INTERVAL ANTRENMAN NEDİR?

blog yazısı ekle !

INTERVAL ANTRENMAN NEDİR?

Günümüzde teknoloji gelişimi hızla ilerlemekte olup, bunun sonucunda hareket etme alışkanlığı her geçen gün azalmaktadır. Öyle ki su içmek için bile ayağa kalkmaya üşenir hale geldik. Hareketsizleşen yaşam, beraberinde hastalıkların ortaya çıkmasına neden olmakla beraber; birçok insanın yaşam kalitesini de düşürdü.

Teknolojik gelişmelerin etkisi olarak hareketsiz yaşam, rahatsızlıkların yanı sıra sağlıksız kilo alımına da yol açtı. Peki bu sağlıksız kilolardan nasıl kurtulacağız?

İnsan vücudunun yağ depoları iç bacak, karın çevresi, basenler ve kol içidir. Aşırı kilo alımında ilk olarak bu yerler kilo alır ve genişler. Bunun sonucunda istemediğimiz sarkmalar ortaya çıkar. Büyük bir kısmı yağ olan, bu görüntünün yok edilmesi ne kadar istenilse de çok kolay değildir. Dikkat edilmesi gereken nokta ise kilolar verilmeye başlandıktan sonra aynı şekilde kiloların geri alınmamasıdır.



Interval antrenman son zamanlarda adını yağ yakıcı antrenman olarak duyuran, sonuç almakta en başarılı antrenman metotlarından biridir. Peki son zamanlar da adını sıkça duyduğumuz interval antrenman nedir?

Interval antrenman, diğer antrenman türlerine göre metabolizmayı daha fazla hızlandıran, doğrudan nabız kontrolüyle ilişkili, egzersiz şiddetinin arttığı ve azaldığı bir egzersizdir şeklidir. Tekdüze bir antrenman programı olmaması egzersiz esnasında sıkılmanın önüne geçerken, sonrasında da metabolizmanın çalışma hızına olumlu etkisi devam eder.

Basit bir interval antrenmanı özetlersek , ısınarak başladığımız antrenmanımıza, 1 dakika yüksek tempoda koşu, 2 dakika yavaş tempoda yürüyüş, 1 dakika yüksek tempo, 2 dakika yavaş tempo… gibi setlerin tekrarlandığı ve şiddetin sürekli artıp azaldığı antrenmanlardır. Interval antrenmanlar için muhakkak uzman eğitmenlerden, sağlık durumunuzu bildirerek, yardım almalısınız.

Interval antrenmanın faydaları nelerdir?

Hızlı bir şekilde yağ yakımı sağlar,
Spor sonrasında da metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlar,
Dayanıklılık ve kondisyonu arttırır,
Kas kütlesini arttırmaya yardımcıdır,
Düzenli yapıldığında kalbi güçlendirdir, metabolizmayı hızlandırır.