PİLATES VE YOGA ARASINDAKİ FARKLAR

blog yazısı ekle !

PİLATES VE YOGA ARASINDAKİ FARKLAR

Pilates ve Yoga arasında ki farklılıkları merak eden çoğu kişi için bazı konuları hemen anlatmaya başlayalım.

Pilates ve Yoga arasında ki esas fark çıkış kaynaklarıdır. Her ne kadar ikisi de fiziksel bir gelişmeyi amaçlıyor olsa da, Yoga da bu durum daha ruhani ve iyileştirici yönde gelişmişken, Pilates de uygulanan metotlar rehabilite edicidir.



Quads Team

Çayyolu

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 3028. Cadde 16-B/10 Kule Evo Çayyolu-Ankara

18 Boutique Pilates

Yenimahalle

Yenimahalle'nin en prestijli ve deneyimli stüdyosu olan 18 boutique pilates ile sevenlerle buluşuyoruz!

Kadınlara özel pilates stüdyomuzda ücretsiz deneme dersleri için bizi arayın! Aletli pilatesin muhteşem etkilerini kısa sürede hissedebileceğiniz deneyimli eğitmen kadrosuyla en etkili,disiplinli,en keyifli,en eğlenceli ve enerji verici egzersizlerle yaşam kalitenizi arttırmak için sizleri bekliyoruz.. Randevu ve detaylı bilgi için bize hemen ulaşın!
devamını oku...
Adres: Çamlıca Mahallesi Bağdat Caddesi No:83 Faras Ofis Kat:2 No:110 Yenimahalle - Ankara

Advanced Terapi Pilates

Mustafa Kemal Mahallesi

devamını oku... Adres: Mustafa Kemal Mahallesi 2132. Sokak No:3/1 Çankaya - Ankara

Step Pilates

Tunalı

devamını oku... Adres: Barbaros Mahallesi Guniz Sokak No:33/2 Tunalı - Ankara

Büşra Pilates Center

Keçiören

devamını oku... Adres: Kavacık Subayevleri Mahallesi Şehit Oğuzhan Duyar Sokak 12/B (Botanik Parkın Yanı) Keçiören - Ankara

NeoTherapia Pilates

Keçiören

devamını oku... Adres: Kavacık Subayevleri Mahallesi Fahrettin Altay Caddesi 4/A Keçiören - Ankara

Fuff Pilates Stüdyosu

Yenimahalle

devamını oku... Adres: Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 274. Sokak 1/A 109 Wings Ankara Yenimahalle - Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

DÜNYAYI TİTRETEN GENÇ KADIN ŞAMPİYON HOCAMIZ BUSE YAVUZ İLE ANLAŞTIK.
TEAKWONDO BRANŞIMIZDA
ŞU ANA KADAR
4 Avrupa şampiyonluğu
1 Avrupa 3. Lüğü
1 Dünya 2. Liği
1 Dünya 3. Lüğü
Bir çok TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU bulunuyor. HEDEFİ EN AZ KENDİ GİBİ VE
DAHA BAŞARILI SPORCULAR YETİŞTİRMEK.devamını oku...
Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Lena Pilates Studio By Zuhal Güngör

Çukurambar

devamını oku... Adres: Kızılırmak Mahallesi Dumlupınar Bulvarı No:9 A3 Blok 503 Çankaya - Ankara

Kulüp 150 Karate ve Savunma Sanatları

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400.Sokak No:5 Çayyolu-Ankara

Base Life Club

Çayyolu

NEDEN BASE LİFE CLUB ?

"Yaşam'a Renkli ve Enerjik Bir Dokunuş"

Dünya standartlarında fitness, SPA/Wellness ve eğlence konseptini tasarım ve en son teknolojiyle bir araya getiren yeni nesil yaşam kulübü Base Life Club, modern mimarisi ve 12.500 metrekare kullanım alanı ile üyelerine en üst seviyede hizmet sunmaktadır.

Dünyanın en başarılı spor kulüplerinin tercih ettiği spor ekipmanlarının olduğu fitness alanı ve bünyesinde barındırdığı SPA merkezi ile TÜSİAV tarafından yılın tesisi seçilmiş, başarısı tescillenmiş bir kulüptür.

Base Life Club'ın dev bünyesinde; konforlu soyunma odaları, profesyonel sporcuların tercih ettiği son teknoloji ekipmanlarla donatılmış ferah cardio & fitness alanı, profesyonel üye gelişim takip sistemi, eşsiz özelliklerle donatılmış yarı olimpik kapalı ve açık havuzu, plaj voleybolu, NBA standartlarında basketbol alanı, dünyadaki en güncel grup aktivitelerinin sunulduğu stüdyolar, Ankara'da ilk ve tek Army Fit kafesi, açık havada spor yapma imkanı sunan, özel zemine sahip açık alanları, pilates allegro stüdyosu, profesyonel tırmanma duvarı, özel boks ringi, müsabaka ölçülerinde squash ve tenis kortları, kinesis stüdyosu, günü yakalayan Day Spa'sı, buhar odaları, kıpırtıları eriten jakuzileri, farklı bir deneyim sunan mağara duşları, stres ayıklayıcı saunaları, kar suları akıtan kar çeşmeleri, tüm stresinizi atacağınız dinlenme odaları size sunulan hizmetlerden ve alanlardan bazıları...

Sizi de bu deneyimi yaşamaya Base Life Club'a davet ediyoruz.

devamını oku...
Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

Tower Pilates - Ümitköy

Ümitköy

devamını oku... Adres: Kanuni Sultan Süleyman Bulvarı 5387. Cadde Beytepe Ümitköy-Ankara

Fit GYM

Çukurambar

devamını oku... Adres: Söğütözü Mahallesi Söğütözü Caddesi 2 D Blok No:10 Koç Kuleleri Çukurambar - Ankara

Cat Sports

Beştepe

Fitness üyelik ücretleri:

  • 1 aylık : 2750 TL
  • 3 aylık : 5200 TL
  • 6 aylık :9250 TL
  • Yılık :17.000 TL
  • Günlük :500 T
Boks
  • Aylık :8500 10 saat
devamını oku...
Adres: Beştepe Mahallesi Alparslan Türkeş Caddesi 61 / A Çakıroğlu Plaza Beştepe - Ankara

MZ Sport Club

Çankaya

devamını oku... Adres: İlkbahar Mahallesi Galip Erdem Caddesi 576.Sokak No:12 Çankaya-Ankara

More Pilates Studio

Yıldız

devamını oku... Adres: Yıldızevler Mahallesi Sukarno Caddesi 46/B Çankaya - Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Fizyo Dynamic

Etimesgut

devamını oku... Adres: Ahi Mesut Mahallesi Ahi Mesut Bulvarı Menekşe Meydan Plaza 63/8 Etimesgut - Ankara

Mead Boutique Sports

Batıkent

devamını oku... Adres: İlkyerleşim Mahallesi 1997/1 Sokak No:2 Batıkent - Ankara

Era Pilates

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Yaşamkent Mahallesi 3114 Sokak No:5 Çankaya - Ankara


Yoga da takip edilen akış bir meditasyona girebilmek adına gerçekleşmektedir. Pilates de ise bu durum zihnin belirli bir noktaya odaklanmasını sağlayarak, kaslarınızın ve fiziksel diğer unsurlarınızın harekete geçmesini sağlamaktır ve meditasyon amacı taşımaz. Elbette bu şekilde ifade ederek, birinin taşıdığı özelliği diğerinin hiç taşımadığını söylemeye çalışmıyoruz. En nihayetinde her ikisi de meditasyon ve fiziksel odaklanmaya dayalı yönler içermektedir. Sadece hangisinin öncelik taşıdığı değişmektedir. Dahası, Yoga, aktif olarak esneme hareketlerine, Pilates ise karın bölgesini sağlamlaştırıcı hareketlere eğilimlidir. Zaten her iki egzersiz türünü de gerçekleştiren kişilere sorulduğunda, Yogayı vücutlarını esnetmek için kullandıklarını, Pilates egzersizlerini ise sırt, bel ve karın bölgelerini kuvvetlendirmek için kullandıklarını söyleyeceklerdir.

Pilates ve Yoga sınıflarına katılmak ve ikisi hakkında hiç tecrübeniz olmasa da uyum sağlamak ve egzersizleri uygulamaya başlamak, uzman eğitmenler ve her yaş ve seviyede ki kişiye özel olarak tasarlanabilen programlar sayesinde çok kolaydır.

AVANTAJLARI

Sanıyoruz yazımızı okuyan herkes, hangisinin diğerinden üstün olduğunu söylememizi veya kendileri bu karara varmaya istemektedir. Ancak bunun netleşebilmesi için her birinin diğerinden farklı olan yönlerini paylaşmamız gerekecektir. Örneğin herkes için geçerli olmasa da çoğu kişi de pilates egzersizlerinin özellikle karın bölgesinde Yoga egzersizlerinden daha iyi sonuçlar verdiği bilinmektedir. Çünkü Yoga egzersizlerinde ki sabit duruşlar yerine her bir pozisyonda dengede durmak, kasları daha fazla çalıştırmaya yardımcıdır.

Aynı şekilde Yoga yapan kişilerin Pilates egzersizlerini gerçekleştiren kişilerden daha fazla esneklik kazandığı da gözlenmektedir. Elbette bu da yine Pilatesin karın bölgesini güçlendirmeye odaklanmışken, Yoganın esnekliği artırmaya odaklanmış olmasıyla alakalıdır. En iyi yönlerinden biri ise ikisinin de belli bir düzeyde kasları çalıştırmayı başarmasıdır. Bu sayede Pilates egzersizlerinden sonra karın bölgemizin, Yoga çalışmalarından sonra ise kollarımızın çalıştığını hissedebiliriz.

NEFES EGZERSİZLERİ

Rahatlamayı ve stresimizi azaltmayı da sağladığı için nefes alıp vermek son derece önemlidir. Neyse ki her iki egzersiz düzeni de doğru ve düzenli şekilde nefes alıp vermeye yardımcıdır. Bazı kişiler her ne kadar ilk başlarda doğru nefes alıp verme tekniklerinde zorlanıp bazı hareketlerde nefeslerini tutmaya çalışsalar da, kısa bir süre içinde doğru tekniği öğrenerek her ikisinden de eşit faydayı sağlayabilmektedirler.

Pilates ve Yoganın karşılaştırılmasında, akıllara gelen bir başka soru da hangisinin daha fazla beden kontrolüne ihtiyaç duyduğu ile ilgilidir. Aslında bu sorunun cevabı da tam olarak yoga veya pilates seviyenizle bağlantılıdır. Belki ilk başladığınız zamanlarda hareketleri doğru ve tam olarak gerçekleştiremeyeceğiniz için beden kontrolünü de çok fazla sağlayamayabilirsiniz. Ancak ilerleyen aşamalarda hem yoganın hem de pilatesin üst düzey bir beden kontrolünü size sağladığını mutlaka görürsünüz. Çünkü her ikisinin de ileri düzey egzersizleri oldukça fazla beden kontrolüne ihtiyaç duymaktadır.

BİREBİR EĞİTİM Mİ? SINIF EĞİTİMİ Mİ?

Yoga ve Pilates, birebir eğitimlerle gayet rahat bir şekilde anlatılabilecek sistemlerdir. Her ikisi de başladıktan sonra belirli bir şekilde ilerlemeyi size sağlayacağı için geliştikçe de ilginiz daha da artacak ve pek çok şeyi kendiniz de keşfetmeye başlayacaksanız. Diğer taraftan böyle bir uygulama beklenenden daha maliyetli bir hal de alabilir. Bu yüzden katılacağınız sınıfların hem ekonomik hem de sosyal açıdan sizlere katacakları birebir eğitimlerden çok daha fazla olacaktır.