyeri boyunca icat ettiği cihazlarda 600'ün üstünde egzersiz geliştirmiştir. Cihazları ve egzersizleri geliştirirken, iyi bir sağlığa ulaşmak için "bütün"ü çalıştırmak gerektiği rehber felsefesi olmuştur. Pilates cihazları, çeşitli pozisyonlar ve hareketlerle tüm vücudu forma sokmak ve nihayette vücut hizalamasını ve dengeyi iyileştirme amacıyla tasarlanır.



Pilates fiziksel gücü, esnekliği ve koordinasyonu artıran ve aynı zamanda stresi azaltan, zihinsel odaklanmayı güçlendiren ve besleyen iyi duyuları geliştiren bir fiziksel ve zihinsel kondisyon sistemidir. Nefes alma, konsantrasyon, merkez, kontrol, kesinlik ve akıcı hareket pilates yaklaşımlarının bir çok ana şeklini ve genel olarak sistemin temeli olarak kabul edilen prensiplerin arasında yer almaktadır.

Solunum: motorun güç merkezinin yakıtı gibi pilatesin yakıtı olarak tanımlanabilir. Joseph Pilates'in Kabul ettiği gibi vücudun, zihnin ve ruhun yapısı olarak gösterilebilir.Solunum bu bakış açısına göre bütün temel amaçları ortak bir nokta olarak hizmet edebilir.

Konsantrasyon: tek bir obje direkt olarak dikkat verme olarak tanımlanabilir bu durumda pilates egzersizi devreye girer. Zihinsel kontrol listesinin noktaları ile her egzersize yoğunlaşarak başlayın. Vücudunuzun duruşuna ve egzersizin doğru duruşunu ve durumunu elde etmeye konsantre olun.

Merkez: İlk olarak vücudun ağırlık merkezi ile alakalıdır. Vücudun ağırlık merkezi her pratiğin eşit bir şekilde ağırlığının dağıldığı tek noktadır. Her insanın kendi kişisel ağırlık merkezi farklı şekilde inşa edilmiştir.

Kesinlik: hareketin tam olarak uygulandığı biçim olarak tanımlanabilir. Anatomi bilgisi kesinliği geniş ölçüde hassasiyet başarmayı amaç eder.Vücudunuzu doğru bir şekilde hizaya getirecek ve egzersiz amaçlarınıanlayacaksınız. Daha büyük hassasiyet daha çok amaç elde edilmiş olur ve yapılan egzersizden büyük yarar elde edinilir.

Akıcı Hareket: Çabalamanın esas özelliğidir.Hareketin derin anlaşılmasını, kas hareket ve uygun zamanlamasının kesin iş birliğini gerektirir. Hareket profesyonelliği uygulanan pratikten geliştikçe,her hareket ve her seans akıcı olacaktır.

Kontrol: yapılan hareketin uygulama düzenli olarak kabul edilebilir. Kontrolün ele alındığı doğal olan ustalaşmaması gereken bir yetenektir. İlk defa birisi bir egzersizi uygularken her şekilde kontrolünü kullanması gerekir ama yetenek arttıkça kontrol daha çok rafine olacaktır. Yüksek bir kontrol seviyesi; sıklıkla az ve daha küçük hatalar,tam hiza, daha iyi koordinasyon, daha iyi denge ve birden çok girişimden fazla egzersiz yapabilme yeteneği, daha az çaba harcama ve gereksiz kas gerginliğinden kaçınmaya getirir.

Bu altı prensip her birinin fiziksel ve zihinsel birleşiminden meydana gelir. Bu elementler vücut ve zihin ile bağlıdır.



REFPORMER PİLATES

ReformerPilatesin, mat pilatesten farkı; yay bulunan bir cihaz üzerinde egzersiz yapmaktır. Bu yaylara karşı, gerek ayakları ve bacakları gerekse elleri ve kolları kullanarak direnç uygulamaktır. Reformerpilatesincahir, cadillac gibi yardımcı cihazları da bulunmakta.