ÇUKURAMBAR CİMNASTİK (JİMNASTİK)

blog yazısı ekle !

ÇUKURAMBAR CİMNASTİK (JİMNASTİK)

Cimnastik küçük yaşlarda başlanması daha uygun olan bir spor dalıdır. Zira bu spor dalına göre kişinin fizyolojik olarak bu spor dalına karşı belli bir uygunluk sağlaması gerekmektedir. Diyelim ki oldukça ileri bir yaştasınız fakat bu spor dalını da yapmak istiyorsunuz o vakit kilonuz ve boyunuza göre belli bir oratıya sahip olmanız gerekmektedir. Yani, bu spor dalını yapmak isteyen hemen herkes yapacak diye bir kaide bulunmamaktadır.

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

ELİT SPORCULAR SPOR KULÜBÜ, TÜM BRANŞ ANTRENÖRLERİMİZ LİSANS VE ÜZERİ EĞİTİME SAHİP, KENDİ ALANLARINDA MİLLİ SPORCU OLMUŞ, MİLLİ TAKIMLARDA ANTRENÖRLÜK YAPMIŞ VE MİLLİ SPORCULAR YETİŞTİRMİŞ ANTRENÖRLERDİR. KULÜBÜMÜZ ÇAĞDAŞ VE EVRENSEL ÖLÇÜTLERDE SPOR BİLİMİNİ TAKİP EDEREK 20 YILI AŞKIN SÜREDİR FALİYETLERİNE DEVAM ETMEKTEDİR.

1 – Çocuk Karate-DO ; Japonya kökenli bir savunma ve dövüş yönetimi olarak gelişmiş olan Karate sporunda, çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerine destek, küçük yaşta disiplin , özgüven ve saygı alanlarında ilerlemelerine katkı sunmayı hedefleyen bir spordur. Kulübümüz bünyesinde 22 yıldır faal olan Karate-do branşımızda çok sayıda madalya kazanmış sporcular yetiştirdik.

2- Çocuk Taekwondo ; Fiziksel dövüş yeteneklerinden daha fazlasını öğretmeyi hedefleyen, en sistematik ve bilimsel Kore dövüş sanatıdır. Bedeni ve zihni eğitip, ruhu ve yaşamı doğru yönde geliştirmeyi hedefleyen bir dövüş sanatıdır. Taekwondo Olimpiyatlara akredite bir spor branşıdır, kulübümüz bünyesinde 10 yılı aşkın süredir faal olarak devam etmektedir.

3- Çocuk Cimnastiği ; Hemen hemen tüm sporların temelini oluşturan jimnastik, 3 yaşında itibaren başlanılabilen, çocukların, ruhsal ve fiziki gelişimlerine çok faydalı olimpik bir spor branşıdır. Çocuklarda erken yaşta başlanıldığında, ruhsal gelişim ve disiplin kazanımları yanında, postür, denge, motor becerilerin gelişimine yönelik çok faydalı olduğu birçok akademik çalışmada ispatlanmıştır.

4- Pilates , Reformer ; Aletli pilates, bir takım aparat ve ekipmanlar kullanılarak yapılan pilatesin genel adıdır. Bu aparatları kullanarak 500'den fazla hareket yapılabilmekte ve pilatesten en iyi sonuçları en kısa sürede alınabilmektedir. Gün boyu bilgisayar başında çalışan, hareketsiz ve sağlıksız bir tarzına hapsolmuş bireylerin en hızlı form tuttuğu günümüzün en popüler spor branşlarından birisidir. Mental ve fiziksel gelişim , nefes kontrolü, esneklik, bel ve boyun fıtığına yakalanma riskini azaltma, yine bel ve boyun fıtığı rehabilitasyonu gibi sayısız faydaları bulunmaktadır.

5- Yetişkin KİCKBOKS VE MUAYTHAİ ; Yumruk, tekme, diz ve dirseklerin kullanıldığı, günümüzün en popüler savunma ve atak sporlarının başında gelmektedir, günlük hayatın stresini atmak için çok ideal bir spor disiplinidir. El ve ayak koordinasyonunu geliştirirken form tutmanıza yardımcı olur. Bir yandan sıkılaşıp stres atarken diğer yandan öz savunma becerisi kazanılan çok eğlenceli bir disiplindir.



devamını oku...
Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara


Cimnastik içerisinde atletizm hareketlerinin bulunduğu bir spor dalıdır. Bu spor dalı içerisinde atletizm hareketleri barındırdığı için bu spor dalını tercih edeceklerinin muhakkak uzmanlar tarafından belirtilen bir kiloya sahip olmaları gerekmektedir. Aksi halde bu spor dalı kişinin belli bir yerinin kırılmasına neden olabilir. Bu da pek iyi bir sonuç doğurmayacaktır.

Çukurambar cimnastik salonları açıldığı günden bu yana spor adına en iyi hizmeti kendi kurumlarında uzman kadrosuyla beraber kesintisiz olarak vermektedir. Cimnastik konusunda tercihinizi buradan yana kullanın.