ÇALIŞAN KADINLAR İÇİN FORM TUTMA TÜYOLARI

blog yazısı ekle !

ÇALIŞAN KADINLAR İÇİN FORM TUTMA TÜYOLARI

Yazar Bilgileri Esra İpek
Çalışan Kadınlar Formunu Nasıl Korumalı ?
Tüm gün masa başında yoğun stres altında çalışmak durumunda kalan kadınlar, bu yazı sizin için!
Çalışmak demek, yoğun enerji harcamak demek aslında. Bir insan sadece oturarak bile saatte 60 kalori harcıyor. Ofiste çalışırken; arada bir merdiven çıkıyor, tuvalete gidiyor, kahve almaya çıkıyoruz. Hiçbir şey yapmasak bile beynimiz çalışıyor ve bir şekilde kalori yakıyoruz. Peki neden hala her geçen gün kilo alıyoruz? Uzmanlar bu soruyu, “Yaktığımız kaloriden çok daha fazlasını almamız" olarak yanıtlıyor. Gün boyu farkında olmadan ağzımıza attığımız minik çikolata parçaları, ikramlık bisküviler, akşamüstü kan şekerimiz düşünce sipariş verdiğimiz dondurmalar... Hepsi de tek başına “masum atıştırmalık" gibi görünse de, günün sonunda kalori hanemize yazılıyor. Hem de öyle böyle değil. Misal, o “sütlü tatlı" sınıfına giren, gayet masum görünüşlü market dondurmalarının her birinde 260-350 kalori bulunuyor. Bunu da ancak hızlı tempoda 40 dakika yürüyerek yakabiliyoruz. Uzun lafın kısası çalışırken formda kalmamız, takım elbiselerin içinde ne kadar jilet gibi bir görüntü sergilemek istediğimizle doğru orantılı. Bolca motivasyon, özveri, plan, enerji ve farkındalık istiyor. İşe nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız bu adımları takip edin. Unutmayın, bu bir diyet programı değil. Sürekli uygulamanız gereken bir yaşam stili.
Adım 1 Kararlı olun: Şimdiye kadar karnınızı sürekli atıştırmalıklarla doldurmuş, bunu yaparken de “bütün gün yemek yemediğinizi" söylemiş olabilirsiniz. Akşam yattığınızda düşünün: Ne kadar gerçekçisiniz? Evet, gerçekte sofraya oturup yemek yememiş olabilirsiniz ama ya o bir parçası bir porsiyon pilava eşdeğer çikolatalar? Gerçekten formda kalmak istiyorsanız kararınızı verin ve bunu çevrenizdekilere açıklayın. “Ben bugün itibarıyla sağlıklı beslenmeye karar verdim ve hiçbir şey beni bu kararımdan döndürmeyecek!"
Adım 2 Bütün yediklerinizi yazın: Merak etmeyin, bunu bir ömür yapmayacaksınız. Sadece gerçekte ne kadar yediğinizi görmeniz için en azından bir hafta ne yerseniz yazın. Sonuca inanamayacaksınız.
Adım 3 Sağlıklı beslenme çantası edinin: Çalışan kadının en büyük problemi öğlenleri dişine göre bir şeyler bulamaması. Köfte yese içinde ne olduğu belli değil, salata ısmarlasa sosundaki kalori bir porsiyon kek kadar. En iyisi ev yapımı yemek yapan güvenilir mekanlar. Örnek öğün ise şöyle olmalı: 2 köfte büyüklüğünde et, 1 kase yoğurt, sınırsız salata, 1 dilim ekmek. Ara öğünler içinse, mutlaka bir sağlıklı beslenme çantasına ihtiyacımız var. İçinde neler mi olmalı? Bir avuç fındık, ceviz veya badem, veya yulaflı 1 porsiyon meyve, 1 kase ev yapımı yoğurt.
Adım 4 Spor ayakkabılarınızı yanınızda taşıyın: Güzel çekici görünmenin birinci kuralı sağlıklı görünmektir. Bu da ancak düzenli sporla mümkün! Ne demişler “Önce ter gelir, sonra güzellik" Sağlıksız bir cilde ne kadar makyaj yaparsanız yapın, yine sağlıksız görünecektir. Bu nedenle hiç değilse, şu içinde bulunduğumuz yaz aylarında yürüyün! Bunun için ekstra zaman harcamanıza gerek yok. İş dönüşü servis veya otobüs yerine ayaklarınızı kullanın! Kışın da iş dönüşü b-fit'te geçireceğiniz sadece 30 dakikayla formunuzu koruyabilirsiniz.
Adım 5 Atıştırma ihtiyacı hissettiğinizde su için: Bir avuç bademinizi tükettiniz ama hala atıştırma ihtiyacınızı dizginleyemiyorsunuz. Bu durumda yapacağınız en iyi şey, koca bir bardağı buzlu suyla doldurup, yudum yudum içmek. Bardağın dibini gördüğünüzde açlık hissinizden eser kalmayacak, yeniden acıktığınızda ise ana öğün vakti çoktan gelmiş olacaktır.