DİKMEN SPOR SALONLARI

blog yazısı ekle !

DİKMEN SPOR SALONLARI

DİKMEN SPOR SALONLARI

Dikmen spor salonlarında fitness, pilates, aerobik gibi tüm sporları yapmanıza imkân vardır. Konumuna, hizmetine ve kalitesine göre değişen fiyatlarla spor yapabileceğiniz spor salonları mevcuttur. Spor salonlarında klasik spor hizmeti dışında personal training, beslenme danışmanı, psikolojik danışman, sauna ve masaj hizmetlerini de bulabilirsiniz. Bazı spor salonlarında yüzme havuzu bulmak da mümkündür.

Kışın Spor Yapmak Sağlıklı Mıdır?


Sporcular spor yaparken terlemek isterler. Terlemedikleri zaman yağ yakabildiklerinin farkına varamadıkları için spor yaparken sıcaklık isterler. Kış aylarının gelmesiyle birlikte sporcular bu konuda sıkıntıya düşmektedirler. Spor salonu dışında açık havalarda spor yapan sporcular da kış aylarında spor salonlarına rağbet etmektedir. Fakat kışın spor yaparken sağlığa da dikkat etmek gerekmektedir.

Spor yaparken vücudun ısınması ve havaların soğuk olması sporcuların sağlığı için tehdit oluşturmaktadır. Kışın spor yaparken sağlığı da korumak isteyen sporcuların dikkat etmesi gereken bazı noktalar vardır. Sporun düzenliliği bunlardan birisidir. Düzenli spor yaparak doğal bir kalkan oluşturulabilir. Spor, kilo verene kadar yapılan geçici bir aktivite olmamalıdır.

Sports House

Çukurambar

"Kaliteli bir yaşam, sağlıklı bir omurgadan başlar." düşüncesiyle açmış bulunduğumuz stüdyomuzda; kadın-erkek farklı yaş gruplarındaki sedanter bireylere ve profesyonel sporculara; Pilates, Fonksiyonel Egzersiz, Düzeltici Egzersiz, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Masaj Terapi gibi birçok alanda Grup ve PT seanslarını; alanında uzman eğitmen, akademisyen, antrenör, fizyoterapist ve masör kadrosuyla egzersiz ve tedavi hizmeti vermekteyiz.

Bireye özgü egzersiz programı hazırlayabilmek için öncesinde Sports House olarak yapmış olduğumuz Antropometrik Ölçümler ve Dinamik Statik Postür Analizi sayesinde neye ihtiyacı olduğunu tespit ederek; Skolyoz, HiperKifoz ve HiperLordoz vb. gibi duruş bozukluğu ve diğer sağlık problemlerinin varsa düzeltilmesi, yoksa ölçüm sonuçlarına göre bireyinde istekleri göz önünde bulundurularak sürecin planlaması yapılmaktadır.

Aynı zamanda bilginin paylaşıldıkça çoğalan bir dinamiğe sahip olduğunu düşünerek; uzun süredir spor sektörüne ait alt branşlarda antrenör gelişimlerine yönelik Sports House bünyemizde, Spor Bilim Uzmanı olarak eğitimler vermeye de devam ediyoruz.

Sports House ailesi olarak sizleri; Kızılırmak Mah. Ufuk Üniversitesi Cad. Farilya İş Merkezi No: 8/58 Kat:15'de spor yapmayı bir yaşam tarzı haline getiren ailemize katılmaya davet ediyoruz.

"Unutmayın; önemli olan hareket etmek değil, doğru hareket etmektir." Hepinize şimdiden enerji olsun.devamını oku...
Adres: Kızılırmak Mahallesi Ufuk Üniversitesi Caddesi Farilya İş Merkezi No:8/58 15.Kat Çankaya - Ankara

Fizyozi Pilates

Çukurambar

devamını oku... Adres: Kızılırmak mah. Ufuk Ünv. cad. 16/45 5. Kat No: 45 Çukurambar-Ankara

Lena Pilates Studio By Zuhal Güngör

Çukurambar

devamını oku... Adres: Kızılırmak Mahallesi Dumlupınar Bulvarı No:9 A3 Blok 503 Çankaya - Ankara

Fit GYM

Çukurambar

devamını oku... Adres: Söğütözü Mahallesi Söğütözü Caddesi 2 D Blok No:10 Koç Kuleleri Çukurambar - Ankara

Ece Haspolatlı Fizyoterapist Pilates Salonu

Çankaya

devamını oku... Adres: Oran Mahallesi Turan Güneş Bulvarı Park Oran Ofis Kat:7 No:18 Çankaya - Ankara

New Body Pilates Studio

Çankaya

devamını oku... Adres: Cidde Caddesi Sancak Mahallesi 31/A Çankaya-Ankara

Wox Academy

Çukurambar

devamını oku... Adres: Kızılırmak Mahallesi 1445. Sokak No:2/16 (Paragon Tower Teras Katı) Çankaya - Ankara

Fizyoumut Pilates

Çankaya

devamını oku... Adres: Turan Güneş Bulvarı Akçam Plaza 100/7 Kat:1 Çankaya - Ankara

Tower Pilates - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: Via Tower Söğütözü Mahallesi Nergiz Sokak 7/A 25.Kat No:7 Çukurambar-Ankara

MZ Sport Club

Çankaya

devamını oku... Adres: İlkbahar Mahallesi Galip Erdem Caddesi 576.Sokak No:12 Çankaya-Ankara

Ada Yüzme Kursu

Çukurambar

Orhan Hocadan;
Yüzme Sporunun Faydaları:

-Hem eğlenceli, hem serinletici hem de dinlendirici bir spordur.
-Yüzme: Zihinsel ve fiziksel faydalarının yanında diğer bazı kara sporlarını yapmayı kısıtlayıcı fiziksel sınırlamaları olan kişilerinde kolayca yapabileceği bir spordur.
-Yüzme deyince hemen aklınıza olimpik bir havuzda yüzen profosyonel yüzücüler gelmesin. Uygun bir çalışma programı ve bazı temel teknikleri öğrenerek vücut dayanıklılığınızı kaslarınızın kuvvetini ve esnekliğini arttırabilirsiniz.

Sağlık açısından:
Bilimsel olarak kanıtlanmıştır ki yüzme sporu, halk arasında bilinen; bel fıtığı, boyun fıtığı, kas ‐iskelet sistemi ve şeker hastalıklarında alternatif tedavi olarak kullanılmaktadır.

Avantajları:
Dayanıklılık ve esnekliğinizi geliştirir. Adelelerinizi geliştirir ve denge sağlar. Kalbi güçlendirir. Fiziksel görünümünüzü değiştirir. Dolaşımı düzenler.Varis gibi hastalıklarda faydalıdır. Kilo kontrolunu sağlar. Stres ve gerilimi azaltır. Eklem iltihabı gibi hastalıklarda eklemleri ve bağları daha az zorladığından önerilen egzersiztipidir. Haftada 3 gün yüzme önerilir. 1 saat yüzme ortalama 500 kalori harcatır. Enerji verir. Kas güçsüzlüklerini tedavi eder. Şişmanlarda, hamilelerde ve hareketsiz kişilerde özellikle yararlıdır. Çünkü suda yapılacakegzersizler eklemleri ve bağları daha az zorlamaktadır. Sudaki vücut ağırlığı karadakinin 10misli azalır. Suda yapılan rehabilitasyonun fizik tedavinin etkin bir formu olduğukanıtlanmıştır.


Suda Egzersiz Tipleri:

Suda yürüyüş veya koşu.Bel seviyesine kadar girilen suda yapılan yürüyüş veya koşu karada yapılandan 2 kat daha fazla dirence karşı yapıldığından iyi bir aerobic egzersizdir.
Üstelik karada yapılan çalışmalarda oluşabilecek kazalar ve yaralanmalar suda % 90 oranında azalmaktadır.
Boyun seviyesindeki suda 20 dk veya daha uzun süreyle yapılacak, bütün vücudu çalıştıran ritmik aerobik hareketleri kalp damar sistemini güçlendirmektedir. Su içinde yapılacak pedal çevirme hareketi ve kolları açıp kapama hareketi faydalı olacaktır.

Krawl ya da serbest yüzebiliyorsanız 100 metre yüzme ile işe başlayın. 25 er metrelik 4 tur ile 100 metreyi tamamlayın ve tur aralarında 1 er dakika dinlenin. Daha sonra bu turları kademeli olarak arttırarak 20 dakika hiç durmadan yüzmeyi hedefleyin.

65 Kilo ağırlığında bir kişinin 1 saat yüzerek harcayacağı kalori ortalama:

-Genel yüzme 420 Cal. Kuvvetli Yüzme 650 Cal. Sırtüstü Yüzme 550 Cal. Kurbağalama
-Yüzme 550 Cal. Kelebek Yüzme 750 Cal.Crawl Yüzme750 Cal. Olarak hesaplanmıştır.
devamını oku...
Adres: Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:43/1 ( Sportif Yaşam Kulübü İçi ) Çukurambar-Ankara

Ankara Spor Akademisi

Çankaya

devamını oku... Adres: Şehit Cengiz Karaca Mah. Kabil Caddesi No: 109 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Boost Pilates

Çankaya

devamını oku... Adres: Sinpaş Altınoran Kule 2023 Kat:34 No:229 Çankaya - Ankara

HK Pilates Salonu

Çukurambar

devamını oku... Adres: 1427. Cad. 1522 Sok. Merkez Sahil Sitesi A Blok Gökhan Apt. No: 10-A 100. Yıl-Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

ELİT SPORCULAR SPOR KULÜBÜ, TÜM BRANŞ ANTRENÖRLERİMİZ LİSANS VE ÜZERİ EĞİTİME SAHİP, KENDİ ALANLARINDA MİLLİ SPORCU OLMUŞ, MİLLİ TAKIMLARDA ANTRENÖRLÜK YAPMIŞ VE MİLLİ SPORCULAR YETİŞTİRMİŞ ANTRENÖRLERDİR. KULÜBÜMÜZ ÇAĞDAŞ VE EVRENSEL ÖLÇÜTLERDE SPOR BİLİMİNİ TAKİP EDEREK 20 YILI AŞKIN SÜREDİR FALİYETLERİNE DEVAM ETMEKTEDİR.

1 – Çocuk Karate-DO ; Japonya kökenli bir savunma ve dövüş yönetimi olarak gelişmiş olan Karate sporunda, çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerine destek, küçük yaşta disiplin , özgüven ve saygı alanlarında ilerlemelerine katkı sunmayı hedefleyen bir spordur. Kulübümüz bünyesinde 22 yıldır faal olan Karate-do branşımızda çok sayıda madalya kazanmış sporcular yetiştirdik.

2- Çocuk Taekwondo ; Fiziksel dövüş yeteneklerinden daha fazlasını öğretmeyi hedefleyen, en sistematik ve bilimsel Kore dövüş sanatıdır. Bedeni ve zihni eğitip, ruhu ve yaşamı doğru yönde geliştirmeyi hedefleyen bir dövüş sanatıdır. Taekwondo Olimpiyatlara akredite bir spor branşıdır, kulübümüz bünyesinde 10 yılı aşkın süredir faal olarak devam etmektedir.

3- Çocuk Cimnastiği ; Hemen hemen tüm sporların temelini oluşturan jimnastik, 3 yaşında itibaren başlanılabilen, çocukların, ruhsal ve fiziki gelişimlerine çok faydalı olimpik bir spor branşıdır. Çocuklarda erken yaşta başlanıldığında, ruhsal gelişim ve disiplin kazanımları yanında, postür, denge, motor becerilerin gelişimine yönelik çok faydalı olduğu birçok akademik çalışmada ispatlanmıştır.

4- Pilates , Reformer ; Aletli pilates, bir takım aparat ve ekipmanlar kullanılarak yapılan pilatesin genel adıdır. Bu aparatları kullanarak 500'den fazla hareket yapılabilmekte ve pilatesten en iyi sonuçları en kısa sürede alınabilmektedir. Gün boyu bilgisayar başında çalışan, hareketsiz ve sağlıksız bir tarzına hapsolmuş bireylerin en hızlı form tuttuğu günümüzün en popüler spor branşlarından birisidir. Mental ve fiziksel gelişim , nefes kontrolü, esneklik, bel ve boyun fıtığına yakalanma riskini azaltma, yine bel ve boyun fıtığı rehabilitasyonu gibi sayısız faydaları bulunmaktadır.

5- Yetişkin KİCKBOKS VE MUAYTHAİ ; Yumruk, tekme, diz ve dirseklerin kullanıldığı, günümüzün en popüler savunma ve atak sporlarının başında gelmektedir, günlük hayatın stresini atmak için çok ideal bir spor disiplinidir. El ve ayak koordinasyonunu geliştirirken form tutmanıza yardımcı olur. Bir yandan sıkılaşıp stres atarken diğer yandan öz savunma becerisi kazanılan çok eğlenceli bir disiplindir.



devamını oku...
Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Sihirli Çember Pilates Stüdyosu

Çankaya

Fizyoterapist eşliğinde.

devamını oku...
Adres: Yıldızevler Mahallesi Rabindranath Tagore Caddesi No:11 D:5 Çankaya - Ankara

Sevda Altuntaş Yoga

Dikmen

devamını oku... Adres: Dikmen

Big Town Academy

Cevizlidere

devamını oku... Adres: Cevizlidere Mahallesi 1243 Sokak No:10/B Cevizlidere-Ankara

Life Concept Pilates Stüdyo

Çukurambar

devamını oku... Adres: Kale Ofis Kızılırmak Mahallesi Mevlana Bulvarı No:150 B Blok Kat:4 No:14 Çankaya - Ankara


Daha önce hiç spor yapmamış kişilerin uzmanlardan yardım alması gerekmektedir. Spor salonlarının özel hizmetlerinden faydalanarak profesyonel bir destekle spora başlanması gerekmektedir. Personal training hizmetleri bu konuda sporculara yardımcı olabilmektedir.

Sporcuların spora başlamadan önceki ve spor yaptığı dönemdeki sağlık durumu da bilinmelidir. Sporcunun bir hastalığı var ise bunu antrenörler paylaşmalıdır. Sağlık durumunu riske atmayan programlarla kış aylarında da sağlıklı spor yapmak mümkündür.

Spor yaparken beslenmeye dikkat etmek kış aylarında da geçerlidir. Dengeli beslenmeyi alışkanlık haline getirmeyen sporcular yağlardan kurtulmak isterken kaslarını kaybedebilir. Spor yapılan dönemde spordan en az 1 saat önce karbonhidrat kaynağı olan gıdalar tüketilmelidir. Spor sonrası ise protein ağırlıklı besinler tüketilmelidir. Aynı şekilde vücudun su dengesi de önemlidir. Spor yapan kişinin vücudu su kaybeder. Düzenli şekilde yapılan 1 saatlik sporun ardından vücut yaklaşık 1 litre suya ihtiyaç duyar. Sporcular su tüketmeyi de ihmal etmemelidir.

Spor salonundaki aletleri kullanırken de bir sağlık tehdidi oluşmaktadır. Makine grubundaki aletlerin yükseklik gibi ayarlanabilir ölçülerini sporcular, kendi fiziksel özelliklerine göre hazırlamalıdır. Aksi takdirde sakatlıklar meydana gelebilir. Spora başlamadan önce de ısınma hareketleri yapmak, bu sakatlıkların önüne geçecektir.

Spor öncesi hazırlık kadar spor sonrası da önemlidir. Sporu kardiyo hareketleri ile bitirmek kasları rahatlatacaktır. Soğuk havaya çıkmadan önce ise vücudun soğuması için bir süre beklenmelidir. Ardından kalın giysiler giyerek ve özellikle boyun bölgesini koruyarak dışarı çıkılabilir.

Spor Salonunda Bacak Kasları Nasıl Geliştirilir?


Spor salonlarında yapılan sporun amacı sadece zayıflamak değildir. Genç yaştaki sporcular genellikle formlarını koruma, kaslarını geliştirme ve vücutlarını şekillendirme amacıyla gitmektedir. Özellikle kadınların daha çok ilgi gösterdiği bölgesel fitness yöntemleri ile bacak kaslarını geliştirmek ve şekillendirmek mümkündür. Kadınların fiziksel görüntü için yaptığı bölgesel bacak geliştirme, erkekler için daha sportif amaçla yapılmaktadır. Özellikle basketbol ve futbol oynayan sporcular bacak kaslarına daha çok önem göstermektedir.

Bacak kaslarını geliştirmek için öncelikle bacak kasları hakkında bilgi sahibi olmak gerekmektedir. Bu nedenle sporun yapıldığı merkezde bir uzmandan destek almak faydalı olacaktır. Bacak kasları, vücuttaki en büyük kas gruplarındandır. Doğru egzersizler uygulandığı takdirde bacak kaslarını geliştirmek, güçlendirmek ve şekillendirmek oldukça kolaydır.

Bacak kasları gruplandırılmış ve her grup için farklı egzersizler geliştirilmiştir. Bacağın ön kısmında, diz ile kasıklar arasında kalan bölge quadriceps kasıdır. Arka kısımda en üstte kalça kasları vardır. Kalça kasları ile diz arasındaki bölgeye ise hamstring kası adı verilir. Baldır bölgesi, yani diz ile ayak bileği arasındaki bölge calf kaslarından oluşur. Bacakların iç kısmında adductor, dış kısmında ise abductor kasları mevcuttur. Bu kasların her birine özel farklı çalışma yöntemleri vardır.

Hamstring ve qudriceps kaslarına yönelik yapılan egzersizler ile bacakları hacimlendirmek mümkündür. Yüksek ağırlıklar ile az tekrarlı yapılan egzersizler ile bacaklar hacimlendirilebilir. Bacakları inceltmek için ise uzun süreli ve devamlı egzersizler yapılmalıdır. Ağırlık aletleri yerine vücut ağırlığı ile çalışmak çok daha faydalıdır. Bu konuda yapılacak en etkili egzersizlerden birisi aletsiz yapılan jump squat egzersizidir. Sabit tempoda uzun süreli yürüyüş ve koşular da bacak inceltici bir spordur.

Bacaklardaki calf kası, vücudun en güçlü kaslarından birisidir. Bu nedenle geliştirilmesi daha zordur ve özel olarak çalışılması gerekmektedir. Aşil tendonu gibi güçlü bir bağa bağlı olan calf kası için çalışmaya başlamadan önce germe hareketleri yapılmalıdır. Çift başlı bir kas yapısına sahip olan calf kasının iki başı da dengeli geliştirilmelidir. Bir taraf daha fazla gelişmiş ise diğer tarafa yüklenilmelidir.

Çarpık Bacak ve Parantez Bacak Spor Yaparak Düzelir Mi?


Bacaklarda kemik yapısından kaynaklanan çarpık bacak ve parantez bacak gibi şekil bozuklukları ortaya çıkabilir. Bu şekil bozuklukları kişinin fiziksel güzelliğini bozduğu gibi yürüyüş bozukluğuna da neden olmaktadır. Spor salonlarında yapılacak bilinçli sporlarla bu şekil bozuklukları giderilebilir.

Bacaklardaki şekil bozuklukları kemiklerin şekillerinden kaynaklanmaktadır. Fakat kemiklerin şeklini değiştirmek mümkün değildir. Bu nedenle bacaklardaki şekil bozukluklarını gidermek için kemiğin etrafını saran kasları geliştirmek gerekmektedir. Bacaklarda dışa doğru olan şekil bozuklukları, iç kısımda bulunan adductor kası geliştirilerek ortadan kaldırılabilir. Bunun için side lunge adı verilen egzersiz yapılmalıdır.

Bacakların yana doğru daha düzgün bir şekle sahip olması için ise quadriceps kaslarının gelişmesi gerekmektedir. Quadriceps kasları dizlerin üst kısımlarındaki bölgededir. Bu bölgelerin geliştirilmesi bacakların daha düzgün bir şekle girmesini sağlar. Bu çalışmalar için ise makineler yardımıyla yüksek ağırlıklar çalışılmalıdır.