ANKARA YOGA KURSLARI

blog yazısı ekle !

ANKARA YOGA KURSLARI

Ankara Yoga Kursu, Fiyatlar ve Yoga Hakkında Detaylı Bilgiler

Yoga, fiziksel ve zihinsel disiplinleri belirtmek için kullanılan Hindistan kaynaklı bir kelimedir. Aynı zamanda meditatif bir uygulamadır. Hinduizm ve Budizm’de özdeşleşmiştir. Dünya genelinde 90’lı yıllarından sonuna doğru fenomen bir akım haline geldi. Ülkemizde de yaygın olarak yoga meditasyonları 2000’li yılların ortasında bilinir hale geldi. Günümüzde ülkemizin her bir noktasında yoga yapılan kurslar mevcut. Birbirinden deneyim yoga eğitmenleri ile ruhun derinliklerine yolculuk yapmak mümkün.

Bu yazımızda Ankara yoga kursu fiyatları ve yoga hakkında bilinmeyenleri 17 madde ile detaylandıracağız.

  1. Ankara Yoga Kursu Fiyatları
  2. Yoga Nedir?
  3. Yoga ile Pilates'in Farkları
  4. Ankara Yoga Kursu Listesi. Telefon, Adres ve Fotoğrafları.  AnkaraSporMerkezleri.com sitemize Özel İndirimleri.
  5. Yoga Malzemeleri Nelerdir?
  6. Yoganın Faydaları
  7. Yoga Hareketleri Nelerdir? 
  8. Evde Yapılabilecek Yoga Hareketleri
  9. Yoga Kampları Nedir?
  10. Yoga Haftada Kaç Kez ve Kaçar Saat Yapılmalı?
  11. Yoga Vücudu Nasıl Şekillendirir?
  12. Yoga Zayıflatır mı?
  13. Yoga Kas Kütlesini Arttırır ve Kasları Güçlendirir mı?
  14. Yoga Yapmaya Kaç Yaşında Başlanır ve Kaç Yaşına Kadar Yapılabilir?
  15. Yoga Yapan Birisi Neler Yemeli?
  16. Yemekten Önce mi yoksa Sonra mı Yoga Yapılmalı?
  17. Yoga Eğitmeni Nasıl Olunur?

AŞAĞIDAKİ ANKARA YOGA KURSLARI SİZE İNDİRİM VERMEKTEDİR.

KURSLARI ARADIĞINIZDA "AnkaraSporMerkezleri.com Özel İndirimlerini" SORUNUZ

Ankara Yoga Kursu Fiyatları

Ankara yoga kursu fiyatları, seansların gerçekleştiği yere ve gerçekleştiren kişiye göre farklılık göstermektedir. Ancak sizler için ortalama fiyat aralıklarını araştırdık.

  • Tek Seans – 85 ile 100 TL aralığında
  • 4 Seans – 290 ile 350 TL aralığında
  • 8 Seans – 490 ile 550 TL aralığında
  • 10 Seans – 630 ile 750 TL aralığında

Ankara yoga kursu fiyatları bireysel ya da grup katılımlarına göre farklılık göstermekte. Ayrıca hamileler için de farklı bir fiyat tarifesi uygulanmakta. Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz…

Yoga Nedir?

Yoga nedir? sorusunun en temek yanıtı, nefes almaya odaklanarak zihinsel ve fiziksel pozitifliği arttıran bir meditasyon türüdür. Aynı zamanda egzersiz olarak da bilinmektedir. Bir dizi yoga hareketi ile stres azalması, sağlıklı yaşam, dinç bir zihin ve vücut esnekliği sağlanır. Köken olarak oldukça geçmiş bir tarihe sahiptir. Anavatanı ise Hindistan olarak gösterilir.

 Herkesin yapabileceği bir egzersizdir. Kontrollü duruş ve solunum faktörlerini meditasyonla birleştirerek bireylerin ruh, beden ve zihin yapısını pozitiflik aşılar. Yani yoga nedir? sorusunun bir diğer yanıtı da insanın sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmesi için gerçekleştirilen uygulamalardır.

Yoga ile Pilates'in Farkları

Yoga ile pilates, son yıllarda en çok tercih edilen egzersizlerdir. Fakat bu iki teknik, sürekli olarak birbiriyle karıştırılmakta. Günümüzde bazı spor salonları da bu açıktan faydalanarak bu iki egzersiz yöntemini bir arada lanse ediyor. Yoga ile pilatesin farklı konusu birer cümle ile açıklamakta fayda var…

  • Tarihsel köken olarak aralarında çok fark var. Yoganın 50 bin yıl öncesine dayandığı söylenir. Pilatesin çıkışıysa henüz 20. yüzyılın başıdır.
  • Her ikisi de zihin ve beden gelişimini sağlasa da bunu uygulama yöntemleri farklıdır.
  • Akış hızla çok farklıdır. Yoganın düşük tempolu egzersizlere dayanır.

AŞAĞIDAKİ ANKARA YOGA KURSLARI SİZE İNDİRİM VERMEKTEDİR.

KURSLARI ARADIĞINIZDA "AnkaraSporMerkezleri.com Özel İndirimlerini" SORUNUZ

Pathoja Pilates

İncek

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi 3602. Sokak Sinpaş İncek Life Sitesi 8/13 Çankaya - Ankara

Ncm Personal Training

Yaşamkent

Neden NCM PERSONAL TRAİNİNG ?"NCM SİZİ GÜÇLÜ,SAĞLIKLI,SPORCU YAPAR "

NCM alanında uzman eğitmen kadrosu ile tamamen ihtiyaçlarınız doğrultusunda size özel hazırlanan programlar dahilinde "POSTÜR ANALİZİ,EKLEM HAREKET AÇIKLIĞI,DURUŞ BOZUKLUĞU VE KASSAL KUVVET " testleri ile sizleri sağlıklı bir bedene sahip olmak ile birlikte aynı zamanda branşa yönelik eğzersizler ile verimli,yetenekli sporcular yetiştirmektedir.

Sizde bilinçli ve güvenli sporu hayatınızın bir parçası haline getirmek istiyorsanız sizide NCM PERSONAL TRAİNİNG'e bir kahve içmeye bekleriz.devamını oku...
Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

More Pilates Studio

Yıldız

devamını oku... Adres: Yıldızevler Mahallesi Sukarno Caddesi 46/B Çankaya - Ankara

Wox Academy

Çukurambar

devamını oku... Adres: Kızılırmak Mahallesi 1445. Sokak No:2/16 (Paragon Tower Teras Katı) Çankaya - Ankara

Sports House

Çukurambar

"Kaliteli bir yaşam, sağlıklı bir omurgadan başlar." düşüncesiyle açmış bulunduğumuz stüdyomuzda; kadın-erkek farklı yaş gruplarındaki sedanter bireylere ve profesyonel sporculara; Pilates, Fonksiyonel Egzersiz, Düzeltici Egzersiz, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Masaj Terapi gibi birçok alanda Grup ve PT seanslarını; alanında uzman eğitmen, akademisyen, antrenör, fizyoterapist ve masör kadrosuyla egzersiz ve tedavi hizmeti vermekteyiz.

Bireye özgü egzersiz programı hazırlayabilmek için öncesinde Sports House olarak yapmış olduğumuz Antropometrik Ölçümler ve Dinamik Statik Postür Analizi sayesinde neye ihtiyacı olduğunu tespit ederek; Skolyoz, HiperKifoz ve HiperLordoz vb. gibi duruş bozukluğu ve diğer sağlık problemlerinin varsa düzeltilmesi, yoksa ölçüm sonuçlarına göre bireyinde istekleri göz önünde bulundurularak sürecin planlaması yapılmaktadır.

Aynı zamanda bilginin paylaşıldıkça çoğalan bir dinamiğe sahip olduğunu düşünerek; uzun süredir spor sektörüne ait alt branşlarda antrenör gelişimlerine yönelik Sports House bünyemizde, Spor Bilim Uzmanı olarak eğitimler vermeye de devam ediyoruz.

Sports House ailesi olarak sizleri; Kızılırmak Mah. Ufuk Üniversitesi Cad. Farilya İş Merkezi No: 8/58 Kat:15'de spor yapmayı bir yaşam tarzı haline getiren ailemize katılmaya davet ediyoruz.

"Unutmayın; önemli olan hareket etmek değil, doğru hareket etmektir." Hepinize şimdiden enerji olsun.devamını oku...
Adres: Kızılırmak Mahallesi Ufuk Üniversitesi Caddesi Farilya İş Merkezi No:8/58 15.Kat Çankaya - Ankara

Fit GYM

Çukurambar

devamını oku... Adres: Söğütözü Mahallesi Söğütözü Caddesi 2 D Blok No:10 Koç Kuleleri Çukurambar - Ankara

Move'n More Personal Training

Eryaman

Move'n More'da bildiğinin çok ötesinde bir personal Training deneyimini sunuyoruz size. Diyetisyen, Fizyoterapist ve Uzman Antrenörler eşliğinde Fitness, Ems, Fonksiyonel Antrenman ve Reformer Pilates alanlarında birebir ve düet çalışmalar yapıyoruz. Rutin ölçümlerin dışında gerçekleştirdiğimiz Gen Testi ile 5 gen yapınıza bakıyor, antrenman ve beslenme programını gen testi sonucuna göre oluşturuyor ve %100 sonuç almanızı hedefliyoruz. İçeri girdiğiniz andan itibaren enerjinizi yükseltecek mimari tasarımı ile her ayrıntıyı sizin için tasarladık.


ERYAMAN'DA Bilim, eğlence ve sporu bir araya getiren özel üyeler kulübü olan Move'da yapılan Workshoplar ve outdoor etkinliklerle kendinizi özel hissedeceksiniz.
devamını oku...
Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Malazgirt 1071.Cadde Göksu Hill Tower No:18 Eryaman - Ankara

Mead Boutique Sports

Batıkent

devamını oku... Adres: İlkyerleşim Mahallesi 1997/1 Sokak No:2 Batıkent - Ankara

Khai Pilates Stüdyo

Bağlıca

devamını oku... Adres: Eski Bağlar Caddesi Astoria Life Sitesi G Blok Villa No:1 Bağlıca-Ankara

Base Life Club

Çayyolu

NEDEN BASE LİFE CLUB ?

"Yaşam'a Renkli ve Enerjik Bir Dokunuş"

Dünya standartlarında fitness, SPA/Wellness ve eğlence konseptini tasarım ve en son teknolojiyle bir araya getiren yeni nesil yaşam kulübü Base Life Club, modern mimarisi ve 12.500 metrekare kullanım alanı ile üyelerine en üst seviyede hizmet sunmaktadır.

Dünyanın en başarılı spor kulüplerinin tercih ettiği spor ekipmanlarının olduğu fitness alanı ve bünyesinde barındırdığı SPA merkezi ile TÜSİAV tarafından yılın tesisi seçilmiş, başarısı tescillenmiş bir kulüptür.

Base Life Club'ın dev bünyesinde; konforlu soyunma odaları, profesyonel sporcuların tercih ettiği son teknoloji ekipmanlarla donatılmış ferah cardio & fitness alanı, profesyonel üye gelişim takip sistemi, eşsiz özelliklerle donatılmış yarı olimpik kapalı ve açık havuzu, plaj voleybolu, NBA standartlarında basketbol alanı, dünyadaki en güncel grup aktivitelerinin sunulduğu stüdyolar, Ankara'da ilk ve tek Army Fit kafesi, açık havada spor yapma imkanı sunan, özel zemine sahip açık alanları, pilates allegro stüdyosu, profesyonel tırmanma duvarı, özel boks ringi, müsabaka ölçülerinde squash ve tenis kortları, kinesis stüdyosu, günü yakalayan Day Spa'sı, buhar odaları, kıpırtıları eriten jakuzileri, farklı bir deneyim sunan mağara duşları, stres ayıklayıcı saunaları, kar suları akıtan kar çeşmeleri, tüm stresinizi atacağınız dinlenme odaları size sunulan hizmetlerden ve alanlardan bazıları...

Sizi de bu deneyimi yaşamaya Base Life Club'a davet ediyoruz.

devamını oku...
Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

Bi Pilates Batıkent

Batıkent

devamını oku... Adres: 2358. Sokak 1. Mesa Yeni Batı Sitesi 4/8 Batıkent - Ankara

Ece Haspolatlı Fizyoterapist Pilates Salonu

Çankaya

devamını oku... Adres: Oran Mahallesi Turan Güneş Bulvarı Park Oran Ofis Kat:7 No:18 Çankaya - Ankara

Büşra Pilates Center

Keçiören

devamını oku... Adres: Kavacık Subayevleri Mahallesi Şehit Oğuzhan Duyar Sokak 12/B (Botanik Parkın Yanı) Keçiören - Ankara

Cat Sports

Beştepe

Fitness üyelik ücretleri:

  • 1 aylık : 2750 TL
  • 3 aylık : 5200 TL
  • 6 aylık :9250 TL
  • Yılık :17.000 TL
  • Günlük :500 T
Boks
  • Aylık :8500 10 saat
devamını oku...
Adres: Beştepe Mahallesi Alparslan Türkeş Caddesi 61 / A Çakıroğlu Plaza Beştepe - Ankara

Force Crossbox

Bilkent

Force crossbox olarak bireysel antrenman hizmetleri veren bir atletik performans salonuyuz.

5 yıldır hizmet vermekteyiz. Bünyemizde aletli pilates,boks-kick boks- atletik performans (sedanter ve profesyonel sporcular) - olimpik halter - movement- diyetisyen ve daha vücudunuz için ihtiyacınız oldugunu dusundugumuz bir cok sistem mevcuttur.

Sürecimiz ise şu şekilde,
Sizlerle randevulaşıyoruz ve ücretsiz olarak analiz günümüz için spor eşyalarınızla beraber davet ediyoruz. Geldiğiniz zaman Detaylı olarak analizlerinizi yapıyoruz. Hem bizim için yol haritası çıkmış oluyor. Size de hepsini ilgili antrenörümüz açıklıyor. Sonrasında başlamak isterseniz sizi planlamaya alıp başlatıyoruz. İstemezseniz ise testlerinizi almış ve tanışmış oluyoruz.devamını oku...
Adres: Üniversiteler Mah. 1598. Cad. Bilkent Plaza A3 Blok No:5 Ankuva İş Merkezi Yanı Bilkent - Ankara

All Time Fitness Club

Yaşamkent

Yaşamkent'te 7000 m2 üzerine kurulu şehrin gürültüsünden uzak, keyifli ve huzurlu sporun adresi All Time Fitness Club.

Toplam 7000 m2 alan üzerine kurulu olan tesis içerisinde açık kapalı yüzme havuzu, geniş ve havadar fitness alanı, 4 adet grup egzersiz stüdyosu, boks ringi, masa tenisi, açık hava basketbol ve voleybol sahası, turk hamamı, sauna, Fin hamamindan oluşan SPA bölümü, aletli pilates stüdyosu, havuz manzaralı Cafe restoran bölümü bulunmaktadır.

Ankara'nin en deneyimli ve uzman eğitmenleri tarafından hazırlanan kişiye özel programlar, yaz aylarında açık havada kışın studyolarda yapılan grup egzersizleri, spor sonrasi dinlenme ve keyifli zaman geçirmek için zengin menüye sahip Cafe restoran bölümüyle sadece spor yapılan bir tesis değil aynı zamanda bir yaşam kulübü.

Yazın yeşillikler arasında yarı olimpik yüzme havuzunda otel konforunda bir dinlenme ve rahatlık sizleri bekliyor.devamını oku...
Adres: Yaşamkent Mahallesi 3253 Cadde No:4 Crystal Towers E Blok Yaşamkent-Ankara

Self Control Pilates

Eryaman

devamını oku... Adres: Altay Mah. Arya Nüans Plaza 1408. Cad. No:37 Daire:74 Eryaman / Ankara

Yiğit Gürsoy BodyWell Pilates

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Yaşamkent Mahallesi, 3207. Caddesi, No: 51 Yaşamkent ANKARA

Life Concept Pilates Stüdyo

Çukurambar

devamını oku... Adres: Kale Ofis Kızılırmak Mahallesi Mevlana Bulvarı No:150 B Blok Kat:4 No:14 Çankaya - Ankara

İncex Arena Spor Kulübü

Çayyolu

İncex Arena olarak 2017 Mart ayından itibaren İncek' te hizmet vermekteyiz. Amacımız alanında uluslararası tecrübeli Milli Takım Antrenör kadromuzla üyelerimize kaliteli, doğru ve kendilerini amaçlarına en hızlı şekilde ulaştıracak verimli bir hizmet vermektir.

Hayalinizde hep sahip olmayı düşlediğiniz vücuda ulaşabilmeniz için büyük bir fırsat sunuyoruz. Antrenman yaparken ve hedeflerinize ulaşırken eğlenerek spor yapmak isteyenleri bekliyoruz.
devamını oku...
Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı mah.2873 cad. No:3BB4 Anchor iş merkezi Çayyolu Ankara

KURSLARI ARADIĞINIZDA "AnkaraSporMerkezleri.com Özel İndirimlerini" SORUNUZ

Yoga Malzemeleri Nelerdir?

Yoga ile iç dünyanızın kapılarını arayıp eşsiz bir egzersiz sürecine başlayacaksınız, mutlaka temin etmeniz gereken temel malzemeler bulunuyor. Bu malzemeler sayesinde daha iyi bir yoga deneyimi yapmanız mümkün. Malzemelerden bazıları kurs alanında bulunabilir. Ancak sizin kendinize ait olması hijyen açısından da önerilen bir konudur. İşte yoga malzemeleri…

  • Yoga matı
  • Yoga çorabı
  • Göz yastığı
  • Yoga kemeri
  • Yoga bloğu

Yoganın Faydaları

Günümüzde tüketmeye endeksli dünya düzeninde sürekli olarak koşuşturma halindeyiz. Üstüne bir de betonarmelerin arasında sıkışıp kaldığımız düşünüldüğünde ruhumuz oldukça yıpranıyor. Yoga egzersizi işte tam da bu nokta bireylere bir çıkış imkanı sunuyor. Fiziksel ve ruhsal iç huzuru bulmak için çağımızın en önemli meditasyon etkinliği dersek yanılmış olmayız. Peki yoganın faydaları nelerdir? İşte cevabı…

Özel nefes egzersizleri sayesinde akciğer ve kalp sağlığı olmak üzere birçok alanda fayda sağlar. Ayrıca kasları güçlendirerek esnek bir yapı kazandıran özelliğe sahiptir. Ruhsal açıdan da bireye pozitif bir duygu salgılar. Stres ve depresyona için antidepresan özelliğe sahiptir.

KURSLARI ARADIĞINIZDA "AnkaraSporMerkezleri.com Özel İndirimlerini" SORUNUZ

Yoga Hareketleri Nelerdir? 

Yoga, beden ve mental açıdan bireylere birçok fayda sağlayan egzersizler bütünüdür. Bilinçli yapıldığında etkisini kısa sürede hissettirir. Bu sebeple yoga hareketleri nelerdir? sorusunun yanıtı oldukça önemli. En popüler 3 hareketi şu şekilde detaylandırmakta fayda var:

  1. Köprü Duruşu: Bir tür güç egzersiz hareketidir. Vücudun ön kaslarını esnetir ve arka kaslarını kasar.
  2. Sandalye Duruşu: Oturma pozisyonuna benzer. Squat egzersiziyle hemen hemen aynıdır. Kalça kaslarının gelişimi için ideal bir harekettir.
  3. Kedi Duruşu: Boyun ve sırt kaslarını geliştirir. Özellikle eklem ağrıları çekenler için ideal bir egzersiz hareketidir.

Evde Yapılabilecek Yoga Hareketleri

Pandeminin ortaya çıkmasıyla birlikte toplum düzeninde birçok değişim oldu. Spor kavramı da bunlardan biri. Birçok birey salonlara gidemediği için evde yoga egzersizleri yapmak istiyor. Günümüzde birçok yoga egzersiz türü bulunuyor. Sizler için evde yapılabilecek yoga egzersizleri arasında en popüler olanı derledik: Ananda Balasana.

Öncelikle sır üstü yatın ve dizlerinizi nefes alarak yavaşça karnınıza doğru çekin. Nefes verme sırasında ayaklarınızın iç tarafını yakalayın ve dizlerinizi omuzların dış bölümüne kadar açın. Sonrasında elleriniz ile bacaklarınıza baskı uygulamaya başlayın. Bu sırada 5 – 10 nefes tutun. Egzersizi tamamladınız.

KURSLARI ARADIĞINIZDA "AnkaraSporMerkezleri.com Özel İndirimlerini" SORUNUZ

Yoga Kampları Nedir?

Yoga kampları, şehrin gürültülü ve yorucu hayatından uzakta kurulan, egzersiz ve meditasyon hareketlerinin yapıldığı, bireylere tinsel bir huzur aşılayan yerlerdir. Genellikle doğanın içerisinde kurulur. Kalabalık gruplar halinde gerçekleştirilir.

Yoga Haftada Kaç Kez ve Kaçar Saat Yapılmalı?

Yogaya yeni başlayanlar için ne sıklıkla egzersiz yapılacağı önemli bir detaydır. Başlangıçta ideal olan haftada iki yahut 3 seans yoga yapmaktır. Teorik ve pratik olarak kendini yeterli seviyeye getiren bireyler haftanın her günü yoga egzersizleri yapabilir.

Yoga Vücudu Nasıl Şekillendirir?

Bu egzersizlerin sadece vücudu esnettiği bilinir. Ancak bu hatalı bir kanı. Yoga, aynı zamanda vücudu sıkılaştıran bir özelliğe sahiptir. Bu da Yoga vücudu nasıl şekillendirir? sorusunun yanıtıdır. Her ne kadar sakinlik ve dinginlik temelli olsa da uygulamaları hayli yorucu ve vücudu zorlayan tekniklerdir.

KURSLARI ARADIĞINIZDA "AnkaraSporMerkezleri.com Özel İndirimlerini" SORUNUZ

Yoga Zayıflatır mı?

Yoga, en temelde zihin ve beden koordinasyonunu arttırmak ve ruhsal huzura kavuşmak amacını taşır. Ancak yapılan egzersiz yöntemleri vücudu zorlayıcı özelliğe sahiptir. Eğer yoga zayıflatır mı? diye merak ediyorsanız, bunun yanıtı evettir. Her gün düzenli olarak yapılan yoga egzersizleri sayesinde zayıflamak mümkün.

Yoga Kas Kütlesini Arttırır ve Kasları Güçlendirir mı?

Yoga yapmak, sağlıklı bir vücuda sahip olmanın ilk aşamasıdır. Düzenli olarak icra edildiğinde kas kütlesini arttırma ve kasları güçlendirme potansiyeline sahiptir. Bu sayede sıkı bir vücuda sahip olmak mümkün olur. Fakat unutulmamalıdır ki bilinçli bir şekilde yapıldığında tüm bu özelliklere sahip olunabilir.

Yoga Yapmaya Kaç Yaşında Başlanır ve Kaç Yaşına Kadar Yapılabilir?

Yoga yapmaya kaç yaşında başlanır? konusu özellikle çocuklu ailelerin gündeminde. Öncelikle uzmanlar bu spora başlama yaşının 3 yaşından itibaren olduğunu belirtiyor. Zira yoga ile ne kadar erken tanışılırsa, zihin ve beden gelişlimi de o kadar sağlıklı ilerler.

KURSLARI ARADIĞINIZDA "AnkaraSporMerkezleri.com Özel İndirimlerini" SORUNUZ

Yoga Yapan Birisi Neler Yemeli?

Yoga egzersizlerinin etkisini görmek için aynı zamanda sağlıklı beslenmek de önemlidir. Zaten sağlıklı beslenme, yoga öğretilerinden biridir. Özellikle sebze türü gıdalara yönelebilirsiniz. Her zaman için yeteri miktarda tüketmenizde fayda var. Bu sayede vücudunuzun enerjisini sadece sindirime odaklamamış olursunu. Ayrıca spor öncesi ve sonrasında C vitamini almanızı öneririz.

Yemekten Önce mi yoksa Sonra mı Yoga Yapılmalı?

Tok karnına yoga yapmak, spor esnasında bireyin daha çok yorulmasına ve motivasyon kaybı yaşamasına sebep olur. Zira vücut, içindeki besinleri sindirmeye odaklanacağı için bedene daha fazla yorgunluk yükler. Yemekten önce mi yoksa sonra mı yoga yapmalı? sorusunun kesin yanıtı, yemekten öncedir. Fakat bu tamamen aç olmanız gerektiği anlamına gelmesin. Hafif bir sebze ya da meyve ile güzel bir egzersiz geçirebilirsiniz.

KURSLARI ARADIĞINIZDA "AnkaraSporMerkezleri.com Özel İndirimlerini" SORUNUZ

Yoga Eğitmeni Nasıl Olunur?

Günümüzde yoga eğitimi veren birçok kurs mevcut. Eğer yoga eğitmeni olmak isterseniz bu kurslara katılabilirsiniz. Düzenli ve istikrarlı bir şekilde ilerleme sağlamanız durumunda yoga eğitmeni sertifikası kazanabiliyorsunuz. Daha sonrasında bu sertifikalar ile profesyonel olarak yoga eğitimleri verebiliyorsunuz.

ANKARA YOGA KURSU

Yoga, Hindistan Budistleri tarafından geliştirilmiş bir derin düşünme türüdür. Ankara Yoga Kursları Zihinsel dinginlik ve zihinsel disiplinin sağlanmasını amaç edinmektedir. Bu sayede Yoga Kursu ile rahatlama ve huzura ulaşılacağına inanılmaktadır. Ankara'da Yoga Kursları son dönemlerde o kadar yaygın bir hale gelmiştir ki hemen hemen her ülkeden insanların ilgisi çekmektedir. Yoga, dünya üzerinde kabul görmüş derin düşünme türlerinin başında yer almaktadır. Yoga Hinduizm, Budizm ve Jainizm gibi Hint kökenli dinlerde tanrı ve ya tanrıça ile iletişime geçme metodu olarak kullanılmış bir ayindir. Daha sonraları ise yoga hocaları ve geliştiricileri yogayı dünyaya yayarak insanlara huzur ve mutluluğun bu meditasyonda olduğunu ispatlayıp yoga dersleri vermektedirler. Ülkemizde ise yoga özellikle Ankara da en fazla tercih edilen meditayon türlerinin başında yer almaktadır. Yoga hocaları Ankara spor salonu veya yoga kursları içerisinde yoga ile ilgilenmek isteyen kişilere hizmet vermektedirler.

Yoga kursları, ilk olarak ülkemizde Ankara başta olmak üzere bazı büyük illerde müşterilerine hizmet vermekteydi. Ama sonra ki zamanlarda daha fazla kişiden talep gelmesiyle artık daha fazla şehirde ve özellikle Ankara içerisinde ki birçok ilçe, semt ve mahallelerde yoga kursları açılarak daha fazla müşteriye hizmet verir hale gelmiştir. Ankara yoga kurslarının öğrencilerine öğrettiği bazı yoga konularını aşağıda sizler için listeledik.

KURSLARI ARADIĞINIZDA "AnkaraSporMerkezleri.com Özel İndirimlerini" SORUNUZ

  • Yama (evrensel olarak kabul görmüş ahlaki kurallardır. Bunlar: zarar vermeme, insanlara ve doğaya iyi ve güzel olarak yaklaşma.)
  • Niyama (kişisel disiplini sağlamak. Düzenli olmak, çalışkan olmayı amaçlar.)
  • Asana (yoga oturularak yapılan bir meditasyondur. Bu nedenle her hareketin bir de adı bulunmaktadır. yoganın temelini oluşturan oturma hareketinin adı asanadır.)
  • Pranayama (kişinin nefesini kotrol etmesi, kontrol altına almasıdır. Diğer bir görüş ise kişinin yaşam enerjisini kontrol altına almasıdır.)
  • Pratyahara (kişinin kendini dış etkilerden soyutlaması, tecrit etmesidir.)
  • Dharana (kişinin konsatrasyonunu tek bir nesne üzerinde yoğunlaştırmasıdır.)
  • Dhyana (bu aşama meditasyon aşamasıdır. Artık kişi kendini yogaya hazırlamış ve meditasyon başlar.)
  • Samadhi (meditasyonun içerisinde bir evredir. Artık kişi meditasyonu başarmış ve meditasyon ile şuurun birleştirilmesi evresidir.)

​​​​​​​Yukarıda bahsettiğimiz tüm bu evrelerin gerçekleştirilmesi için uzman yoga hocasına ihtiyaç duyulur. Yoga hocalarının asıl görevi bu adımların kişiler tarafından başarılabilmesini sağlamaktır.

KURSLARI ARADIĞINIZDA "AnkaraSporMerkezleri.com Özel İndirimlerini" SORUNUZ