ANKARA FİTNESS ÖZEL DERS - PERSONAL TRAINING

blog yazısı ekle !

ANKARA FİTNESS ÖZEL DERS - PERSONAL TRAINING

ANKARA FİTNESS ÖZEL DERS ÜCRETLERİ

Ankara'daki fitness salonlarında başarılı eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen özel dersler ile belirlenen hedefler kısa sürede gerçekleşiyor. Fitness özel ders ücretleri ne kadar? Spor salonu fiyatlarından daha mı pahalı?

Evet her zaman fitness özel ders (personal trainer) fiyatları daha pahalıdır. Belki de spor salonuna 1 yıllık üyelik parasına sadece 1 ay fitness özel ders alabilirsiniz. Fiyatı daha pahalı olmasına rağmen fitness özel ders personal trainer hizmeti almak çok daha fayda sağlayan ve hedeflerinize daha kolay ulaşmanızı sağlar.

Örneğin 10 seans fitness özel ders ücretleri 1000-2000 TL arasında değişmektedir. Bu tabiki fitness hocasına göre değişebilir.

Fitness, fiziksel ve ruhsal iyileşme sağladığından kişinin günlük yaşantısında, iş yaşantısında başarılı ve mutlu olmasını sağlıyor. Daha fit ve sağlıklı olabilmek için özel dersler ile fittness yapabilirsiniz. Böylece personal training hocanız size özel olarak ilgilenir ve bu şekilde derslere devam etmeniz çok daha düzenli ve disiplinli olarak spor yapabilmenizi sağlar.


Fitness Nedir?

Fit olmak için yapılan düzenli ve sürekli egzersizlere fitness denir. Fitnessi alışkanlık haline getiren kişilerin duruşu düzelir, fit bir görüntü kazanır ve yaşam kalitesi artar.

Fitness egzersizleri diğer spor dalları veya egzersizler ile karıştırılmamalıdır. Fitness egzersizinde amaç sıkı, çevik, esnek bir vücuda sahip olmaktır. Vücutta biriken yağ kütlelerini eriterek düzgün bir görüntü elde edilir. Kas yapmak, kas gruplarını geliştirmek ağırlık çalışmalarının amacıdır.

Fitness egzersizleri kapsamında; tempolu yürüyüş, ip atlama, bisiklet sürme gibi farklı hareketler vardır.

Fitness Nasıl Yapılır?

Ankara'daki Fitness salonlarında özel dersler kişinin ihtiyacına göre hazırlanır. Çalışma düzenin belirleyicileri fitness eğitmeni veya fizyoterapisttir. Fitness egzersizleri iki şekilde yapılabilir;

Aletli fitness

Aletsiz fitness

İncelmek için yapılan fitness egzersizleri: kardiyo çalışmalarıdır. Kan dolaşımını hızlandırır ve vücutta biriken yağların kısa sürede erimesini sağlar.

Kuvveti artıran fitness egzersizleri: ağırlık indirip kaldırma, kardiyo çalışmalarıdır. Böylece kaslar kaybettiği esnekliği yeniden kazanır.

Fitness içerisinde yer yer yoga, pilates gibi yardımcı spor branşlarına da yer verilir. Hem ruhu dinlendirmek hem de esnekliği artırmak amacı ile yapılır.

Fitness egzersizleri bölgesel olarak yapılır. Karın bölgesi, kollar, bacaklar, kalça vb. egzersize ihtiyaç duyan bölgeye ağırlık vermek çalışmaların etkisini artırır.

Fitness İçin Neden Özel Ders?

Fitness de kişinin belirlediği hedefe kısa sürede ulaşabilmesi için azim, devamlılık ve odaklanma unsurlarına ihtiyacı vardır. sporcunun kendi kendine bunu gerçekleştirmesi mümkün değildir. Hatta egzersiz çalışmaları monoton olarak ilerlediğinde sonuç alınamaz veya sonuçlar geçicidir. İşte fitness için hazırlanan özel ders programı sayesinde hedefler kısa zamanda gerçekleşir.

Fitnessin Faydaları

Fitness devamlı yapıldığında iskelet sisteminin ve kas gruplarının dayanıklılığı artar.

Zayıflamak için ağırlık çalışmasının fitness programına eklenmesi gerekir. Böylece sindirim sistemi de düzenli çalışır.

Estetik bir duruşa sahip olmak için fitness programında yoga ve pilates hareketlerine yer verilebilir. Karın ve sırt bölgesinde bulunan kasları çalıştırıp, kemiklerin düzelmesini sağlar.

Kalp hastalıklarına genç yaşta yakalanma ihtimalini azaltır. Kan dolaşımını dengeleyen kardiyo çalışmaları fitness de mevcuttur.

Fitness egzersizleri doğru nefes almayı ve vermeyi öğretir.

Çalışmalar hareketli bir yaşam tarzını da beraberinde getirir. Dolayısı ile vücut ısısı artar ve terleme olayı gerçekleşir. Terleme yoluyla vücuttaki zararlı maddeleri atılır.

Uykusuzluk sorunu fitness antrenmanları ile çözülür.

Negatif enerjiden kurtulmanın yolu fitness egzersizlerinden geçer.

Fitness Özel Ders Kuralları

Özel Ders her ne kadar esnek çalışma programı olsa da bazı noktalara dikkat edilmelidir. Fitness özel dersi, sadece bir katılımcı ve fitness eğitmeni ile beraber yapılır. Katılımcı derse gelemeyeceği zaman mutlaka önceden haber vermesi gerekir.Dersler en fazla 3 kere ertelenebilir. Sürekli erteleme gibi bir durum söz konusu olmaz.

Fitness Özel Derslerine Başlamadan Önce Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Çalışmalar öncesinde fitnessi tanımak gerekir. Fitnessi tanımak ve sevmek sonraki aşamalar için önemli faktörlerdir. Ayrıca sporcu fitness esnasında yaralanır mı veya riskler var mıdır? Bilmelidir. Spor ayakkabısı başta olmak üzere rahat kıyafetler tercih edilmelidir. Egzersizler öncesinde bedeni hareketlere alıştıracak basit çalışmalar yapılmalıdır. Egzersizler aşama aşama ilerlemelidir. Basit uygulamalar sonrasında zorlaştırılmalıdır. Zor hareketler ile başlandığında sporcu hem zorlanır hem de vücudunda hedeflediği gerçekleşmez.

Fitness egzersizlerine günlük yaşamdaki hareketler ile destek verilebilir. Mesela hareketli bir yaşam tarzını alışkanlık haline getirmek gibi. Peki, nasıl yapılabilir? Hareket sayısını kısıtlayan teknolojiden uzak durulabilir. Yani katları inip çıkarken merdivenleri kullanmak. Durakta inmek yerine bir veya iki durak öncesinde inip ritimli yürümek. Kısa mesafelere araba ile gitmek yerine bisiklet sürmek. Hafta sonları açık hava da ip atlama aktive olarak tercih edilebilir. Bu hareketler yaşamın kalitesini artırır. Eğer sistemli hale getirilirse bu tür hareketler zayıflama da kaçınılmazdır. Sindirim sistemine de etki eder. Kilo vermek çoğu insanın sorunuyken bir de kilo almak isteyenler de var. Yediklerini hızlı yakan kişiler kilo alamamaktan şikayetçidir. Fitness egzersizleri ideal kiloya ulaşmaya yardımcı olur. Tabi kilo alırken sağlıksız şişmanlama şeklinde değil de kasların gelişip güçlenmesi şeklinde olması fitness egzersizleri ile mümkündür.

Fitness Egzersizleri Beslenme Programı ile Desteklenmelidir

Karbonhidrat ve protein ağırlıklı beslenmek fitness eğitim programına katkı sağlar. Çabuk yorulmayı önlemek ve açığa çıkan enerjiyi karşılamak için beslenme konusu önemlidir. Tüketilen besinlerin içerdiği yağ oranına dikkat etmek gerekir.

Tüketilen besinler kadar nasıl tüketilmesi de önemli bir konudur. Bir ya da iki öğün yemek doğru değildir. Öğünler sıklaştırılıp miktarı azaltılmalıdır. Seviye ilerledikçe öğün sayısına ilaveler yapılması gerekir. Böylece kalori takviyesi doğal besinler ile karşılandığı gibi karbonhidrat (natürel) ile de alınabilir. Kısacası beslenme alışkanlıkları spordaki yeterliliği doğrudan etkileyen önemli bir unsurdur.

Ankara'daki Fitness salonlarında özel derslerde fitness hakkında her şeyi öğrenebileceğiniz gibi odaklanma, motivasyon ve programlı çalışma konusunda destek alabilirsiniz. Ankara'daki fitness salonlarında fitnesse yeni başlayanlar için özel ders doğru tercihtir. Fitness salonlarında yapılan egzersiz programları daha doğru ve bilinçli yapılır. Mesela vücut aralıksız hareketlerden yorulur. Eğer vücudun yorulmasına rağmen hareketlere devam edilirse sakatlanmalar kaçınılmazdır. Fitness salonlarında özel derslerin arasına mola konularak sporcular dinlendirilir. Kaslar, kemikler dinlendirilerek yıpranmalar önlenebilir. Ankara gibi kalabalık ve yoğun şehirlerde spor yapmak zahmetli bir aktivitedir. Fitness özel derslerine ister online katılarak ister spor salonuna katılarak spor yapmak keyfe dönüşüyor.


Ncm Personal Training

Yaşamkent

Neden NCM PERSONAL TRAİNİNG ?"NCM SİZİ GÜÇLÜ,SAĞLIKLI,SPORCU YAPAR "

NCM alanında uzman eğitmen kadrosu ile tamamen ihtiyaçlarınız doğrultusunda size özel hazırlanan programlar dahilinde "POSTÜR ANALİZİ,EKLEM HAREKET AÇIKLIĞI,DURUŞ BOZUKLUĞU VE KASSAL KUVVET " testleri ile sizleri sağlıklı bir bedene sahip olmak ile birlikte aynı zamanda branşa yönelik eğzersizler ile verimli,yetenekli sporcular yetiştirmektedir.

Sizde bilinçli ve güvenli sporu hayatınızın bir parçası haline getirmek istiyorsanız sizide NCM PERSONAL TRAİNİNG'e bir kahve içmeye bekleriz.devamını oku...
Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Büşra Pilates Center

Keçiören

devamını oku... Adres: Kavacık Subayevleri Mahallesi Şehit Oğuzhan Duyar Sokak 12/B (Botanik Parkın Yanı) Keçiören - Ankara

Quads Team

Çayyolu

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 3028. Cadde 16-B/10 Kule Evo Çayyolu-Ankara

Cat Sports

Beştepe

Fitness üyelik ücretleri:

  • 1 aylık : 2750 TL
  • 3 aylık : 5200 TL
  • 6 aylık :9250 TL
  • Yılık :17.000 TL
  • Günlük :500 T
Boks
  • Aylık :8500 10 saat
devamını oku...
Adres: Beştepe Mahallesi Alparslan Türkeş Caddesi 61 / A Çakıroğlu Plaza Beştepe - Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

Şehit Osman Avcı Mahallesi 1071 malazgırt cad goksu prestij konutları no:37
Eryaman Etimesgut Ankara Defans Savunma Akademisi) Eryaman - Ankara

Yetkili ve iyi çalıştırıcılarımız sayesinde çocuklarınızı için Krav Maga kinds büyükler için Kravmaga, Aikido ,Judo, Bjj , combat jiujutsu ,Muaytai ,kickboks ,boks ,karate , taekwondo gibi savunma sanatlarını kapsar.

Kravmaga kişisel savunma Akademisi olarak, her biri kendi alanında profesyonelleşmiş ve akademik uzman kadromuzla, sizin için özel hazırlanmış programlarımızı, uygulamaların bilimsel yönünü de koruyarak ve bu amaca yönelik en alt seviyeden en üst seviyeye kadar sporsal akitivitelerde bulunmak, sporun ve sağlığın ön planda tutulmasına ve geniş kitlelere yayılmasına olanak sağlamak ve sporun bir yaşam stili haline gelmesini sağlamak, başlıca amaçlarımızdandır.

Yaptıklarımız

Her yaş grubuna hizmet veren Kravmaga kişisel savunma Akademisi olarak Vip (bire bir dersler) ile sizlere spor yapma alışkanlığını kazandırmak, çocukların girişimciliğini, sosyallleşmelerini ve vücut yapılanmasını desteklemek ve her bir üyemizin kendi yaşamları ve çevreleriyle ilgili farkındalıklarının ve yaşam kalitelerinin artmasına hizmet etmeyi kendisine misyon edinmiştir.

Yaşam ve fitness üzerine uzman çalıştırıcılarımız ile hizmet veriyoruz. Gruplarımız her yaş grubuna uygundur.

Çocuk Kulübü

Çocuklarınız spor ile iç içe büyüdüğünde; sağlıklı gelişim gösterirler. İleri de kötü alışkanlıklardan uzak durur ve sporun disiplini ile daha düzenli bir hayat kurmaya meyilli hale gelir. Çocuk kulübünde Judo Aikido ve Krav Maga Kinds üzerine 4 ile 15 yaş arası gruplarımız vardır.

Savunma Sanatları
kurslarımız konusunda uzman eğitmenler tarafından verilmektedir. Kravmaga, Aikido,Judo Brazilian Jıu-jutsu ve combat jiujutsu üzerine kurslarımız vardır.devamını oku...
Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Spor Mektebi Spor Kulübü

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi Başkent Bulvarı 2372. Sokak No:2 (Botanik Metro Durağı) Batıkent Uğur Okulları Yenimahalle - Ankara

Fit GYM

Çukurambar

devamını oku... Adres: Söğütözü Mahallesi Söğütözü Caddesi 2 D Blok No:10 Koç Kuleleri Çukurambar - Ankara

Pathoja Pilates

İncek

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi 3602. Sokak Sinpaş İncek Life Sitesi 8/13 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Fit Life Gym

Keçiören

devamını oku... Adres: Yükseltepe Mahallesi 2107. Cadde 3/l Keçiören - Ankara

MZ Sport Club

Çankaya

devamını oku... Adres: İlkbahar Mahallesi Galip Erdem Caddesi 576.Sokak No:12 Çankaya-Ankara

Khai Pilates Stüdyo

Bağlıca

devamını oku... Adres: Eski Bağlar Caddesi Astoria Life Sitesi G Blok Villa No:1 Bağlıca-Ankara

Move'n More Personal Training

Eryaman

Move'n More'da bildiğinin çok ötesinde bir personal Training deneyimini sunuyoruz size. Diyetisyen, Fizyoterapist ve Uzman Antrenörler eşliğinde Fitness, Ems, Fonksiyonel Antrenman ve Reformer Pilates alanlarında birebir ve düet çalışmalar yapıyoruz. Rutin ölçümlerin dışında gerçekleştirdiğimiz Gen Testi ile 5 gen yapınıza bakıyor, antrenman ve beslenme programını gen testi sonucuna göre oluşturuyor ve %100 sonuç almanızı hedefliyoruz. İçeri girdiğiniz andan itibaren enerjinizi yükseltecek mimari tasarımı ile her ayrıntıyı sizin için tasarladık.


ERYAMAN'DA Bilim, eğlence ve sporu bir araya getiren özel üyeler kulübü olan Move'da yapılan Workshoplar ve outdoor etkinliklerle kendinizi özel hissedeceksiniz.
devamını oku...
Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Malazgirt 1071.Cadde Göksu Hill Tower No:18 Eryaman - Ankara

Harmony Fizyoterapi ve Klinik Pilates

Bağlıca

devamını oku... Adres: Bağlıca Mah. Etimesgut Blv. No:75/53 Lion İş Merkezi Etimesgut-Ankara

Sports House

Çukurambar

"Kaliteli bir yaşam, sağlıklı bir omurgadan başlar." düşüncesiyle açmış bulunduğumuz stüdyomuzda; kadın-erkek farklı yaş gruplarındaki sedanter bireylere ve profesyonel sporculara; Pilates, Fonksiyonel Egzersiz, Düzeltici Egzersiz, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Masaj Terapi gibi birçok alanda Grup ve PT seanslarını; alanında uzman eğitmen, akademisyen, antrenör, fizyoterapist ve masör kadrosuyla egzersiz ve tedavi hizmeti vermekteyiz.

Bireye özgü egzersiz programı hazırlayabilmek için öncesinde Sports House olarak yapmış olduğumuz Antropometrik Ölçümler ve Dinamik Statik Postür Analizi sayesinde neye ihtiyacı olduğunu tespit ederek; Skolyoz, HiperKifoz ve HiperLordoz vb. gibi duruş bozukluğu ve diğer sağlık problemlerinin varsa düzeltilmesi, yoksa ölçüm sonuçlarına göre bireyinde istekleri göz önünde bulundurularak sürecin planlaması yapılmaktadır.

Aynı zamanda bilginin paylaşıldıkça çoğalan bir dinamiğe sahip olduğunu düşünerek; uzun süredir spor sektörüne ait alt branşlarda antrenör gelişimlerine yönelik Sports House bünyemizde, Spor Bilim Uzmanı olarak eğitimler vermeye de devam ediyoruz.

Sports House ailesi olarak sizleri; Kızılırmak Mah. Ufuk Üniversitesi Cad. Farilya İş Merkezi No: 8/58 Kat:15'de spor yapmayı bir yaşam tarzı haline getiren ailemize katılmaya davet ediyoruz.

"Unutmayın; önemli olan hareket etmek değil, doğru hareket etmektir." Hepinize şimdiden enerji olsun.devamını oku...
Adres: Kızılırmak Mahallesi Ufuk Üniversitesi Caddesi Farilya İş Merkezi No:8/58 15.Kat Çankaya - Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Fizyozi Pilates

Çukurambar

devamını oku... Adres: Kızılırmak mah. Ufuk Ünv. cad. 16/45 5. Kat No: 45 Çukurambar-Ankara

Ada Yüzme Kursu

Çukurambar

Orhan Hocadan;
Yüzme Sporunun Faydaları:

-Hem eğlenceli, hem serinletici hem de dinlendirici bir spordur.
-Yüzme: Zihinsel ve fiziksel faydalarının yanında diğer bazı kara sporlarını yapmayı kısıtlayıcı fiziksel sınırlamaları olan kişilerinde kolayca yapabileceği bir spordur.
-Yüzme deyince hemen aklınıza olimpik bir havuzda yüzen profosyonel yüzücüler gelmesin. Uygun bir çalışma programı ve bazı temel teknikleri öğrenerek vücut dayanıklılığınızı kaslarınızın kuvvetini ve esnekliğini arttırabilirsiniz.

Sağlık açısından:
Bilimsel olarak kanıtlanmıştır ki yüzme sporu, halk arasında bilinen; bel fıtığı, boyun fıtığı, kas ‐iskelet sistemi ve şeker hastalıklarında alternatif tedavi olarak kullanılmaktadır.

Avantajları:
Dayanıklılık ve esnekliğinizi geliştirir. Adelelerinizi geliştirir ve denge sağlar. Kalbi güçlendirir. Fiziksel görünümünüzü değiştirir. Dolaşımı düzenler.Varis gibi hastalıklarda faydalıdır. Kilo kontrolunu sağlar. Stres ve gerilimi azaltır. Eklem iltihabı gibi hastalıklarda eklemleri ve bağları daha az zorladığından önerilen egzersiztipidir. Haftada 3 gün yüzme önerilir. 1 saat yüzme ortalama 500 kalori harcatır. Enerji verir. Kas güçsüzlüklerini tedavi eder. Şişmanlarda, hamilelerde ve hareketsiz kişilerde özellikle yararlıdır. Çünkü suda yapılacakegzersizler eklemleri ve bağları daha az zorlamaktadır. Sudaki vücut ağırlığı karadakinin 10misli azalır. Suda yapılan rehabilitasyonun fizik tedavinin etkin bir formu olduğukanıtlanmıştır.


Suda Egzersiz Tipleri:

Suda yürüyüş veya koşu.Bel seviyesine kadar girilen suda yapılan yürüyüş veya koşu karada yapılandan 2 kat daha fazla dirence karşı yapıldığından iyi bir aerobic egzersizdir.
Üstelik karada yapılan çalışmalarda oluşabilecek kazalar ve yaralanmalar suda % 90 oranında azalmaktadır.
Boyun seviyesindeki suda 20 dk veya daha uzun süreyle yapılacak, bütün vücudu çalıştıran ritmik aerobik hareketleri kalp damar sistemini güçlendirmektedir. Su içinde yapılacak pedal çevirme hareketi ve kolları açıp kapama hareketi faydalı olacaktır.

Krawl ya da serbest yüzebiliyorsanız 100 metre yüzme ile işe başlayın. 25 er metrelik 4 tur ile 100 metreyi tamamlayın ve tur aralarında 1 er dakika dinlenin. Daha sonra bu turları kademeli olarak arttırarak 20 dakika hiç durmadan yüzmeyi hedefleyin.

65 Kilo ağırlığında bir kişinin 1 saat yüzerek harcayacağı kalori ortalama:

-Genel yüzme 420 Cal. Kuvvetli Yüzme 650 Cal. Sırtüstü Yüzme 550 Cal. Kurbağalama
-Yüzme 550 Cal. Kelebek Yüzme 750 Cal.Crawl Yüzme750 Cal. Olarak hesaplanmıştır.
devamını oku...
Adres: Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:43/1 ( Sportif Yaşam Kulübü İçi ) Çukurambar-Ankara

18 Boutique Pilates

Yenimahalle

Yenimahalle'nin en prestijli ve deneyimli stüdyosu olan 18 boutique pilates ile sevenlerle buluşuyoruz!

Kadınlara özel pilates stüdyomuzda ücretsiz deneme dersleri için bizi arayın! Aletli pilatesin muhteşem etkilerini kısa sürede hissedebileceğiniz deneyimli eğitmen kadrosuyla en etkili,disiplinli,en keyifli,en eğlenceli ve enerji verici egzersizlerle yaşam kalitenizi arttırmak için sizleri bekliyoruz.. Randevu ve detaylı bilgi için bize hemen ulaşın!
devamını oku...
Adres: Çamlıca Mahallesi Bağdat Caddesi No:83 Faras Ofis Kat:2 No:110 Yenimahalle - Ankara